ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Εμβολιάστηκε πρώτος!
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Γηροκομείο Αγαθοεργών της Μητρόπολης Ιωαννίνων όπως και στη συνέχεια στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας. Από τους 143 ωφελούμενους πρόκειται να εμβολιαστούν 118, ενώ περίπου 30 από το προσωπικό. Για συμβολικούς λόγους εμβολιάστηκε πρώτος την περασμένη Τρίτη ο Μητροπολίτης Μάξιμος που είναι και Πρόεδρος του Γηροκομείου, λέγοντας πώς είναι ημέρα ελπίδας. Καλό που έδωσε πρώτος το παράδειγμα!
Ν.Γ.
Πολλές οι ευθύνες!
Αν δεν κάνουμε λάθος -που δεν κάνουμε- ο Σταύρος Καλογιάννης ήταν αναπληρωτής υπουργός όταν σχεδιαζόταν το βόρειο τμήμα του Ε65, η χάραξη του οποίου κατέληξε να «κουμπώνει» τον αυτοκινητόδρομο στην Εγνατία στο ύψος του Κηπουρειού Γρεβενών. Δεν θυμόμαστε τι προσπάθειες έκανε τότε ο ίδιος για να αλλάξει η χάραξη ώστε να μην φορτωθούμε οι Ηπειρώτες με 30 χιλιόμετρα επιπλέον διαδρομή στο ταξίδι προς Θεσσαλία και κεντρική Ελλάδα, έχουν περάσει εξάλλου αρκετά χρόνια. Το ζήτημα όμως είναι ότι τελικά επικράτησε η χάραξη που φέρνει τον Ε65 στα Γρεβενά. Και για το γεγονός αυτό ευθύνη δεν φέρει μόνο η προηγούμενη κυβέρνηση!
Κ.Α.
Και κάτι χρήσιμο…
Μακάρι να έλαβε υπόψη του ο Τσίπρας τις επισημάνσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή για τα κόμματα που ασκούν αντιπολίτευση και που συνήθως λένε άρες μάρες κουκουνάρες…
Στην τελευταία συνεδρίαση ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει στα λεγόμενα της κ. Γεννηματά λέγοντας ότι «το μέγεθος των κομμάτων δεν είναι κατ’ ανάγκη ανάλογο με την ποιότητα του πολιτικού λόγου…».
Βλέπεις η κ. Γεννηματά τοποθετήθηκε με σοβαρότητα στη Βουλή κάνοντας σημαντικές προτάσεις ξεφεύγοντας από τις αερολογίες του Τσίπρα.
Μακάρι αυτές οι επιλογές του πρωθυπουργού να γίνουν αφορμή για την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου…
Θ.
Το φαινόμενο Χαρδαλιά…
Ο Ν. Χαρδαλιάς τα κατάφερε με τον κορωνοϊό αποτελώντας ευρωπαϊκή εξαίρεση! Όμως στο δεύτερο κύμα τον κατηγόρησαν ότι υποτίμησε τη δύναμη της νόσου! Εκείνοι που παραβίαζαν τους κανόνες δεν έχουν ευθύνη; Και δεν είμαστε η μόνη χώρα που κινδυνεύει το ΕΣΥ! Θα μου πείτε, συστήματα υγείας άλλων χωρών όχι μόνο δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους αλλά έστειλαν ασθενείς σε άλλα κράτη. Τόσο πολύπλοκη κατάσταση δεν διαχειρίστηκε κανένας προκάτοχος του Χαρδαλιά αν και ο Δημήτρης Μαυρογιώρος στα Γιάννενα μας εξέπληξε κατ’ επανάληψη με τους σχεδιασμούς και την αποδοτικότητά του… Μακάρι να είχαν την ευθύνη και στο Μάτι. Δεν θα μιλούσαμε για τραγωδία.
ΜΑΤ
Πήγε και στη ΔΕΕΠ...
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε και τα γραφεία της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί συζήτησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Θεόδωρο Τζαρούχη και τον Τομεάρχη Υποδομών της Νομαρχιακής Σπύρο Κωνσταντόπουλο και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα της ΔΕΕΠ, ενώ γενικότερα αντάλλαξαν απόψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρμοδιότητα την οποία έχει πλέον ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος!
Ν.Γ.
Σκοτάδι και παγίδες...
Στο θέμα της οδού Ανεξαρτησίας επανέρχεται η στήλη, αφού το προηγούμενο σχόλιό της δεν... έπιασε τόπο! Έχουμε και λέμε, πολλές λάμπες στις κολώνες φωτισμού κατά μήκος του δρόμου είναι καμένες και θέλουν αντικατάσταση. Είναι που είναι λίγα τα εμπορικά στην Ανεξαρτησίας, αφού τα καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά, πέφτει και σκοτάδι τα βράδια και καταλαβαίνει κανείς τι αίσθηση δημιουργείται σε επαγγελματίες και περαστικούς, ειδικά τώρα που αφαιρέθηκαν τα γιορτινά φωτάκια. Όσο για το οδόστρωμα, το επαναλαμβάνουμε: Κρύβει παγίδες σε διάφορα σημεία, αφού έχουν φύγει κυβόλιθοι και έχουν δημιουργηθεί τρύπες. Καιρός είναι ο Δήμος να κάνει ορισμένες βασικές παρεμβάσεις στον δρόμο. Κόσμο έχει τώρα...
Κ.Α.

