Comp 1

Άιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μεροκάματο 1.000 ευρώ!

• Πρωτάκουστο αλλά αληθινό. Αποκτήσαμε τόση ευμάρεια και τόση οικονομική ανθηρότητα, που πετύχαμε την αύξηση των μισθών και ημερομισθίων καταπλητικά. Και για τα μεν ημερομίσθια αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 50 (πεντήκοντα) ευρώ μηνιαίως, για τους δε μισθούς έχουν εξακοντισθεί μέχρι τα 1.000 ευρώ ημερησίως ή 30.000 ευρώ το μήνα και 360.000 ευρώ το έτος. Βεβαίως, αυτός ο μισθός χορηγείται επιλεκτικά σε πολύ GOLDEN BOYS, πλην χορηγείται και μάλιστα κάνοντας και χρήση της επιδείξεως του πλουτισμού τους αδιαντρόπως. Τώρα, αν άλλοι πένωνται, αυτό είναι αλλ’ νου παπά Ευαγγέλιο. Όλοι δεν είμαστε το ίδιο και δεν γεννηθήκαμε όλοι Σάββατο και να πάρουμε την ευχή της μάνας μας. Ορισμένοι είναι οι Σαββατογεννημένοι ή που έχουν μαζί τους κοκκαλάκι νυχτερίδας.

Έλλειψη αστυνόμευσης!

• Ο Μεγαλοδύναμος μας αξίωσε να έχουμε περάσει τους 50 υπουργούς διαφόρων κατηγοριών όπως επικρατείας, υπουργούς, αναπληρωτές, υφυπουργούς και λοιπούς, που χρήζουν αστυνομικής φυλάξεως. Αν για κάθε έναν από τους παραπάνω ηγετίσκους απαιτεί περί τους 10 αστυνομικούς και δυο περιπολικά για 24ωρη αστυνόμευση, τότε θέτουμε για την ασφάλειά τους 500 αστυνομικούς και 100 περιπολικά. Έτσι, δημιουργείται το απαράδεκτο φαινόμενο να είναι υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα και να είναι ελλιπής η αστυνόμευση των πολιτών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που τους επιφυλάσσει η μοίρα τους, όπως παρουσιάζεται αυτή από τις στήλες του Τύπου σε καθημερινή βάση. Καιρός είναι να περιορισθεί ο αριθμός των ποικίλων υπουργών στο μέγεθος των υπουργών της Γερμανίας, 15, αν όχι σε αυτούς της Αυστρίας των 13, που θα θεωρηθεί άβολος αν όχι και γρουσούζικος, όπως όλοι αποκαλούν τον αριθμό δεκατρία.

Οι Αντιδημαρχίες...

• Ο θεσμός της αντιδημαρχίας είναι νεόκοπος και θεσπίσθηκε για το βόλεμα μερικών δικών μας δημοτικών συμβούλων και για την αποζημίωσή τους, αφού καθορίσθηκε και πλαφόν! Όμως, ο θεσμός αυτός επιφορτίσθηκε και με υποχρεώσεις, όπως η επίβλεψη εκτελούμενων δημοτικών έργων π.χ. ας πούμε του έργου αναπλάσεως της Ανεξαρτησίας και να μην ισχυρίζεται ο νυν αντιδήμαρχος ότι η μελέτη έγινε επί της προηγούμενης αντιδημαρχίας, που ίσως να είχε παρεισφρύσει και ο δόλος του χρηματισμού ή της επιβλέψεως των παιδικών χαρών με πρόσφατο αυτό που συνέβη στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όπου παιδούλα οκταετής έχασε το δάκτυλό της, γιατί η τσουλήθρα είχε υποστεί βλάβη. Μα εμείς την προηγούμενη εβδομάδα αφαιρέσαμε ένα παίγνιο γιατί είχε ξεχαρβαλωθεί, δικαιολογήθηκε ο αντιδήμαρχος, που θα διεκδικήσει την αποζημίωσή του στο ακέραιο. Και όμως η παιδούλα έχασε το δάκτυλό της, όπως προ ετών άλλη παιδούλα στην «Μικρή Πόλη» μας έχασε κι αυτή ένα των δακτύλων από παρόμοια τσουλήθρα.

Των φρονίμων τα παιδιά...

• Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Λαϊκή θυμοσοφία, που τονίζει, ότι πριν βρεθούμε στην ανάγκη έχουμε προετοιμασθεί για την αντιμετώπισή της. Μας προειδοποίησαν επιστήμονες, ότι στο Αιγαίο και όχι μόνον υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ικανών να εξασφαλίσουν επάρκεια της Χώρας επί 100 χρόνια! Τάδε έφη ο πολύς καθηγητής Φώσκολος, όπως και ο έτερος Χασάπης. Όμως, οι πολιτικές δυνάμεις που κουμαντάρουν αυτή την δύσμοιρη Χώρα, περί άλλων μεριμνούσαν και ετύρβαζαν (θορυβούσαν). Ικανά αποθέματα αποφέρουν 250 δις ώστε και το χρέος να εξοφληθεί και να δούμε εμείς οι Έλληνες άσπρη ημέρα. Όμως «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Πέρα βρέχει οι πρωθυπουργοί μας διαχρονικώς. Έτσι, τώρα που η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ εφαρμόζουν εμπάργκο στα ορυκτά καύσιμα από την Ρωσία, αρχίσαμε να ζοριζόμαστε και θυμηθήκαμε, ότι διαθέτουμε υπόγεια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ανασκουμπωθήκαμε, χωρίς να θυμηθούμε, ότι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ, ότι θα προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση κ.λ.π.