ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Αλβανική» η Κόνιτσα!
 Άλλο και τούτο! Ως... αλβανικά αναφέρει η εφαρμογή «χάρτες» (maps) του Google, που είναι η δημοφιλέστερη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης του πλανήτη, δύο σημεία της Κόνιτσας! Πρόκειται για την κεντρική πλατεία της ακριτικής κωμόπολης και για το «σπίτι της Χάμκως», μητέρας του Αλή Πασά που βρίσκεται σ’ αυτήν! Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα «ekonitsa» κάνοντας λόγο για προσβολή και έχει δίκιο. Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη από τη Google σε θέματα ευαίσθητα, εκτός κι αν υπήρξε κάποιος... δάκτυλος. Καλό θα ήταν λοιπόν το υπουργείο Εξωτερικών να επιληφθεί του θέματος για να υπάρξει διόρθωση.
Κ.Α.

Η συγκίνηση…

 Στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, ο εκ των αρχηγών του ΠΑΣ Γιάννης Κάργας μετά το γκολ που πέτυχε έδειξε το έμβλημα της ομάδας και φώναξε «για την πόλη». Αυτό προκάλεσε τη συγκίνηση του 94χρονου Στέφανου Γραμμενιάτη που ζει στη Ρόδο, ο οποίος έλαβε μέρος στην Αντίσταση, στο πλευρό των αγωνιστών του Ναπ. Ζέρβα (είχε και συγγενική σχέση). Ζήτησε από τον γιο του Χρήστο να επικοινωνήσει με κάποιον της ομάδας και να παρακαλέσει να του προσφέρουν τη φανέλα του Κάργα με αντάλλαγμα έναν… πολεμικό σταυρό! Ο δημοτικός σύμβουλος και αθλητικογράφος Νίκος Τσώλης τους έφερε σε επαφή με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να στείλει μία φανέλα του ΠΑΣ με τις υπογραφές όλων των παικτών και του προπονητή, αλλά χωρίς φυσικά να δεχτεί τον πολεμικό σταυρό. Ωραία κίνηση από τον Κάργα και την ΠΑΕ!

Ν.Γ.
Για τις φουρτούνες…
 Για να αποφύγει τις εσωκομματικές συζητήσεις ο Αλέξης καλεί τα μέλη του να βγουν στους δρόμους για να διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης! Έτσι ρίχνει τη μπάλα εκτός γηπέδου και ταυτόχρονα εμποδίζει την όποια αυτοκριτική δεν τον συμφέρει… Και για να λύσει και το πρόβλημα ώστε να μη συζητηθεί το θέμα του Νίκου Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες και όσα καταγγέλλει ο Καλογρίτσας, ζήτησε να σταματήσει το έργο της Βουλής για όσο κρατάει η πανδημία με την ελπίδα να παραγραφεί η υπόθεση… Και όταν πήρε το λόγο στη Βουλή το μόνο που έκανε ήταν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Για το «πάπλωμα» κουβέντα. Και κάθε τόσο κάνει και αναφορές για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς την οποία οικειοποιείται χωρίς να τη ρωτήσει αν και εκείνη τον… πάει!
ΜΑΤ

Δεν παραιτούμαστε...

 Κανένα μεγάλο οδικό έργο που αφορά την Ήπειρο δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση. Η Εγνατία Οδός έκανε χρόνια να ολοκληρωθεί, η Ιόνια χρειάστηκε λιγότερα, αλλά κι εδώ υπήρξαν εμπόδια, ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία πέρασε από... σαράντα κύματα, η ολοκλήρωση του Ε65 έγινε «σήριαλ». Τελικά για όλα τα παραπάνω βρέθηκαν λύσεις και υλοποιήθηκαν ή οδεύουν προς υλοποίηση. Το ίδιο θα γίνει και με το Γιάννενα – Κακαβιά. Μπορεί να μη χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε ως περιοχή. Με συνεχή προσπάθεια και πίεση θα βρεθεί διέξοδος. Εξάλλου, ο Αλέκος Καχριμάνης έχει αυτό το ισχυρό πείσμα που ξέρουμε όλοι και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να το παλεύει. Ίδωμεν...

Κ.Α.
Κι ένας... καναπές!
 Τελικά δεν υπάρχουν όρια στην ανθρώπινη ασυνειδησία και ασυδοσία. Όπως δημοσίευσε στο Facebook ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, κατά τον καθαρισμό στην όχθη της λίμνης συνεργείο αλίευσε κι έναν... καναπέ (φωτο)! Όπως είπε ο ίδιος είναι εξωφρενική η στάση ορισμένων «πολιτών» που νομίζουν ότι η Παμβώτιδα είναι ο... σκουπιδότοπος της πόλης. Ας σταματήσει επιτέλους ο καθένας να πετάει γύρω ή μέσα σ’ αυτήν αντικείμενα και ό,τι του καπνίσει.
Ν.Γ.

