ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η ασυλία των πολιτικών...

Έχουμε την ετεροδικία τω ξένων αποστολών (διπλωματών, προξένων και άλλων αντιπροσώπων ξένων χωρών) έχουμε και την ασυλία των πολιτικών μας μηδέ και των βουλευτών. Με την ευκαιρία της συλλήψεως της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και του εγκλεισμού της στην μπουζού των Βρυξελλών πληροφορηθήκαμε, ότι: Αν ο πολιτικός συλληφθεί επ’ αυτοφώρω δεν αποφεύγει τον εγκλεισμό του στην μπουζού. Ενώ εδώ στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας έχουμε και τη διάκριση των πολιτών, κάτι άκρως ρατσιστικό για τους υπόλοιπους κατοίκους αυτής της δύσμοιρης χώρας. Κάτι που δεν συναντάται σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περί αποδήμων...

Τραγέλαφος, λοιπόν, και με τους αποδήμους. Για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, πρέπει: α’ να υποβάλλουν αίτηση. β’ να έχουν εγκατασταθεί τα δυο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Και ποιος θα τους συντηρήσει αυτά τα δυο χρόνια; Όλων των κρατών οι ξενιτεμένοι προσέρχονται στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές και με το επίσημο διαβατήριό τους ψηφίζουν. Τελεία και παύλα. Εμείς εδώ ζητούμε από τους αποδήμους πολλά και διάφορα και φυσικά δεν εξαιρούνται και οι «προοδευτικές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» σ’ αυτόν τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Γιατί ο πρωθυπουργός μας που έζησε και μεγάλωσε στο εξωτερικό δεν αναθέτει στον ΥΠΕΞ του, στον κ. Δένδια, που στριφογυρίζει σ’ όλη την οικουμένη, να πληροφορηθεί πώς ψηφίζουν οι Ιταλοί απόδημοι,πώς οι Γάλλοι, πώς οι Άγγλοι, πώς οι Σουηδοί και να συντάξει μια ρετσέπτα με τα κοινά σημεία των αποδήμων ώστε να εφαρμοσθούν και στην Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας; Διανομή σανού σε δυο γαϊδούρια είναι το πρόβλημα.

Δημοκρατικές δυνάμεις...

Ο Αλεξάκης, λοιπόν, χρονιάρες μέρες, αντί να παραβρεθεί με τους ψηφοφόρους του πήρε το ομμάτιόν του για το Τζανέϊρο, να παρευρεθεί στην εγκατάσταση του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λούλα. Να του συμπαρασταθεί και να του ευχηθεί καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα. Τώρα, πόσο προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις είναι, έχουμε εμπειρία από την τακτική που τήρησαν και εφήρμοσαν και στη χώρα μας με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος το 2015, τότε που ο Αλεξάκης με ΕΝΑΝ νόμο και με ΕΝΑ άρθρο μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και το ΝΑΙ σε ΟΧΙ. Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα, τότε τι είναι; Θα μου πείτε: - Η Αντιπολίτευση γιατί δεν κινήθηκε, Μείζων και Ελάσσον, αλήθεια γιατί; Πολλοί λένε «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Μάλιστα ισχύει, για να το έχουν για καβάντζα. Πλήν για την ώρα δεν χρειάσθηκε κάτι τέτοιο. Άδηλαι δε είναι αι βουλαί του Κυρίου.

Πού δικαιώθηκαν;

Αφουγκραζόμενος την τηλετύφλα αλίευσα την εξής καταπληκτική είδηση-πληροφορία, από τηλεπαραθυράτο δ/φο, ότι δικαιώθηκαν όσοι συνέβαλαν στην Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή, όσοι δέχθηκαν, ότι οι Σκοπιανοί αποτελούν την Μακεδονική εθνότητα και ομιλούν την Μακεδονική Γλώσσα. Όμως, επ’ αυτού έχουν τις αντιρρήσεις τους οι γείτονες Βούλγαροι και αυτήν την περίοδο και τότε που ολοκληρώθηκε η Συμφωνία και τώρα με κυβέρνηση υπηρεσιακή, που υποστηρίζουν ότι οι Σκοπιανοί αποτελούν βουλγαρική μειονότητα και η γλώσσα που ομιλούν είναι βουλγαρική διάλεκτος, κατανοητή από τους Βούλγαρους. Μάλιστα, ζήτησαν να αναγνωρισθεί βουλγαρική μειονότητα καταχωρισμένη στο σκοπιανό Σύνταγμα, όπως και έγινε.