ΑΘΗΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Φίλοι μου γεια σας. Επικοινωνούμε και πάλι αλλά δυστυχώς οι συνθήκες είναι δύσκολες για τον ΠΑΣ. Θυμάστε τι σας έγραφα την 1η αγωνιστική; Ότι φέτος μυρίζει Β’ Εθνική; Τελικά, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Ο ΠΑΣ φέτος κατάφερε να βάλει μόνος του τη θηλιά στο λαιμό απογοητεύοντας τους χιλιάδες φίλους του.
- Σήμερα τα Σχολιανά θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν στις αιτίες που οδήγησαν την ομάδα στο διαφαινόμενο υποβιβασμό (κρατάω μια πισινή, γιατί στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου όλα μπορούν να συμβούν).
- Έχουμε και λέμε. Μεταγραφές: Δεν είναι δυνατόν φίλοι μου η ομάδα να αποδυναμώνεται τόσο άγρια και οι υπεύθυνοι των μεταγραφών να ψωνίζουν από το πανέρι. Ποιος τους έφερε αυτούς τους παίκτες; Φυσικά αυτός που τους πλήρωσε!! Τεράστιες ευθύνες έχει και ο κόουτς Πετράκης που ανέχτηκε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Θέλω να τονίσω ότι τα τελευταία χρόνια έτσι λειτουργούσε ο μεταγραφικός μηχανισμός της ομάδας, δηλαδή από το πανέρι και ό,τι βγει.
- Πάμε τώρα στους ποδοσφαιριστές. Φέτος, κατά γενική ομολογία, τους καταλογίζεται ότι έλλειψε το πάθος και μάλλον έχουν δίκιο. Όταν δεν ξέρεις από ποδόσφαιρο και είσαι παίκτης Β’ και Γ’ Εθνικής πρέπει τουλάχιστον να δείχνεις πάθος στα κρίσιμα ματς (ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο. Το δείγμα είναι τυχαίο).
- Φέτος στράβωσε το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος. Είναι δυνατόν να πωλείται το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ο Κόντε, και ο ΠΑΣ να παίρνει στη θέση του τον Κλάους; (Ο κόουτς έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί χρησιμοποίησε τον Κλάους αμέσως (!) και χωρίς προετοιμασία!). Πήρε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να βοηθήσει; Αν ισχύει αυτό, διαψεύστηκε από την ίδια την πραγματικότητα. Για τον παίκτη ισχύει ότι το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής! Πρώτη μεγάλη στραβή οι μεταγραφές. Διάφοροι που ενδιαφέρονταν για τον ΠΑΣ χτυπούσαν τα καμπανάκια. Σοβαρευτείτε λέγαν, φέτος πέφτουν τέσσερις ομάδες, αλλά οι υπεύθυνοι στην κοσμάρα τους… Έπεσαν στην παγίδα, νομίζοντας ότι θα πέσουν 2 ομάδες και φυσικά την πάτησαν. Τις τελευταίες αγωνιστικές κατάλαβαν ότι έρχεται το μοιραίο και αναζητούσαν άλλοθι.
- Τον Δεκέμβριο υπήρχε περίπτωση να βελτιωθεί η ομάδα; Φυσικά και υπήρχε. Και τι έκανε ο επίσημος ΠΑΣ; Σεργελασβίλι, Κάργας, Πάντελιτς. Μπορούσαν αυτοί οι τρεις να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας; Ο αμυντικός Κάργας ήταν καλός. Οι άλλοι δύο, με συχνούς τραυματισμούς, έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Επί της ουσίας, μέτριοι.
- Βέβαια, το βαθύ παρασκήνιο στοχοποίησε τον ΠΑΣ με τη λογική ότι φέτος είναι ο αδύναμος κρίκος και φυσικά τον έστειλε αδιάβαστο δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία!!! ΠΑΣ Γιάννινα να φτιάξει το άλλοθι. Ακούμε σε όλη την πόλη ότι φταίει η διαιτησία για το ότι ο ΠΑΣ θα «χαιρετήσει». Βέβαια, ο ΣΟΒΑΡΟΣ φίλαθλος κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά ποιος φταίει που η ομάδα της πόλης αποχαιρετά την κατηγορία των μεγάλων. Τον ΠΑΣ φέτος τον έριξε ο ίδιος ο ΠΑΣ. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
- Μια σοβαρή διοίκηση (αυτή είναι σοβαρή διοίκηση;) προχωράει άμεσα σε ανανέωση. Ανεβάζει παίκτες από τις ακαδημίες, παίρνει 2-3 καλούς ξένους και κάπως έτσι χτίζεται ο νέος ΠΑΣ. Όμως πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της διοίκησης και του φίλαθλου κόσμου. Αυτή η σχέση μπορεί να υπάρξει; Τι λέτε εσείς φίλοι μου; Εγώ απαντάω και λέω ΟΧΙ. Ο κύκλος του Χριστοβασίλη έκλεισε, δυστυχώς, με πολύ δραματικό τρόπο για την ομάδα. Πρέπει αυτός ο νηφάλιος και πράος άνθρωπος να βρει νέο «επενδυτή». Αν δεν το κάνει αυτό, είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
- Ο Σχολιανός αφουγκράζεται τον παλμό του κόσμου. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Χριστοβασίλης ό,τι είχε να δώσει στον ΠΑΣ το έδωσε, αλλά και ο ΠΑΣ όμως αποδείχθηκε για τον πρόεδρο μαγαζί γωνία.
- Έχει πλάκα αυτός ο ΠΑΣ ο φουκαράς να κερδίσει τον άξιο πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ να χάσει από τον Ατρόμητο και με αυτόν τον τρόπο να πάει στο μπαράζ με τον Απόλλωνα Λάρισας του Γιάννη Μπελά. Θα έχει πολύ γέλιο αυτή η ιστορία, φίλοι μου. Γέλιο ή κλάμα; Μάλλον το δεύτερο.

* * * 

Υ.Γ.1: Έγινε μεγάλη συζήτηση για την Κ-17 του καλού κόουτς Νίκου Μπαδήμα που έφτασε μέχρι το final four του πρωταθλήματος. Ο Σχολιανός είναι πολύ χαρούμενος για τα νέα αυτά παιδιά που σίγουρα θα αποτελέσουν τον ΠΑΣ του μέλλοντος. Ξεχώρισα ανάμεσα στους άξιους τον τερματοφύλακα. Αυτό το παιδί, αν δουλέψει σε σωστές βάσεις , θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια τον επόμενο τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Όχι του φουκαρά, αλλά του ΠΑΣ της Ευρώπης.
Υ.Γ. 2: Την ομάδα και τα μάτια σας!
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
Ο ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