ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Γιατί καταργήθηκε;

• Είχε επικρατήσει η ενημέρωση των συνταξιούχων από τα ταμεία τους με ενημερωτικά σημειώματα, τα οποία απεστέλλοντο κάθε μήνα και έτσι ήσαν ενήμεροι οι συνταξιούχοι για την καταβαλλομένη σύνταξή τους και τις τυχόν μεταβολές. Η ενημέρωση αυτή καταργήθηκε, ενημερωτικά σημειώματα δεν αποστέλλονται και για τον λόγο αυτό η ενημέρωση γινόταν στις τράπεζες επί των βιβλιαρίων. Τελικώς καταργήθηκαν και αυτά, οπότε μπορεί να γίνουν λάθη είτε ακούσια, είτε και εκούσια. Ο υπογράφων αυτό το σημείωμα υπέστη αυτού του τύπου το σφάλμα, το οποίο διαπίστωσα στο βιβλιάριο του Μ.Τ.Π.Υ. όπου δεν μου είχε κατατεθεί το μέρισμα του Α’ Τριμήνου του 2021 και σε επιστολή μου δεν το παρεδέχθησαν στην αρχή, αλλά τελικώς κατετέθη το Α’ Τρίμηνο με καθυστέρηση. Στη διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερομένου έχω φωτοτυπία του βιβλιαρίου καταθέσεων, που ως τότε λειτουργούσε το αυτόματο μηχάνημα στις τράπεζες. Καιρός να επανέλθει αυτή η ενημέρωση έπειτα και από τα πρόστιμα και τις ανακατατάξεις!

Σοβαρές καταγγελίες…

• Από καιρό ο πρόεδρος των οδηγών Διεθνών Μεταφορών κ. Κενανίδης έχει προβεί σε σοβαρές καταγγελίες τόσο για τα σαπιοκάραβα, που εκτελούν τον πλουν από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι και Μπάρι, όπως και για την χορήγηση 20.000 αδειών σε τουρκικές νταλίκες, να διέρχονται την Εγνατία από τους Κήπους ως την Ηγουμενίτσα χωρίς κανέναν περιορισμό, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, για το οποίο κόβεται ο Αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών κ. Σκυλακάκης. Και όμως, παρά τις καταγγελίες και μάλιστα εγγράφως, κανένα μέτρο δεν πάρθηκε, από μέρους των αρμοδίων υπουργών. Αποτέλεσμα, το πρόσφατο ναυτικό ατύχημα, με τους τόσους νεκρούς και περί τις 20.000 άδειες προς 100 ευρώ ίσον 2.000.000 ευρώ από τα «ελευθέρας» των τουρκικών φορτηγών ελέω Κώστα Καραμανλή. Δήλωση εγγράφως του κ. Κενανίδη!..

Αλήθεια ή ψέματα;

• Οδηγός Ι.Χ. σταμάτησε σε βενζινάδικο για να φουλάρει το όχημά του με βενζίνη και όταν ο υπάλληλος του επέδωσε την απόδειξη με την ποσότητα της βενζίνης που του έβαλε το πρατήριο μόνον συγκοπή δεν επέστη. Του είχε βάλει στο ρεζερβουάρ 72 (εβδομήντα δύο) λίτρα βενζίνης! Και αναρωτήθηκε ο πελάτης: Με το φορτηγό μου ήρθα, ή με το Ι.Χ.; Μήπως, νύκτωρ κάποιος πλακατζής αντικατάστησε το ρεζερβουάρ του φορτηγού μου με το ρεζερβουάρ του Ι.Χ. μου; Η υπηρεσία ελέγχου των πρατηρίων του Αδώνιδος προβαίνει σε ελέγχους, ή σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών Σκυλακάκη Ι.Χ. έχουν μόνο οι πλούσιοι που πρέπει να τους επιφέρουμε την χαριστική βολή με υπερβολική χρέωση κατά την προμήθεια καυσίμων στα Ι.Χ. τους; Ιδού η απορία!

Διαβολοσκορπίσματα…

• Η σύσταση και συγκρότηση του κράτους των Σκοπίων επόμενο ήταν να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, αφού έγινε και βιαστικά και σε σαθρές βάσεις. Ήδη, οι Βούλγαροι των Σκοπίων ζητούν και να αναγραφεί στο Σύνταγμά τους η ύπαρξη Βουλγαρικής μειονότητας και αλλοιθωρίζουν προς την Βουλγαρία. Οι Αλβανοί που προ ετών είχαν ζητήσει την ένωσή τους με την Αλβανία με το 25% του εδάφους, διότι τόσος ήταν τότε ο αλβανικός πληθυσμός, τώρα έχουν καταστεί το 50%, άρα ζητούν το 50% του εδάφους! Οι Σέρβοι και αυτοί ζητούν την ένωσή τους με την Σερβία. Οι μόνοι χρήσιμοι ηλίθιοι που μένουν αδιάφοροι μη και τους κακοχαρακτηρίσουν ταραξίες είναι οι καθεύδοντες στο νεφοσκεπές Άστυ ψοφοδεείς, ευθυνόφοβοι. Και όμως υπάρχουν 750.000 ελληνόφωνοι Βλάχοι που σε λίγο θα γίνουν βορά των Ρουμάνων που καραδοκούν πότε η Αθήνα θα πέσει σε λήθαργο!