ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μας έλειψαν...
 Χρειάστηκε η καραντίνα, για να διαπιστωθεί πόσο βοηθούσαν τα κάλαντα στη δημιουργία της Χριστουγεννιάτικης και Πρωτοχρονιάτικης εορταστικής ατμόσφαιρας. Από το φετινό «σιωπηλό» κλίμα, σαφώς και είναι προτιμότερη η βαρετή μέχρι ενός σημείου παρέλαση δεκάδων μικρών «συγκροτημάτων» για τα κάλαντα. Του χρόνου να είμαστε καλά, ώστε να πάρουν και πάλι στα χέρια τους μικροί και μεγάλοι τα τρίγωνά τους ή και ακόμη τα κλαρίνα τους.
Ν.

Οι φόβοι…
 Φόβοι για το ταξίδι των Αλβανών της Ελλάδας προς Αλβανία εκφράζονται από πολλούς εντός κι εκτός συνόρων, αυτές τις μέρες. Οι φόβοι κυρίως είναι για εκείνους που θα επιστρέψουν όχι με φορτία διαφόρων καλουδιών, αλλά για το φορτίο του κορωνοϊού που μέχρι αυτόν τον καιρό καλπάζει στην γειτονική χώρα!
Γ.Γ.

Κανένας προφήτης στον τόπο του…

 Ακόμη και για τον Τσιόδρα κάποιοι εντός της χώρας έβγαλαν χολή! Οι New York Times τον χαρακτήρισαν έναν από τους «ήρωες της επιστήμης στα χρόνια του κορωνιοϊού»! Στην Ελλάδα κάποιοι εμπαθείς του άσκησαν έντονη κριτική για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας, όταν εθεάθη να ψέλνει σε άδεια εκκλησία στην Αθήνα! Και δεν θα ξεχάσουμε τη δήλωσή του ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη», όταν δακρύζοντας αναφέρθηκε στους θανάτους παππούδων και γιαγιάδων! Αλλά αυτές οι ευαισθησίες είναι ψιλά γράμματα για κάποιους εντός των τειχών….Πρωτεύει η αντιπολιτευτική πρακτική για ότι δεν θεωρούν «δικό τους»….
ΜΑΤ

Από το Πολύδροσο έως την Αφρική…
 Έγινε το πρώτο διαδικτυακό αντάμωμα των ανά τον κόσμο Πολυδροσιτών. Άτομα από 14 έως 80 ένωσαν τη φωνή τους και δημιουργήθηκε ένας αντίλαλος από το Πολύδροσο έως το μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ της Αφρικής, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.
Και όλοι μαζί, με ενωμένες τις καρδιές, μέσα σε διάχυτη εσωτερική συγκίνηση, τραγούδησαν: «Ξενιτεμένο μου πουλί και παραπονεμένο - μωρέ ξένε μου -η ξενιτιά σε χαίρεται κι εγώ 'χω τον καημό σου...».
Τα βλέμματα του ενός σταμάτησαν πάνω στον άλλο. Γίνανε ένα. Και μέσα στον καθένα σκαρφάλωσε η αγάπη.
Οι ψυχές μοσχοβόλησαν και πήραν νέα ζωή κι ένα γλυκό χαμόγελο έγινε η συντροφιά. Ένα χαμόγελο, που έσπασε και την παγωνιά των προσώπων και την απόσταση των εποχών.

Η. Μ.

Πολύτιμη η συμβολή του…

 Ουσιαστική είναι η συμβολή του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ήπειρο. Κι αυτό γιατί, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συμμετέχει στην μετακίνηση πολιτών προς και από τα νοσοκομεία, ή ακόμη και για μεταφορά ατόμων εκτός Ηπείρου που έχουν ύποπτα συμπτώματα της νόσου, ή εξέρχονται από την καραντίνα, απαλλάσσοντας έτσι από ένα πρόσθετο φορτίο το ΕΚΑΒ. Για την επιτυχία του εγχειρήματος, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής, είχε αναλάβει πρωτοβουλία από το καλοκαίρι ακόμη, να διαμορφώσει κατάλληλα δύο mini - bus, ώστε και άνετα και με ασφάλεια να γίνονται οι μετακινήσεις. Και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί το παραμικρό παράπονο, επιβεβαιώνει την επιμέλεια με την οποία λειτουργεί στον τομέα αυτό το Αστικό ΚΤΕΛ.

Ν.

