ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

-Γεια σας φίλοι μου. Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να εκπληρώσει η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα το μεγαλύτερο όνειρο των φιλάθλων της, να βγει στην Ευρώπη. Ο ΠΑΣ των χιλίων προβλημάτων έκανε την υπέρβαση, όχι τόσο σε αγωνιστικό όσο σε διοικητικό επίπεδο. Η διοίκηση Χριστοβασίλη κατάφερε μια πολύ μεγάλη νίκη για το επαρχιακό ποδόσφαιρο, ένας Θεός ξέρει πως. Κέρδισε κατά κράτος τα κέντρα εξουσίας της Αθήνας.
- Πρώτο εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΣ είναι η νορβηγική Οντ. Η ομάδα της Ηπείρου καλείται σήμερα να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει μαζί με τους φίλους της την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη. Αλήθεια μπορεί;; Ας αναλύσουμε όλες τις πιθανές εκδοχές. Μέσα στη μέθη της διοικητικής νίκης κάποιοι ξέχασαν (;) να ενισχύσουν μεταγραφικά την ομάδα. Τον τελευταίο καιρό ο ΠΑΣ αποδυναμώθηκε πλήρως αφού αποχώρησε ο βασικός κορμός της ομάδας, για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλά πρωτίστως οικονομικούς με τη δεδομένη μείωση του μπάτζετ. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες έχω την αίσθηση ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιηθούν, καιροφυλακτεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί που τα κατεβάζουν όλα αμάσητα, αρκεί να διατηρούν τη θεσούλα τους. Αλλά σήμερα φίλοι μου δεν είναι ώρα για υψηλή κριτική και σχόλια αυτού του τύπου. Σήμερα ο ΠΑΣ μαζί με τους χιλιάδες φίλους του δίνουν μια μεγάλη μάχη.
- Τα μεγαλύτερα όπλα του ΠΑΣ στο σημερινό παιχνίδι είναι ο νεανικός ενθουσιασμός των παικτών, η ζέστη και το «καυτό» Απει Ρωταν Παρκ. Για τους νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα χρησιμοποιηθούν είναι μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν. Σήμερα στηρίζουμε τον Πασχαλάκη και τον Γιάκο. Λέμε ναι στον Καρανίκα, τον Γαρουφαλιά, τον Κούτρη και τον Φερφελή. Πρέπει όμως να τιμήσουμε και να στηρίξουμε και τους παλιούς ποδοσφαιριστές όπως τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Λίλα και Ακόστα.
- Αν και πολλοί ανησυχούν, πιστεύω ότι ο ΠΑΣ μπορεί να τα καταφέρει και να κάνει την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη. Όσο για τον αντίπαλο, είδα τους Νορβηγούς στα δύο παιχνίδια με τη Μάριεχαμν, ιδιαίτερα στο δεύτερο ματς. Οι Νορβηγοί μοιάζουν πολύ με τον Λεβαδειακό. Οι φίλοι μου λένε ότι έχουν πολλά κοινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας. Προσπαθούν να ελέγχουν τον ρυθμό με πολλές πάσες, όμως έχουν πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα, ιδιαίτερα στα άκρα της άμυνας. Επιθετικά έχουν ένα φορ από τον Καναδά, τον Όσιαν που σουτάρει καλά, αλλά είναι παίκτης που παίζει εκτός περιοχής. Επίσης θέλει προσοχή ο Σεκνίνι, που είναι πολύ γρήγορος, έχει καλή πάσα και ντρίπλα. Μεγάλη προσοχή στις στημένες φάσεις.
- Οι αναλύσεις των ειδικών για τις άδειες κερκίδες και τους φιλάθλους που δεν πάνε στο γήπεδο πάνε κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων. Τα περί οικονομικής κρίσης, αγωνιστικής ποιότητας κλπ δεν ήταν τελικά ικανά να στηρίξουν τις απόψεις των ειδημόνων του ποδοσφαίρου. Οι Γιαννιώτες φίλαθλοι και όχι μόνο απέδειξαν πως όταν η ομάδα έχει στόχο είναι ΠΑΝΤΑ παρόντες και συμπαραστάτες.
- Ω ρε Παγούρια, όλο κλαίτε, αλλά τα 30αρια πάνε σύννεφο για τα εισιτήρια. Τι έγινε ρε παιδιά;; Αδυνάτισε ξαφνικά ο πρόεδρος;; Όχι φίλοι μου, απλά δεν τον αποκαλεί κανένας χοντρό πλέον. Όπου πας κι όπου σταθείς ακούς μπράβο και συγχαρητήρια για τον πρόεδρο. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί!! Ελπίζω από τον Σεπτέμβρη να μην γυρίσουμε στα παλιά. Αυτό το έχω κλεμμένο. Μπράβο Μαίρη.
- Οι τιμές των εισιτηρίων με την Οντ είναι 20,30 και 35 ευρώ. Αν περάσει ο ΠΑΣ στον επόμενο γύρο, πόσο θα είναι οι τιμές; 80, 90 και 100;;
- Ο ΟΠΑΠ δίνει φαβορί τον ΠΑΣ με απόδοση 2.35 στον άσσο. Όλες οι στοιχηματικές φυλλάδες έχουν πρωτοσέλιδα για τον ΠΑΣ. Αυτό με ανησυχεί λίγο. Εσείς τι λέτε φίλοι μου; Πρέπει να ανησυχούμε;; Λέτε να έχουμε καμιά ανατροπή φίλοι μου;; Διπλό ημίχρονο, άσσο τελικό;; Μπα αυτά είναι για τους άλλους; Ξερό 2-0 το ματσάκι.
- Υπάρχει φίλοι μου τρόπος να φτιάξεις ομάδα με δύο κιλά κοκορέτσι; Ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών;; Κι όμως υπάρχει. Ο Χριστοβασίλης αρχισέφ και ο Πετράκης προπονητομάγειρας.
- Φαντάζομαι ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας ΔΕΝ έχουν τη λογική του φιλικού για το σημερινό ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αν την έχουν, κάνουν μεγάλο λάθος.
- Είδα δύο προπονήσεις του ΠΑΣ. Ο Βασίλης Αλεξίου είναι από τους κορυφαίους προπονητές φυσικής κατάστασης. Τέτοιες ασκήσεις, με μπάλα ή χωρίς, μόνο σε ιταλικές ομάδες κάνουν.
- Φίλοι μου, πόσες Νορβηγίδες ήρθαν στα Γιάννενα; Ο Δήμος, η Περιφέρεια και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα τους κάνουν ένα τραπέζωμα στη Βρύση του Πασά. Όλοι εσείς οι φορείς της πόλης κάντε κάτι γιατί στο δεύτερο ματς δεν θα έχει ούτε σολομό ούτε μπακαλιάρο.
- Ας σοβαρευτούμε λίγο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη ο ερχομός της νορβηγικής ομάδας. Ποιος θα αξιοποιήσει αυτό το γεγονός. Οι Νορβηγοί έχουν οικονομική ευχέρεια. Τους αρέσουν και τα βουνά. Καλό τουριστικό προιόν κύριε Δήμαρχε. Εκτός από τους Ρώσους, τους Εβραίους και τους Τούρκους υπάρχουν κι άλλοι λαοί.

Φίλοι μου τέλος για σήμερα. Τα υπόλοιπα στη μάχη στις 21:00 το βράδυ στο Απει Ρωταν Παρκ. Ευχή όλων μας να πανηγυρίσουμε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / https://www.facebook.com/sxolianos