ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Νέα κόκκινη γραμμή; 

• Διαβάσαμε την ενδιαφέρουσα πρόταση της κ. Μ. Κεφάλα, για τον ποδηλατόδρομο που προτείνεται να κατασκευασθεί γύρω από την κακοποιημένη διαχρονικώς λίμνη μας, με την χάραξη νέας κόκκινης γραμμής πέριξ της λίμνης. Δηλαδή ο καθένας προτείνει και μια νέα κόκκινη γραμμή, πάντα σε βάρος της λίμνης. Εμείς οι παλαιότεροι θυμόμαστε την κόκκινη γραμμή να βρίσκεται στην αρχή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, εκεί οι αλιείς της Νήσου είχαν τα κάρα τους με τα αλιεύματα προς πώληση, εκεί ήταν και μικρός λιμενίσκος, όπου οι αλιείς ελλιμένιζαν τις λέμβους τους και απ’ εκεί απέπλεαν λέμβοι προς Μπρακμάδ (Καστρίτσα), Κλαζιάδες (Δροσοχώρι), Γιάννιστα και λοιπά χωριά και εκεί κατέπλεαν από αυτά τα χωριά. Αυτό πλέον χάθηκε και η λίμνη συρρικνώθηκε. Τώρα με τη νέα κόκκινη γραμμή για τον ποδηλατόδρομο, ίσως χαθεί και επιπλέον επιφάνεια της λίμνης και έχει ο Θεός για μελλοντικές μειώσεις!

 Δοσοποίηση λογαριασμών!

• Αφουγκρασθήκαμε σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο ΥΠΕΝ κ. Σκρέκας, στον οποίο έγινε από παρουσιαστή η πρόταση να δοθεί η ευκαιρία στους καταναλωτές της δοσοποίησης των λογαριασμών. Δηλαδή, επανερχόμαστε στην εποχή του «δοσά». Γιατί να δοθεί αυτό το έωλο δικαίωμα προς τους καταναλωτές και δεν εκδίδονται οι λογαριασμοί σε μηνιαία βάση, ώστε κάθε καταναλωτής να κάνει τον λογαριασμό του, για το ύψος καθενός λογαριασμού, όπως ηλεκτρικού ρεύματος, ύδατος, τηλεφώνου. Έτσι θα αποφεύγουν μεσάζοντες, κυρίως βουλευτές, να θερμοπαρακαλιούνται από τους καταναλωτές, που εκόντες – άκοντες προσποιούνται τον ψηφοφόρο τους, να υποκρίνεται ο βουλευτής τον δύσκολο, ώστε να καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια του καταναλωτή, για την σε δόσεις καταβολής της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων κοινωνικών αγαθών!

 Μετά τον Θόδωρο, ο Άρης!

• Μας καράφλιασε πρόσφατα ο Θ. Σκυλακάκης, ότι δεν μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, διότι καύσιμα προμηθεύονται μόνο οι έχοντες και κατέχοντες Ι.Χ., δηλαδή οι πλούσιοι, οι φτωχοί στερούνται Ι.Χ. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο παντός επιστητού τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε, που κι αυτός στο ίδιο μοτίβο, δικαιολόγησε την μη μείωση του Ε.Φ.Κ., διότι οι χαμηλόμισθοι των 500 ευρώ δεν έχουν Ι.Χ. και είναι και αντιπαραγωγικοί! Δηλαδή, αν μειωθεί στο ήμισυ από 70 λεπτά το λίτρο ο Ε.Φ.Κ. στα 35 λεπτά και ο πλούσιος αντί 30 λίτρα φουλάρει 60 λίτρα και κινείται περισσότερο δεν κερδίζει το κράτος; Διότι επί της καταναλώσεως κερδίζει το κράτος και όχι από το περιορισμένο της χρήσεως των οχημάτων!..

 Τα μνημεία του Ερντογάν!..

• Αφουγκρασθήκαμε δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπη, ότι στα νησιά του Αιγαίου και την Ηπειρωτική Ελλάδα «έχουμε τα μνημεία μας»! Και εδώ ερωτάται ο Ρετζέπης, επισκέφθηκε την Έφεσο όπου τα μνημεία της κλασσικής ελληνικής εποχής είναι τόσα και σε τέτοια καλλιτεχνική απόδοση, που συναγωνίζονται επαξίως αυτά των Αθηνών; Φυσικά δεν έχουν Παρθενώνα, αλλά έχουν τρία μεγάλα θέατρα που στερούνται οι Αθήνες! Όπως επίσης εκεί είναι και το σπίτι της Παναγίας, που το επισκέπτονται πολλές χιλιάδες τουριστών και υπερφυσικό άγαλμα της Παρθένου που κοσμεί την περιοχή, χωρίς κανείς να το βεβηλώσει! Είδαμε και το εξής παράξενο στην Έφεσο, αίθουσα αφοδευτήριο, όπου υπάρχουν περί τις 36 λεκάνες αφόδευσης, για ισάριθμους επισκέπτες και όλα αυτά τον Ε’ και Δ’ αιώνα προ Χριστού. Για ποια μνημεία κάνει λόγο ο Ρετζέπης;