Το ζητούμενο…
Ακούμε πολλά και διαβάζουμε περισσότερα… Καθένας λέει ό,τι του κατέβει ανάλογα σε ποιο στρατόπεδο βρίσκεται… Έτσι γνωρίζοντας τις προθέσεις του καθενός αξιολογείς και τα λεγόμενά του… Το μείζον για τους λαούς που πλήττονται από τον κορωνοϊό είναι η ανάκαμψη της οικονομίας σε κάθε χώρα, χωρίς κλυδωνισμούς και αναταράξεις… Για να δούμε! Πόσα μποφόρ θα ξεσηκώσουν οι εν Ελλάδι «αντιφρονούντες»; Ένα είναι σίγουρο. Προετοιμάζονται για να τα παρουσιάσουν όλα μαύρα κι άραχνα από φόβο ότι αν αρχίσουμε να βγαίνουμε από το λαβύρινθο, μπορεί εκείνος ο Μητσοτάκης τόσο εργατικός που είναι, να εκπλήξει ευχάριστα τον Ελληνικό λαό και τότε… Για να μάθουμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά στον τόπο μας θα χρειαστεί η επέλαση πολλών …επιδρομέων.

Αυτό προηγείται…
 Εκπόνησαν τώρα και το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού! Μεγάλο εγχείρημα και ιδιαίτερα πολύπλοκο. Φαίνεται πως δεν είναι μια απλή υπόθεση εμβολιασμού. Τα εμβόλια που παρέλαβαν στη χώρα μας χρειάζονται ειδικά ψυγεία για να διατηρηθούν σωστά. Φρόντισαν να τα προμηθευτούν εγκαίρως για να τα αποθηκεύσουν σε ασφαλείς χώρους, προκειμένου να αποκλείσουν κάθε προσπάθεια δολιοφθοράς τους… Και από εκεί πάλι με ασφάλεια θα πρέπει να φθάσουν σε όλα τα κέντρα εμβολιασμού, να εμβολιαστεί πρώτα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε πόλη όπου υπάρχει νοσηλευτική μονάδα και να εμβολιάσουν όλους τους υπέργηρους που φιλοξενούνται στα γηροκομεία, που δεν είναι και λίγοι αφού πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο! Θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας δρόμου…

Η επιπολαιότητα στο φόρτε της…
 Κι ενώ ο ξενόφερτος ιός κάνει βόλτες και στην Ελλάδα, δημιουργώντας μεγάλες τραγωδίες, οι έχοντες λόγους να πολεμούν το κυβερνητικό έργο αγνοούν τις υποδείξεις των ειδικών. Έτσι, πολλοί συνωστίζονται σε χαρτοπαικτικές λέσχες, κάνουν πάρτι σε σπίτια ακόμη και σε υπόγεια, και η κύρια συζήτηση αυτών των ημερών ήταν «πού θα φάμε την Πρωτοχρονιά», αν το ρεβεγιόν θα γίνει μεσημέρι ή βράδυ και μέχρι πότε θα κυκλοφορούμε στους δρόμους! Και τα κόμματα έψαχναν να βρουν επιχειρήματα για να …κατατροπώσουν την κυβέρνηση, να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Υπουργού Υγείας και προσπαθούσαν να κερδίσουν λίγα δράμια δημοσιότητας με την ελπίδα να βγουν για λίγο από την αφάνειά τους… Για να αποφύγουμε τα χειρότερα δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις των ειδικών…

Ποιος θα είναι;
 Πώς από πού και γιατί προέκυψε ο νέος ιός εμείς δεν το γνωρίζουμε! Πάντως είναι άξιο απορίας ότι μετά τις τόσες προσπάθειες όλων των λαών να ελέγξουν την πορεία του, όχι μόνο δεν το κατάφεραν, αλλά ο ιός μας περιγελάει και μεταλλάσσεται! Μας ειρωνεύεται που ετοιμαζόμαστε να εμβολιαστούμε, ενώ εμφανίστηκε νέο στέλεχος του ιού στην Αγγλία με 70% μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και αμέσως ακόμη νεότερος ιός εμφανίζεται στην Αφρική που μέχρι τώρα δεν μας δίνουν στοιχεία για την κατάσταση εκεί… Άλλοι λένε ότι θα τον αντιμετωπίζουμε μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και άλλοι προβλέπουν ότι θα εμφανίζεται κάθε χρόνο όπως η γρίπη! Και ο άνθρωπος πόσες πιθανότητες έχει να τον …δαμάσει; Μάλλον ελάχιστες…. Λέτε να κατέχει τις λύσεις η εν Ελλάδι αντιπολίτευση;
Θεανώ Βλάχου