Είναι μόνο η κούραση;
 Είναι φυσικό να κουράστηκε ο λαός με τα τόσα μέτρα που λειτουργούν σε βάρος των ελεύθερων επιλογών του… Και η κούραση περνάει σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας είτε είναι φτωχοί είτε πλούσιοι. Βλέπεις ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Τους επισκέπτεται όλους. Θα πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας πολίτης σ’ αυτή τη χώρα αλλά και σε όλες τις άλλες χώρες που δεν θέλει να του δώσουν πίσω την καθημερινότητά του όποια και αν είναι. Οι όποιες συναθροίσεις είναι αδύνατο να μη δίνουν στον ιό την άνεση να έχει το πάνω χέρι. Όπου συνωστίζονται πολλοί συμπολίτες μας είναι φυσικό εκεί να βρίσκει μεγαλύτερη άνεση ο ιός για να δράσει. Και όσο περισσότερα κρούσματα τόσο μεγαλύτερος ο φόρτος του ΕΣΥ…
Θ.

Καλύτερα υπό πίεση;
 Σ’ αυτή την κυβερνητική θητεία όλα γίνονται υπό πίεση! Μύρια νέα προβλήματα προκύπτουν διαρκώς και αν προσθέσεις και εκείνα που χρόνια τώρα απαιτούσαν τις λύσεις τους και δεν τις έβρισκαν, το μίγμα γίνεται εκρηκτικό. Μπορεί όμως αυτή η πίεση να τους κρατάει σε εγρήγορση και να μην τους επιτρέπει να χαλαρώσουν. Αν αυτό είναι καλό ή κακό στο τέλος της θητείας τους θα κάνουμε ταμείο και τότε θα μάθουμε αν ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημα ή αν βρισκόμαστε πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Πάντως, με το που ανέλαβαν τις ευθύνες να κυβερνήσουν τη χώρα μας έδειξαν ότι δεν πήγαιναν ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια αλλά είχαν εκπονήσει σχέδιο με αρχή μέση και τέλος που θα το έβαζαν σε λειτουργία προκειμένου ν’ αλλάξουμε και εμείς πορεία προς τον εκσυγχρονισμό…
Είχε σκουριάσει…
 Αυτό το κράτος που όλες οι λειτουργίες του ήταν σε καθυστέρηση, ταλαιπωρούσε τους πολίτες του όταν συναλλάσσονταν μαζί του. Αν σκεφτείς πώς για να μπορέσει να πάρει ένας εργαζόμενος τη σύνταξή του θα έπρεπε να περάσει από σαράντα κύματα καταλαβαίνεις τι γινόταν σε όλες τις άλλες καταστάσεις όταν αναγκαζόσουν να έχεις συναλλαγές μ’ αυτό το απαρχαιωμένο κράτος… Και για να αλλάξουν όλα αυτά χρειαζόταν ολοκληρωμένο σχέδιο, σύγχρονες παρεμβάσεις ώστε οι ταλαιπωρίες που προκαλούσε η γραφειοκρατική αντίληψη να παταχθούν. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που τέθηκε άμεσα σε λειτουργία βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την κοινωνία που αναγκάστηκε να ενημερωθεί για να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις και οι υπηρεσίες αναγκαστικά ακολούθησαν τους νέους ρυθμούς.

Μπαλάκι οι ευθύνες…
 Μια κακοκαιρία πέρα από τα γνωστά και συνηθισμένα έφερε στο φως όλη την κακοδαιμονία που υπάρχει αλλά και με τη σύγχυση που προκλήθηκε έριχνε ο ένας την ευθύνη στον άλλο λες και με αυτό τον τρόπο θα ξόρκιζαν το κακό και οι λύσεις θα έρχονταν από μόνες τους. Μπορεί στις ορεινές περιοχές που ήταν μαθημένοι οι κάτοικοι από τέτοια καιρικά φαινόμενα να μη συνάντησαν τις δυσκολίες που συνάντησαν εκείνοι που ζούσαν γύρω από την Αθήνα, αλλά το χάλι που είδαμε με τις πτώσεις των δένδρων επάνω στα σύρματα της ΔΕΗ σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη από την αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση επικίνδυνων καταστάσεων. Αν μας βρει πάλι ένα τέτοιο κακό σίγουρα και οι Δήμοι θα έχουν λάβει τα μέτρα τους ώστε να προλάβουν τέτοια δυσάρεστα…

Να μην πάθουμε…
 Βέβαια, καλό θα ήταν να μην πάθουμε για να μάθουμε αλλά να συνηθίσουμε να προλαβαίνουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις. Όμως, για να φθάσουμε εμείς εκεί θα χρειαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά. Είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και στο δικό μας τόπο; Πολύ φοβάμαι ότι η ασθένεια της κομματικής αντιπαλότητας εν Ελλάδι για την οποία δεν βρέθηκε ακόμη το φάρμακο δεν θα μας επιτρέψει να μπούμε σύντομα στην κανονικότητα… Θα βολοδέρνουμε ανάμεσα σε ανούσια συνθήματα και καταγγελίες χωρίς περιεχόμενο που να αξίζει να το λάβεις υπόψη σου. Και ποιος θα βγει κερδισμένος; Ο ΚΑΝΕΝΑΣ! Γιατί άλλοι λαοί εκσυγχρονίστηκαν έγκαιρα και προόδευσαν, ενώ εμείς ακόμη ψάχνουμε για να αφυπνίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση.
Θεανώ Βλάχου