ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ευθυνόφοβοι…

• Ο Δήμαρχος της Λαρίσης με έγγραφό του προς τον ΥΠΕΞ κ. Δένδια υπέβαλε το ερώτημα αν μπορεί ο Δήμος Λαρίσης να δώσει το όνομα: Οδός Ηρώων Βορείου Ηπείρου. Η απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ. είναι πως είναι αδύνατο αυτό, γιατί στις συνομιλίες των δύο χωρών, Ελλάδος και Αλβανίας, δεν χρησιμοποιείται αυτός ο όρος για την συγκεκριμένη περιοχή της Νοτίου Αλβανίας, όπως και στις διεθνείς σχέσεις της Αλβανίας με τις άλλες χώρες δεν χρησιμοποιείται ο όρος «Βόρειος Ήπειρος». Όμως με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας και αυτό της Κερκύρας του 1914 η περιοχή αυτή αποκαλείται Βόρειος Ήπειρος, πάνω στο οποίο εδραιώθηκε η Προσωρινή Κυβέρνηση του Γεωργίου Χρηστάκη, ως Βορείου Ηπείρου. Το αν εμείς οι Ελληνόφωνοι τα έχουμε εγκαταλείψει όλα (Ίμβρο, Τένεδο, Κύπρο, Κωνσταντινουπολίτες, κλπ.) αυτό δεν δικαιολογεί την σκέψη του κ. Δένδια που έλκει την καταγωγή του από την Βόρειο Ήπειρο!

 Πάει η ευκαιρία!..
• Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που καταδικάστηκε από το πλείστο των χωρών παγκοσμίως, μας έδωσε την ευκαιρία να παραλληλίσουμε αυτή την επέμβαση με εκείνη της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας πριν από 48 χρόνια στην Κύπρο μας, αλλά και τις ποικίλες επεμβάσεις στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και τις εκκαθαρίσεις, εθνοεκκαθαρίσεις στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη εν έτει 1955 και 1964, απ’ όπου εξεδίωξαν κακήν κακώς τους Ρωμιούς, όπως αποκαλούντο οι εναπομείναντες Έλληνες, κατάσχοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία εγκατέλειψαν κατά την εκδίωξή τους. Πάει αυτή η ευκαιρία χάθηκε, γιατί η λαϊκή ρήση μας διδάσκει: «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Κανείς δεν θα δεχθεί εκ των υστέρων αυτή τη χειρίστη ενέργεια της Τουρκίας, διότι άλλη ρήση λαϊκή μας διδάσκει. «Ουδέν λάθος γίνεται αποδεκτό μετά την αποχώρηση εκ του ταμείου». Ουαί τοις ενδοτικοίς και ευθυνοφόβους!
 Τα καύσιμα στην Κύπρο…
• Από την τηλετύφλα πληροφορηθήκαμε ότι στην Κύπρο η βενζίνη η αμόλυβδη επωλείτο στα πρατήρια καυσίμων προς 1 ευρώ και 35 λεπτά το λίτρο! Στη μαμά Ελλάς σ’ αντίθεση με την κόρη της την Κύπρο εκείνη την ημερομηνία εκυμαίνετο από 1,85 έως 1,90 ευρώ. Και η απορία των τηλεθεατών ήταν: -Πώς τα καταφέρνει η μικρή Κύπρος να έχει τόσο φθηνά καύσιμα σ’ αντίθεση με την μητριά της Ελλάδα; Η απάντηση είναι ότι στην Κύπρο ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης δεν είναι τόσο υψηλός, όσο στην Ελλάδα. Αν λοιπόν στη χώρα μας από 75 λεπτά το λίτρο ο Ε.Φ.Κ. μειωθεί στα 35 λεπτά, τότε ο καταναλωτής θα φουλάρει πολύ περισσότερη βενζίνη, ίσως πάνω και από την διπλάσια ποσότητα και το κράτος, δηλαδή ο Σκυλακάκης θα εισπράττει περισσότερους φόρους. Ο νοών νοείτω!
 Χάθηκαν οι γείτονες;
• Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει ο υπουργός Μεταναστεύσεως και Ασύλου Νότης Μηταράκης και φθάνει στο Ισλαμαμπάντ και απ’ εκεί στο Καράτσι και στη Λαχώρη, προσποιούμενος τον τουρίστα. Εκεί που περιφερόταν εκστασιασμένος από τα περίτεχνα τεμένη, οραματίστηκε να προσκαλέσει στο Ελλαδιστάν Πακιστανούς καλλιτέχνες να κατασκευάσουν και εδώ παρόμοια τεμένη, ώστε να μην υστερούμε. Και άμα τη αφίξει του ενταύθα, σε στομφώδεις δηλώσεις του μας καράφλιασε, ότι υπέγραψε συμφωνία με το Ισλαμαμπάντ για την προσέλευση στο Ελλαδιστάν περί τις 144.000 Πακιστανών εργατών γης, δηλαδή αγροτοκτηνοτρόφους, που θα απασχολούνται επί εννεάμηνο, στη συνέχεια θα επιστρέφουν στο Πακιστάν για να μπανιαρίζονται και να αλλάζουν σκελέα και έπειτα θα επιστρέφουν για να συνεχίζουν την αγροτική τους εργασία. Το ερώτημα που τίθεται στον κ. Μηταράκη είναι: Χάθηκαν οι γείτονές μας Αλβανοί, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Μαυροβούνιοι να προσκληθούν για να εργασθούν σε αγροτικές εργασίες;