ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σε… λοτοφάγους;
Σε… λοτοφάγους νομίζουν ότι απευθύνονται οι του ΣΥΡΙΖΑ. Παράδειγμα πρώτο: H Ήπειρος μένει εκτός Ταμείου Ανάκαμψης, δήλωσε η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Ναι, το έργο ύδρευσης Πρέβεζας - Άρτας και Λευκάδας με 130.000.000 ευρώ μάλλον θα γίνει σε άλλη… Περιφέρεια της χώρας. Παράδειγμα δεύτερο: Ο «πόνος» έπιασε την κ. Γεροβασίλη αλλά και τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη για το δρόμο Γιάννενα – Κακαβιά. Μάλλον θα τους διέφυγε ότι ο Αλέξης Τσίπρας το Σεπτέμβριο του 2017, στα εγκαίνια της Ιόνιας οδού είχε ανακοινώσει «σχεδιασμένη αναβάθμιση» του συγκεκριμένου δρόμου. Οπότε, εντάξει το Ταμείο Ανάκαμψης, ας εξηγήσουν όμως και από πού θα χρηματοδοτούνταν «η σχεδιασμένη αναβάθμιση» του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να την «αντιγράψουν» και οι νυν και να τελειώσει η υπόθεση.
Ν.

Στη Ζωσιμαία...

 Στο Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής βρέθηκε χθες το πρωί η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα, καθώς ήταν η ημέρα επιστροφής των μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού στα Λύκεια αφού προηγουμένως είχαν κάνει τα self tests. Όπως σημειώνει η κ. Κεφάλα σε ανάρτησή της, η προετοιμασία υποδοχής των μαθητών ήταν άριστη! Μία ακόμη πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω κορωνοϊού για τα μέλη της σχολικής κοινότητας που σίγουρα είναι ένα εργαλείο για τον περιορισμό της μετάδοσής του.

Ν.Γ.

Δίκαιο αίτημα...
Έχουν δίκιο οι αστυνομικοί στη Θεσπρωτία και στα Γιάννινα, που ζητάνε το επίδομα παραμεθορίου περιοχής, παραπονούμενοι ότι η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημά τους. Αλίμονο αν δεν δικαιούνται το επίδομα παραμεθορίου οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι υπηρετούν σε δύο περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία, αφού στη μεθόριο δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά της εγκληματικότητας, που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, οι επιτυχίες τους κατά του οργανωμένου εγκλήματος είναι πολλές και σημαντικές.
Η.Μ.
Δεν πήρε θέση!
 Ο λαλίστατος κρητικός πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ λέει και τι δε λέει! Τώρα ξεσάλωσε εντελώς…. Έφερε σε δύσκολη θέση και τους σκεπτόμενους Συριζαίους που δεν είχαν τι να πουν… Και όταν αναγκάστηκε ο αρχηγός του να πάρει θέση για τις μπαρούφες του «κολλητού του» τι βρήκε να πει;. «Στη Βουλή και στον πολιτικό διάλογο όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται και υπερβολές»! Υπερβολή ήταν η τελευταία δήλωση του «κολλητού του»; Πόσο ταιριάζουν οι δηλώσεις περί μαυραγοριτών και δωσίλογων που επέλεξε ο κρητικός για να χαρακτηρίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους; Και γιατί να είναι σκληρή αυτή η αντιπαράθεση; Χάθηκαν τα σοβαρά επιχειρήματα; Η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια που δεν χρειάζονται «κορώνες» για να εκφραστεί ένας πολιτικός…
Θ.

Παράδειγμα και για άλλες!..
= Επιτέλους και κάτι θετικό. Δημιούργησε η χώρα μας ένα λειτουργικό πρόγραμμα εμβολιασμών που έγινε παράδειγμα για τις άλλες χώρες που αναφέρονται κατ’ επανάληψη σ’ εμάς. Καθένας πολίτης που εμβολιάζεται περιγράφει τις εντυπώσεις του γοητευμένος από την οργάνωση και τη συμπεριφορά των υπευθύνων. Όσο για την τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, έδειξαν τις δυνατότητες που υπάρχουν και οι πολίτες θα κληθούν σύντομα να συμβάλλουν στην αναδιοργάνωση της χώρας και όχι στην περαιτέρω διάλυσή της όπως θα ήθελαν κάποιοι… Δυστυχώς οι κομματικές αντιπαλότητες και τα ιδεολογικά μίση μόνο κακό μας πρόσφεραν. Τίποτε καλό δεν έχτισαν, καμία αλλαγή προς το καλύτερο δεν έγινε σε όλη την πορεία της ιστορίας μας. Και τώρα δυστυχώς και πάλι τα ίδια μας ταλαιπωρούν…
ΜΑΤ

Προμήθεια – «χαράτσι»!

