Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Να περιορισθούν σε 200!

• Σε αθηναϊκή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας διάβασα την εξής πρόταση, έπειτα και από τις δηλώσεις του Αδώνιδος, ότι «δεν τρώμε και με χρυσά κουτάλια», να περιορισθούν οι βουλευτές από 300 που είναι σήμερα σε 200, όπως άλλωστε καθορίζει και το Σύνταγμα, όπου διαβάζουμε: «Ο αριθμός των βουλευτών μπορεί να είναι από 200 έως 300»! Και το βρήκαν εύκολο και δυνατό, αφού ο Έλληνας φορολογούμενος τους «αποζημιώνει», να περιορισθούν, ώστε να περιορισθούν και οι δαπάνες του Κράτους, μήπως και μειωθεί και το τεράστιο χρέος. Διότι δεν είναι μόνο η σχετική αποζημίωσή τους, είναι και τα παράπλευρα έξοδα, όπως ΙΧ κρατικό, διαμέρισμα στην Αθήνα για τους επαρχιώτες βουλευτές, γραφείο, γραφιάδες που αμείβονται από το κράτος και λοιπά πολλά. Με μια πρόταση στη Βουλή ή με ένα νέο ΝΣ και ο κόμπος του γορδίου λύνεται!

Υιοθεσίες και αναδοχές…

• Με πολλή προσοχή ανέγνωσα τα όσα παρέθεσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για τις υιοθεσίες που προγραμματίζει και τις αναδοχές, ώστε να περιορισθούν τα ιδρύματα, που φιλοξενούν νέους και νέες είτε γιατί έχασαν τους γονείς τους, είτε γιατί οι φυσικοί γονείς απεδείχθησαν ανάξιοι και οι δικαστικές αρχές τους στέρησαν την επιμέλεια και την ανατροφή των τέκνων τους! Όμως, αυτές οι υιοθεσίες και οι αναδοχές που σκέπτεται η Δόμνα Μιχαηλίδου εγκυμονούν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους, διότι δεν τίθεται κανείς περιορισμός, αφού μπορούν να γίνουν ανάδοχες οικογένειες ακόμη και ομοφύλων ζευγαριών, όταν σε καθημερινή βάση βλέπουμε στις εφημερίδες γονείς φυσικοί να ασελγούν και να βιάζουν δικά τους παιδιά. Ας το έχει αυτό υπόψη της η κα Δόμνα, προτού είναι πολύ αργά!

Κόνωψ επί κέρατος βοός!..

 • Πριν από πενήντα πέντε χρόνια στη χώρα μας είχαμε καθεστώς, περίπου, όπως αυτό των «φρουρών της επαναστάσεως» στο γειτονικό Ιράν, ανελεύθερο και καταπιεστικό. Και να όλες οι δημοκρατίες να το κατακρίνουν, ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Και η ανταπόκριση και απάντηση της Τριανδρίας που τότε είχε καταλάβει την εξουσία ήταν ο τίτλος του σημειώματος. Αυτήν την απάντηση έδινε ο ταξίαρχος Στέλιος Παττακός. «Κόνωψ επί κέρατος βοός»! Αυτήν την απάντηση έδωσαν και οι «φρουροί της επαναστάσεως» του Ιράν, μόλις ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα και του επισήμανε ότι η κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων αποτελεί πειρατεία και αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο! Και ο πρέσβης, προφανώς, δεν απάντησε αλλά οπωσδήποτε το σκέφτηκε. Ίσως, ο δικός μας ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας δεν το είχε αφουγκρασθεί λόγω ηλικίας. Καλό όμως είναι να το συνειδητοποιήσει, επ’ ευκαιρία του γεγονότος αυτού!.. 

Τον χαβά του!..

• Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση των συνόρων μας στον Έβρο με την τοποθέτηση φράκτου ακόμη 80 χιλιομέτρων προς αποτροπή παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Όμως, ο Νότης Μηταράκης τον χαβά του, αφού προσπαθεί να μεγαλώσει το ΚΥΤ Φυλακίου στις Καστανιές και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε επενέβη ώστε έναντι του ΚΥΤ να μην αναγερθεί εκκλησία σε ιδιόκτητο χώρο που δώρησε κάτοικος της περιοχής. Τρελά πράγματα, που μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν να επεκτείνουμε το ΚΥΤ ακριβώς πάνω στην οριογραμμή, ώστε να συντονίζουν τις σκέψεις και τις δράσεις τους οι εντός της Ελλάδος με όσους επιβουλεύονται τις περιστάσεις για παράνομη είσοδο στη Χώρα μας, κατ’ επιθυμία του πολυχρονεμένου μας Ρετζέπη! Τρελά πράγματα!