* * * 

Χαμηλή η αξιοπιστία τους!
Όσοι αλλάζουν στάση ανάλογα με το αν βρίσκεται στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση το κόμμα τους έχουν πολύ χαμηλή αξιοπιστία και εκείνοι που τους ακούνε τους βαθμολογούν ανάλογα… Και τώρα που έρχονται τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο ας προσέχουν όσοι ζητάνε τον ουρανό με τ’ άστρα από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις μεγαλύτερες ευθύνες από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Η πανδημία δεν παίζει. Αποδεκατίζει λαούς, βάζει σε μεγάλη δοκιμασία τα συστήματα υγείας, ακόμη και σε χώρες που φημίζονται για άρτια οργάνωση, η οικονομική ζωή των χωρών αλλά και του κάθε πολίτη μπαίνουν σε μεγάλη περιπέτεια και ανατρέπονται οι ζωές όλων! Πόσο θα κρατήσει το κακό είναι άγνωστο και ποια θα είναι η επόμενη κατάσταση απλά μας προκαλεί φόβο…

Εύκολη προσέγγιση…
Υπάρχουν κόμματα στη χώρα μας που μπορεί να πήραν κάποιο ποσοστό για να συμμετέχουν στη λειτουργία του κοινοβουλίου αλλά νομίζεις ότι τα μέλη τους ζουν σε άλλο πλανήτη… Ψάχνουν με το κερί για να βρουν αυτό το δύσκολο καιρό κάτι στραβό για να το κάνουν σημαία τους, να το μεγιστοποιήσουν και να απαιτήσουν να υλοποιηθεί εδώ και τώρα! Νομίζεις ότι ζουν σε άλλη χώρα παραβλέποντας τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα που ζητούν τώρα τις λύσεις τους… Αποφεύγουν να συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια και αρκούνται στην… υψηλή κριτική νομίζοντας ότι έτσι προσφέρουν σημαντικό έργο στον τόπο και το λαό. Μετά από κάθε τοποθέτησή τους στη Βουλή αυτοθαυμάζονται για τα επιχειρήματά τους και νομίζουν ότι κάτι προσφέρουν αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία…

Μένουν στη θεωρία!
Υπάρχουν κόμματα στη Βουλή που συμμετέχουν στη λειτουργία της έχοντας εξουσιοδότηση από κάποια μικρά ποσοστά των ψηφοφόρων αφού δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να πείσουν το λαό για τις προθέσεις τους και δεν ξέρω αν και οι ίδιοι θα ήθελαν αυτή την τιμητική διάκριση δηλαδή να κληθούν από το λαό για να κάνουν πράξη αυτά που χρόνια τώρα θεωρητικά υπερασπίζονται… Γιατί είναι άλλο να απολαμβάνεις τα τόσα προνόμια που σου προσφέρει το σύστημα που εσύ πολεμάς με κάθε τρόπο και άλλο να κληθείς να κάνεις πράξη την ιδεολογία σου. Κι ενώ ξέρεις πως όταν οι ιδέες σου δοκιμάστηκαν στην πράξη απέτυχαν αφού οι λαοί που καταπιέστηκαν και υπέφεραν με την πρώτη ευκαιρία τις αποτίναξαν από πάνω τους, εσύ εκ του ασφαλούς κάνεις ντόρο υποσχόμενος τον παράδεισο.

Φορώντας μανδύα…
Στελέχη κομμάτων φόρεσαν το μανδύα των διεκδικήσεων εκ του ασφαλούς! Αποφεύγουν να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη για τη διαχείριση τόσων πολύπλοκων προβλημάτων, κάνουν κριτική εκ του μακρόθεν και περιμένουν σαν τα αρπακτικά στη γωνία για να εντοπίσουν την οποιαδήποτε αστοχία κυβερνητικού στελέχους και να την κάνουν σημαία τους. Και όπου γάμος και χαρά η Αρχόντω πρώτη! Ψάχνουν για ευκαιρίες προκειμένου να βγουν στους δρόμους δημιουργώντας πρόσθετες αναστατώσεις, καταγγέλλουν την αστυνομική βία όταν γίνεται προσπάθεια να αποτραπούν συγκεντρώσεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών μέσα σ’ αυτό το χαλασμό που περνάει ολόκληρος ο κόσμος. Και μετά αυτοθαυμάζονται για τη μαχητικότητα που επιδεικνύουν!
Θεανώ Βλάχου