Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ωρίμανση των παρωχημένων...

• Η κυβέρνησή μας, δια του πρωθυπουργού άλλαξε στάση τρεις με τέσσερις μήνες μετά τις σοβαρές δηλώσεις της, ότι τόσο το αέριο το φυσικό, όσον και το πετρέλαιον, είναι παρωχημένα και ανάξια λόγου, μια και δεν συμβάλλουν στην βελτίωση της οικολογικής κρίσης και διακόπτονται οι συνεννοήσεις με τις εταιρείες που έτρεξαν ολοπρόθυμες να εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα, που υπνόττουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Φαίνεται, πώς νεώτερες μελέτες και έρευνες διαπίστωσαν, ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων είναι ισάξια με αυτά της Αιγύπτου, της Κύπρου και των κοιτασμάτων του Ισραήλ και φυσικά, ωθήθηκαν από τη Γαλλία και την Γερμανία να επανεξετάσουν την εκμετάλλευσή των, αφού ο Μακρόν τα έχωσε στους Αμερικανούς, ότι προκειμένου να πωλήσουν το δικό τους LNG υγροποιημένο πλην πανάκριβο αέριο, μας ώθησε στη διακοπή προμηθείας ρωσικού  αερίου πάμφθηνου. Ήδη, η EXXON MOBIL και η ελληνική «ENERGEAN» έβαλαν πλώρη Ν.Δ. και Δ. της Κρήτης για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευσή τους!

 Δύσκολος χειμώνας (;) 

• Από που και ως που μας βομβαρδίζουν, ότι ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος; Από απόψεως τροφίμων ο χειμώνας που έρχεται θα είναι όπως και οι προηγούμενοι, όπως συνέβη και με τον χειμώνα 1941-42, που δεν στερηθήκαμε, διότι είχαμε προλάβει να πραγματοποιήσουμε τις αγροτικές εργασίες λόγω του πολέμου. Το ίδιο και στην Ουκρανία και στη Ρωσία, γιατί τώρα, το 2022 δεν έχουμε εκτελέσει τις αγροτικές εργασίες, ώστε να συγκομίσωμε τους καρπούς. Και με τον χειμώνα ο καιρός θα είναι ήπιος, διότι βλέπουμε τα θαμνώδη φυτά τα καλλωπιστικά να βλασταίνουν νέα βλαστάρια και να ενθοφορούν. Τα φυτά και τα ζώα, εκτός από το ζώον «άνθρωπος», κινούνται από το ενστικτό τους που τα ωθεί σε εκδηλώσεις, που έρχονται σε αντίθεση με όσα ο φτωχός άνθρωπος δεν φτάνει ούτε  να προβλέψει ούτε να πραγματοποιήσει.

Μάστιγα οι αγριόχοιροι!

• Δύο Κιλκισιώτες εκινούντο με το Ι.Χ. τους προς την περιοχή των Σερρών, όπου βρέθηκαν προ κινουμένης αγέλης αγριόχοιρων, και επέπεσαν πάνω τους. Έτερον Ι.Χ. ακολουθούσε το εμπεσόν στην αγέλη και δεν πρόλαβε να φρενάρει, οπότε έπεσε πάνω στο πρώτο με αποτέλεσμα να φονευθούν οι δύο πρώτοι και να πάθουν σοβαρές ζημιές στα I.X. Eκτός από τις προσκρούσεις Ι.Χ. σε αγέλες αγριοχοίρων, αυτές καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή, την οποία δεν αποζημιώνει ο ΕΛ.ΓΑ και οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση, διότι απαγορεύεται και το κυνήγι των αγριοχοίρων, το οποίο επετράπη μετά πολλών οχλήσεων από της 15ης Σεπτεμβρίου, περίοδο, κατά την οποία η φυτική παραγωγή είχε υποστεί ολική καταστροφή από τις επιδρομές των αγελών. Ας μεριμνούν εγκαίρως και αποτελεσματικώς όσοι βρίσκονται σε καίριες θέσεις που μπορούν να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

 Εισαγωγή αγελάδων...

• Ε, να μην εισάγουμε μόνον αυτοκίνητα από την Τσεχία, να εισάγουμε και ζώα κρεοπαραγωγικά. Αυτό έπιασε το ους μου, ότι οι Ναξιώτες που παράγουν την ναξιωτική γραβιέρα την πολύ νόστιμη, αφού εξαναγκάσθηκαν και πούλησαν τις δικές τους αγελάδες ή τις οδήγησαν στη σφαγή λόγω αδυναμίας να τις εκθρέψουν από την άνοδο των ζωοτροφών, και μην γνωρίζοντας άλλη δουλειά να κάνουν αναγκάσθηκαν να εισάγουν από την Τσεχία, γνωστή για την παραγωγή των οχημάτων «Σκόντα» 40 δαμάλες, ώστε να συνεχίσουν τη δουλειά που γνώριζαν και την παραγωγή της γνωστής γραβιέρας. Όμως, πώς είναι μία βορειοευρωπαϊκή χώρα να μπορεί να εκτρέφει αγελάδες και γαλακτοπαραγωγικές και αναπαραγωγικές και εμείς εδώ με τον ήλιο μας, με τον καθαρό μας τον αέρα να αδυνατούμε στην εκτροφή τους; Απορίας άξιον...