ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου. Τελευταία Σχολιανά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και ο Σχολιανός είναι έτοιμος να στολίσει το γιορτινό του δέντρο. Ελπίζω να βάλω πάνω 20 βαθμούς και όχι λιγότερους για να στολίσουμε στη συνέχεια με χαρά τη χριστουγεννιάτικη...κότα που θα υπάρχει δυστυχώς στο τραπέζι μας λόγω κρίσης. χαχαχα

- Πάμε κατευθείαν στο ψητό. Ξεκινάμε από την ήττα από τον Λεβαδειακό στα Γιάννενα. Είναι γεγονός φίλοι μου ότι ο κ. Κομπότης δεν έκανε ποτέ μελαγχολικά Χριστούγεννα όσο καιρό η ομάδα του είναι στην μεγάλη κατηγορία. Ήρθε στα Γιάννενα εν μέσω πυκνής παρατεταμένης ομίχλης, μας κοίμισε στο Απει Ρωταν Παρκ και μας άρπαξε τους τρεις πόντους και έφυγε σαν κύριος για σαλέ στην Ελβετία που πάει διακοπές. Εμείς εδώ πρέπει να σταματήσουμε την γκρίνια. Ο κόουτς Πετράκης και οι παλιοί της ομάδας βγήκαν και έκαναν δηλώσεις αναλαμβάνοντας τη μεγάλη εργολαβία. Τι μας είπαν λοιπόν; Ότι ο ΠΑΣ έκανε το καλύτερο (!!!) φετινό του παιχνίδι και ότι έχασε άδικα. Για να το εξετάσουμε λίγο αυτό: 1) οι γραμμές του ΠΑΣ δεν είχαν συνοχή, παρά μόνο κατά διαστήματα στα οποία χάθηκαν σοβαρές ευκαιρίες. Όπως αυτή του Μανιά. 2) Την περισσότερη ώρα ο ΠΑΣ προσπαθούσε με γιόμες να φτάσει στο γκολ. Δηλαδή ποδόσφαιρο της δεκαετίας του '50. Κάναμε και ήρωα τον Τσιντώτα που πλέον έχει ευκαιρία να βγάλει το ψωμί του άξια. 3) Οι αλλαγές του Πετράκη δεν πέτυχαν και κανείς παίκτης του ΠΑΣ δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα. 4) Η ομάδα δεν πήρε καμία βοήθεια από τους φιλάθλους, τελείως παγωμένο το "Ζωσιμάδες" που θύμιζε εκκλησία και στο τέλος φτωχό μνημόσυνο. Τελικά αποδείχτηκε κακός δαίμονας ο Λεβαδειακός ή συνέβη κάτι άλλο; Όποιος απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, κερδίζει χρυσή...κάλπικη λίρα.
- Αφήσαμε τα βουνά της Ηπείρου με την ομίχλη, που δεν είναι μόνο γύρω μας αλλά και μέσα στα μυαλά μας και πήγαμε στον δροσερό αέρα του Κρητικού πελάγους. Η φιλόξενη για τον ΠΑΣ Κρήτη προσέφερε στην ομάδα πολύ χαρά στους φιλάθλους της και τρεις πολύτιμους βαθμούς. Στα Περιβόλια των Χανίων ο Ευριπίδης Γιάκος ξεδίπλωσε το μεγάλο του ταλέντο και με ένα φάουλ αλά Μέσι στο 17' πέτυχε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού, αναγκάζοντας ακόμα και τους Κρητικούς να χειροκροτήσουν. Μετά το 0-1 οι δύο ομάδες έπαιξαν το σύστημα "κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε στο βουνό". 18 βαθμούς ο φορμαρισμένος Πλατανιάς που ήταν ψόφιος με τον ΠΑΣ και 17 ο ΠΑΣ που ανάσανε με αυτή τη νίκη. Μπράβο λοιπόν στη λεβεντογέννα Κρήτη που κατάφερε να κάνει τους φίλους του ΠΑΣ να χαμογελάσουν πλατιά ενόψει των εοιρτών των Χριστουγέννων.

- Η συνέχεια ήταν στο κύπελλο με αντίπαλο την Καρδίτσα ιιιιι-αααα, ιιιιι-αααα. Άλλη χαρά για τους φιλάθλους του ΠΑΣ η πρόκριση στην επόμενη φάση. Η έξυπνη τακτική του ΠΑΣ και η υπεροψία ομάδας Σούπερ Λιγκ έφεραν ένα εύκολο απόγευμα στην Καρδίτσα σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο που μπορεί άνετα να στείλει ποδοσφαιριστές με τραυματισμούς στο νοσοκομείο. Ευχάριστη νότα στο γήπεδο οι 20 ηρωϊκοί οπαδοί του ΠΑΣ που ακούγονταν συνεχώς με τις φωνές και τα συνθήματά τους.  Ο Ηρακλής κέρδισε σχετικά εύκολα τον Αχαρναϊκό με 0-2 παίρνοντας από το χέρι τον ΠΑΣ βαδίζουν μαζί στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

- Την Κυριακή είναι η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και ο ΠΑΣ υποδέχεται την Ξάνθη στα Γιάννενα. Οι Ξανθιώτες έχουν καιρό να κάνουν νίκη και για αυτό τον λόγο είναι επικίνδυνοι για την έκπληξη. Προσοχή λοιπόν από όλους για να περάσουμε όμορφα Χριστούγεννα. Ας πράξουν οι παίκτες του ΠΑΣ τα δέοντα.

- Η μεγάλη είσοδος του μήνα είναι η είσοδος χορηγικά του ΒΙΚΟΥ στα του ΠΑΣ Γιάννινα. Θεωρώ ότι αυτή η εταιρία-κολοσσός μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στα αθλητικά δρώμενα. Άλλωστε ήδη έχει αγοράσει ομάδα μπάσκετ της πόλης. Να σημειωθεί ότι ο ΒΙΚΟΣ είναι από τους μεγάλους χορηγούς του ΠΑΟΚ.

• Να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλη την αθλητική οικογένεια της περιοχής με υγεία και δύναμη για όλους μας.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos