Comp 1

Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι καχύποπτοι πολίτες…

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Και έχει απόλυτο δίκιο ο λαός μας, που σκαρφίστηκε αυτή την παροιμία. Διότι, η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, που έφθασε στα Τάρταρα, προκάλεσε τον Αλεξάκη να στραφεί και προς τον λαό, που τον αποκάλεσε καχύποπτο λόγω των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών (21/05), όπου του έστρεψε τα νώτα. Και πώς να μην του στρέψει τα νώτα, όταν προκήρυξε δημοψήφισμα εν έτει 2015 και το αποτέλεσμα ήτο αντίθετο με ό,τι οραματιζόταν ο Αλεξάκης και όχι με ό,τι είχαν ψηφίσει οι ποπολάροι. Άλλο σημείο που προκαλεί καχυποψία είναι η επαγγελία του Αλεξάκη, ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ΕΝΑ ΝΟΜΟ και με ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ και περιμένουμε από το 2015 να δούμε αυτόν τον άθλο του ήρωος Αλεξάκη στην νεώτερη μυθολογία του ελληνικού έθνους. Και δεν είναι τα μοναδικά αθλήματα που προκάλεσαν την καχυποψία. Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί ειλικρίνεια από τους πολιτικούς του, άλλως πέφτουν από τα σύννεφα ή άλλως από τα νέφη ως αιθεροβάμονες, πάντα κατά τον Ανδρέα μας. 

Τα οδοιπορικά…

Όταν ερωτήθηκε νεοφώτιστος εθνοπατρίκιος, γιατί δεν έφερε και το στεφάνι του να παραστεί στην ψηφοφορία, με πλέρια αφέλεια, απάντησε: «Ξέρετε πόσο στοιχίζει η μετακίνηση από το νησί ως το νεφοσκεπές Άστυ και η επιστροφή; Πλέον των 500 ευρώ». Αυτά τα έξοδα δεν τα λογάριασαν οι αιθεροβάμονες πολιτικοί μας και επέμεναν σε δεύτερες εκλογές και ο μη γένοιτο και τρίτες εκλογές και οι ψηφοφόροι ανατριχιάζουν με την περίπτωση αυτή, ότι θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι τους στην τσέπη ή να προτιμήσουν την αποχή; Μεταξύ δυο κακών το μη χείρον βέλτιστον. Και το βέλτιστον στην περίπτωση αυτή είναι η αποχή.

Ψυχολόγοι για το Bullying!

Aφουγκραζόμενος τον τ. πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, τόνισε ότι θα διορισθούν περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία, προκειμένου να περιορισθεί ή να αφανισθεί το BULLYING, που συντελείται και που εντοπίζεται στις περιπτώσεις σωματικών διαφορών ορισμένων μαθητών, ήτοι υψηλών, χοντρών, κοντών και με άλλα σωματικά προβλήματα. Μα δεν υφίσταντο όσο διδάσκοντο τα ανθρωπιστικά μαθήματα, τα οποία καταργήθηκαν από τους «προοδευτικούς» ως αναχρονιστικά και σκοταδιστικά και υιοθετήθηκαν και από την συντηρητική παράταξη, που δεν είχε επιχειρήματα να στηρίξει τα ανθρωπιστικά μαθήματα και δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τους «προοδευτικούς», διότι και απαξάπαντες ήσαν θιασώτες της ήσσοντος  προσπάθειας, δηλαδή του δημοκρατικού πέντε (5).

Επόμενες εκλογές… 

Παρακολουθώντας ο τηλεθεατής τις συζητήσεις με τους εκλεκτούς καλεσμένους αφουγκράζεται, ότι στις «επόμενες εκλογές…», μα οι εκλογές έχουν προσδιορισθεί για τις 25 Ιουνίου, δεν είναι επόμενες αλλά προσεχείς. Εκτός και αν πρόκειται να μην επιτευχθεί αυτοδυναμία στις 25/06 και να προσδιορισθούν νέες, δηλαδή τρίτες εκλογές και πάει λέγοντας, οπότε αυτές πράγματι είναι επόμενες. Αλλά γιατί να γίνουν τρίτες ίσως και τέταρτες εκλογές; Το λαό τον πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο κανείς δεν τον σκέπτεται; Μα, θα ισχυρισθούν απαξάπαντες για τον λαό γίνονται οι εκλογές, για να έχουμε αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση. Ναι, γι’ αυτό γίνονται, αλλά τον λογαριασμό τον πληρώνει ο λαός, με τα έξοδα που επιβαρύνεται στις μετακινήσεις του. Αυτό κανείς δεν το σκέπτεται;