Comp 1

Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Mη προτρεχέτω…

Όλοι τους οι πολιτικοί μας ηγέτες έχουν παραβεί τη σύσταση του πρωθυπουργού μας να βουτούν την γλώττα στο νιονιό τους, προτού ανοίξουν το έρκος των οδόντων και αρχίσουν είτε το γλείψιμο, είτε τις απειλές. Αυτό βέβαια, δεν είναι πρόσφατο, άϊντε και μερικών αιώνων απαύγασμα του θυμόσοφου λαού μας. Απ’ αρχαιοτάτων χρόνων το συναντούμε στην αρχαία ελληνική γραμματεία όπως: «Μη προτρεχέτω η γλώσσα της διανοίας». Ή αυτό που μας κληροδότησε ο εκ των 7 σοφών Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, «λέγοντο» κινείν τα χείρας μανικόν», δηλαδή, όποιος λέγει (ομιλεί) και κινεί τα χέρια του είναι μανιακός (Τρελός). Είναι δε γνωστόν, ότι στη Λακεδαίμονα, Σπάρτη, οι Σπαρτιάτες ήσαν ολιγόλογοι, εξ ου και το γνωστόν: «Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»! Ας το έχουν αυτό υπόψιν των όλοι οι φλυαρούντες πολιτικοί μας, διότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα, δηλαδή, η υστεροφημία θα αφήσει εποχή για τους πολιτικούς μας.

Το νυκτερινό τιμολόγιο…

Η πολυπράγμων Δ.Ε.Η. μας πληροφόρησε με δημοσίευσή της στον Τύπο, ότι από 1ης Νοεμβρίου ισχύει το νυκτερινό τιμολόγιο. Πώς όμως ο πελάτης της Δ.Ε.Η. θα γνωρίζει, ότι είναι συνδεδεμένος με το νυκτερινό τιμολόγιο όταν στους λογαριασμούς που του στέλνει η Δ.Ε.Η. δεν γίνεται αναφορά σε ημερήσιο και νυκτερινό ρεύμα; Έχουμε την γειτονική Βουλγαρία, που δεν έχει μήτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, που βαυκαλιζόμαστε, ότι έχουμε εμείς, τρομάρα μας κακιά, αφού μας πέρασε, μήτε τους άξονες και τους πυλώνες ευημερίας και όμως με τον λογαριασμό καταναλώσεως ρεύματος, ο πελάτης βλέπει, ότι εκεί γίνεται αναφορά σε ηλεκτρικό ρεύμα ημερήσιας και νυκτερινής καταναλώσεως, στην τιμή τους στον επιβαλλόμενο φόρο επί της τιμής του καταναλωφθέντος ρεύματος τόσον του ημερήσιου όσο και του νυκτερινού . Εδώ τι γνωρίζει ο πελάτης για το καταναλώμενο ρεύμα, αν είναι αυτό ημερήσιο ή νυκτερινό; Τελεία άγνοια.

«Των φρονίμων τα παιδιά…»

Το Βέλγιο και η Ολλανδία υπέγραψαν με το Κατάρ εικοσαεπταετή συμβόλαια για την προμήθεια φυσικού αερίου, δηλαδή ως το 2050. Τον οδικό αυτό χάρτη εζήλωσαν και η Γαλλία, η οποία στοχεύει στην υπογραφή συμβολαίου με το Κατάρ επίσης 27ετούς διαρκείας, ώστε να έχουν εξασφαλισμένη την ενέργεια ώσπου να τινάξουν τα πέταλα, οι σημερινές ηγεσίες τους. Εμείς χαρακτηρίσαμε τα κοιτάσματα και του φυσικού αερίου και του πετρελαίου παρωχημένα και τα σφραγίσαμε. Τα σφραγίσαμε, διότι ως παρωχημένα μπορεί να είναι και επικίνδυνα για την υγεία των παροικούντων πέριξ των περιοχών, όπου έχουν εντοπισθεί αυτά τα κοιτάσματα. Όσον αφορά τους κατοίκους, τους Έλληνες, αυτοί θα προμηθεύονται και θα χρησιμοποιούν υγροποιημένο φυσικό αέριο, το γνωστό LNG, κάπως ακριβότερο, αλλά ως το 2027 ο μέσος μισθός των Ελλήνων εργαζομένων θα φθάσει τα 1.500 ευρώ και θα μπορούν να το πληρώνουν. Τώρα, αν τα 1.500 Ευρώ θα έχουν το 2027 αγοραστική αξία, την οποία έχουν σήμερα τα 1.100 ή τα 1.150 Ευρώ αυτό είναι άλ’ νου παπά ευαγγέλιο!

Μάχιμοι και άμαχοι…

Μας καραφλιάζουν τα δημοσιογραφάκια, με τις πληροφορίες που μας μεταφέρουν (!), ότι στη διάρκεια της συμπλοκής Ισραηλινών και Παλαιστινίων είχαμε (εμείς είχαμε;) 12 νεκρούς άμαχους και 7 μάχιμους. Δεν γίνεται δε αντιληπτόν πως καθορίζουν αυτήν την διάκριση σε μαχίμους και αμάχους; Ένας νέος υπακούοντας στο προσκλητήριο της πατρίδος του προσέρχεται στην μονάδα που αναγράφεται στο Φύλλο Πορείας και παρουσιάζεται και στη συνέχεια αποστέλλεται στο μέτωπο, όπου πέφτει στο πεδίο της μάχης. Από οβίδα ή από βόμβα φονεύεται ένας εκ των  δυο γονιών του. Πως γίνεται τώρα η διάκριση του γονιού ως αμάχου και του τέκνου ως μαχίμου; Μάχιμοι θα πρέπει να αποκαλούνται οι απρόσκλητοι, όπως οι εντεταγμένοι στη ΧΑΜΑΣ, αυτοί είναι οι μάχιμοι. Όσοι καλούνται υπό τα όπλα από την πατρίδα, μπορεί να βρίσκονται στο μέτωπο, να είναι ενδεδυμένοι στολή εκστρατείας, να κρατούν όπλο και να βάλουν κατά του εχθρού, αλλά δεν εξισώνονται με τους πολεμιστές της ΧΑΜΑΣ. Όχι όλοι να τσουβαλιάζονται στο ίδιο σακκί.