 Παράβολο αξίας 4,20 ευρώ για την ετήσια ανανέωση της άδειας που έχει για μηχανάκι 50 κυβικών θέλησε να πληρώσει χθες φίλος αναγνώστης, αλλά στην τράπεζα τον περίμενε... έκπληξη! Του χρέωσαν τραπεζική προμήθεια για τη συναλλαγή 2,80 ευρώ (!) δηλαδή περισσότερα απ’ τα μισά του παραβόλου για την άδεια που πήγε να εξοφλήσει! Δεν είναι μεγάλο το ποσό, όπως μας είπε, είναι όμως το «γιατί» που τον ενόχλησε κι έχει δίκιο ο άνθρωπος. Από τη μία μεριά λέμε να μην πηγαίνουν οι άνθρωποι στις δημόσιες υπηρεσίες, για λόγους προστασίας, από την άλλη όμως όχι και τέτοια «χαράτσια» για την εξυπηρέτησή τους!

Κ.Α.

Γιατί να μη γίνουμε;
Η επαναλαμβανόμενη φράση «δεν θα γίνουμε Σουηδία» ή «δεν θα γίνουμε Ελβετία» μας ξενίζει… Γιατί να μην αλλάξουμε και εμείς πορεία; Μέσα στη μιζέρια μας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε; Εν μέσω πανδημίας οργανώθηκε ηλεκτρονικά και το σκουριασμένο ελληνικό κράτος και δείχνουμε έκπληκτοι από τους σχεδιασμούς των κυβερνητικών στελεχών που αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Δείτε πώς οργανώθηκαν οι εμβολιασμοί! Πώς απέκλεισαν όλους τους πολίτες σε πρώτη φάση προκειμένου να παίρνουν τα ατομικά TEST μόνο οι μαθητές των Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί… Είναι τόσες οι εκπλήξεις που δεχθήκαμε από την ηλεκτρονική διοργάνωση που τώρα ξέρουμε ότι υπάρχουν τρόποι για να αλλάξει και η δική μας καθημερινότητα αρκεί να μην τους μπλοκάρουμε για άλλους λόγους.
«Παρακατιανοί»…
 Και τελικά εμείς οι εν Ελλάδι Έλληνες είμαστε «παρακατιανοί»; Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Όπου και να στρέψεις την προσοχή σου σε όλο τον κόσμο Έλληνες επιστήμονες θα βρεις που διαπρέπουν στις επιστήμες, στα γράμματα και στην επιχειρηματικότητα… Το αν συναντούν διαρκώς εμπόδια στον τόπο τους πρέπει άμεσα να μας απασχολήσει μήπως και ξεπεράσουμε τα εμπόδια και βγούμε επιτέλους στο ξέφωτο. Ένα είναι σίγουρο. Οι κομματικοϊδεολογικές αντιπαλότητες μας έκαναν και μας κάνουν κακό. Πολύ κακό, και μας κράτησαν στην υστέρηση. Αν στρέψουμε τη ματιά μας στο παρελθόν οι «φαγωμάρες» ήταν το κύριο συστατικό της πορείας μας και το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό. Αυτό μας κράτησε μακριά από τις διεθνείς εξελίξεις και βαλτώσαμε επικίνδυνα…

Δεν ήταν επιλογή…
 Οι θλιβερές εμφύλιες καταστάσεις που βίωσε κατ’ επανάληψη ο ελληνικός λαός λέτε να ήταν μόνο δικές του επιλογές; Μήπως οι «διασπάσεις» του λαού βόλευαν και εξυπηρετούσαν και ξένα συμφέροντα; Πάντως ένα είναι σίγουρο. Αν δούλευαν όλοι μαζί οι Έλληνες για τον τόπο τους και φρόντιζαν να συνενώσουν όλες τις δυνάμεις τους σήμερα δεν θα βρισκόμαστε σε τέτοια υστέρηση ούτε θα συνεχίζαμε να τρωγόμαστε για τις αρρωστημένες ιδεολογικές μας διαφορές! Εδώ δεν καταφέραμε να χαράξουμε κοινή πορεία ούτε στην οργάνωση και ιδιωτικών ΑΕΙ που θα λειτουργούσαν παράλληλα με τα Δημόσια -όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο- και θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις σκουριασμένες πρακτικές της όλης Δημόσιας Διοίκησης! Έτσι παραμείναμε σε μεγάλη υστέρηση…

Από απόσταση!..
Όσα συμβαίνουν στα ελληνικά ΑΕΙ δεν συμβαίνουν σε άλλη χώρα! Σε όποιο πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο κι αν πας Έλληνες επιστήμονες κύρους θα συναντήσεις… Εκεί δεν τους ρωτάνε ούτε σε ποιο κόμμα ανήκουν ούτε με ποια ομάδα διδασκόντων ταυτίζονται! Εκεί το βιογραφικό είναι πραγματικό και καθένας αναλαμβάνει καθήκοντα ανάλογα με τα προσόντα του αποδεικνύοντας στην πράξη τις ικανότητές του. Μέσα στην πανδημία πόσοι Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο κλήθηκαν να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους… Σκεφθείτε να είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ πόσο καλύτερη οργάνωση θα είχαμε! Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ίσως μετά την πανδημία να αλλάξουν και οι δικές μας αντιλήψεις… Μακάρι!
Θεανώ Βλάχου