Άιχμές και Νύξεις
Φόρος επί του φόρου!
• Η χώρα μας πρέπει να ενταχθεί στο Βιβλίο Γκίνες, διότι πρωτοτυπεί σε πολλά θέματα και πολλές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων έχει επιβάλλει και φόρο πάνω στο φόρο! Και μετά μας μάρανε ότι άλλη τιμή και άλλος φόρος επιβάλλεται αν παραγγείλουμε ένα καφέ σε κατάστημα εστιάσεως και τον πιούμε στο κατάστημα και άλλος αν πάρουμε τον καφέ και ο πελάτης ώχετο απιών (φύγει)! Έχουμε ως κράτος επιβάλλει Ε.Φ.Κ. (Ειδικό Φόρο Καταναλώσεως) επί των καυσίμων, που περίπου ανέρχεται σε 0,65 ευρώ ανά λίτρο. Οπότε αν ένας οδηγός Ι.Χ. προμηθευτεί 40 λίτρα βενζίνης θα καταβάλλει 40 Χ 0,65 = 26 ευρώ Ε.Φ.Κ. και επ’ αυτού το πάντα στοργικό κράτος επιβάλλει και Φ.Π.Α. 13% ήτοι 26 Χ 0,13 = 3,38 ευρώ ΦΠΑ! Πώς λοιπόν να μην ακριβαίνουν όλα τα είδη; Ένας «άριστος» από το Επιτελικό Κράτος δεν το σκέφτηκε αυτό, ώστε κάτι τέτοια τραγελαφικά να αποφεύγονται
Αναμνήσεις από τα μνημόνια!
• Όταν χάρη στις άοκνες προσπάθειες της διαχρονικής πολιτικής ηγεσίας εγκλωβιστήκαμε στα Μνημόνια, ο τότε υπουργός των Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης φοράς Αριστεράς, έκλεισε περιχαρής τις Τράπεζες, αναφωνώντας στην γυναίκα του: «Έκλεισα τις Τράπεζες»! Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών! Και τότε με τα 60 ευρώ εβδομαδιαίως ο πληθυσμός υπέφερε και άρχισε να περικόπτει διάφορες δαπάνες, όπως φροντιστήρια στα παιδιά, ξένες γλώσσες, ωδεία, κλπ. δαπάνες. Και τώρα ο πρωθυπουργός μας βλέποντας ότι τα δημοσιονομικά δεν αντέχουν για πληρέστερη βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς έπρεπε, σταδιακά να καταργεί από ένα υπουργείο, από τα 64 που υπάρχουν στο Επιτελικό Κράτος των «Αρίστων», ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Όπως κάναμε κι εμείς οι γονείς που δεν τα βγάζαμε πέρα, διότι με 60 ευρώ την εβδομάδα τι θα πρωτοπληρώναμε; Τη διατροφή; Τους λογαριασμούς; Το ενοίκιο όσοι ζούσαν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα; Ή τις δαπάνες για τα παιδιά; Ξένες γλώσσες; Νάιν! Φροντιστήρια; Νο! Ωδεία; Νιχτ! Καινούργια ρούχα και παπούτσια; Νε μόζε (δεν μπορεί, σλαβικά)! Το ίδιο και το κράτος, ένα – ένα τα 64 υπουργεία να περιορισθούν στα 18 που έχει και η Μελόνι, η σενιόρα!
Η παραβατικότητα των μαθητών!..
• Σε όσες συζητήσεις παρακολουθήσαμε στην τηλετύφλα, οι οποίες είχαν ως αντικείμενο την παραβατικότητα των νέων, δηλαδή των μαθητών, όλοι οι συμμετάσχοντες μεταξύ των παραγόντων, που μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη μείωση, εκτός από την Πολιτεία, την οικογένεια, την κοινωνία συμπεριλαμβάνουν και το σχολείο ως βασικό θεσμικό παράγοντα! Επειδή, θέλω να πιστεύω, ότι υπηρέτησα ευόρκως επί 35ετία την Στοιχειώδη Εκπαίδευση, τα «φτερά» των εκπαιδευτικών έχουν ψαλιδισθεί σημαντικά στον τομέα αυτόν και εκ μέρους του επισήμου κράτους αλλά και από την παρέμβαση του συνδικαλισμού. Από όταν έχουν αφαιρεθεί τα ανθρωπιστικά μαθήματα και όλα συντείνουν στην έτι περαιτέρω μείωση όσων απόμειναν, η παραβατικότητα αυξάνει! Στα σχολικά εγχειρίδια συμπεριλαμβάνονται συνταγές μαγειρικής, ανεπίτρεπτα κείμενα, όπως ο ΣΑΚΗΣ και οσάκις και το τσούρμο των μαθητών να ξεσπούν σε μειδιάματα και χαμόγελα, όταν ο καθηγητής προτείνει αυτό το κείμενο στους μαθητές του, χωρίς ο τάλας να αντιλαμβάνεται το λόγο!
Οι Άγιοι Κύριλλος & Μεθόδιος…
• Οι εικονιζόμενοι είναι οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, σύμπλεγμα το οποίο κατασκευάσθηκε μετά την πτώση του κομμουνιστικού πολιτεύματος από τον Δήμο της Βράτσας Βουλγαρίας και τοποθετήθηκε προ του δημοτικού καταστήματος. Εμείς; Ε, εμείς δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άγιοι, που δεν λείπουν από καμία πόλη της γειτονικής χώρας, τους οποίους και θεωρούν και Σλαύους, ενώ είναι τοις πάσι γνωστόν ότι είναι Θεσσαλονικείς και αν δεν ήτο προ 30-40 έτη μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο Παντελεήμων ο Β’ θα ήταν και στην Θεσσαλονίκη άγνωστοι. Ευτυχώς αυτός ανέγειρε μεγαλοπρεπή ναό αφιερωμένο στη μνήμη τους. Στην φωτογραφία εικονίζεται και το αλφάβητο που χρησιμοποιούν οι Σλαύοι, το οποίο είναι προϊόν του Βυζαντινού αλφαβήτου με την προσθήκη 6 ως 10 στοιχείων προς συμπλήρωση φωνητικών χαρακτήρων που στερείται το βυζαντινό αλφάβητο και υπάρχουν στα σλαυικά! Στην φωτογραφία διακρίνονται ευκρινώς οι χαρακτήρες αυτών των φθόγγων!