ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Ο φόρος κατανάλωσης!..

• Μας έκανε την καρδιά περιβόλι ο ΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας, ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα. Εγώ ο ποταπός στερούμαι Ι.Χ. από το έτος 1993 του περασμένου αιώνος και δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Όμως, με τον σημερινό Ε.Φ.Κ. αποτρέπονται οι γείτονες να φουλάρουν καύσιμα στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, αφού στις χώρες τους είναι κατά μέσο όρο η τιμή της βενζίνης κατά 25 με 30 λεπτά του ευρώ φθηνότερη. Έτσι, γίνονται ουρές Ι.Χ. στα πρατήρια πλησίον των συνόρων, όπου φουλάρουν καύσιμα και φυσικά εφοδιάζονται και με ένα μπιτονάκι 20 με 25 λίτρα βενζίνης για κάθε ενδεχόμενο. Αν φούλαραν στη χώρα μας θα επωφελείτο το κράτος του φόρου σ’ αυτά τα 50 με 60 λίτρα βενζίνης, γιατί από την κατανάλωση προκύπτει το κέρδος. Έτσι και οι Έλληνες επιβαρύνονται και οι επισκέπτες απωθούνται να προμηθεύονται καύσιμα στην Ελλάδα!

Αραχνιασμένα ευρώ! 

• Οι επάλληλες φωτιές στις δασικές εκτάσεις με προοδευτική μετάδοση αυτών και σε αστικές περιοχές, απέδειξαν την γύμνια μας σε δασοπυροσβεστικά μέσα, κυρίως σε εναέρια, αρκούμενοι σ’ ό,τι είχαν προμηθευτεί προηγούμενες κυβερνήσεις. Και όμως υπήρχαν αρκετά χρήματα, περί το 1.300.000.000 ευρώ που είχε χορηγήσει η Ε.Ε. επί επιτροπίας της Κορίνας Κρέτσου κατά το 2017 για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως κατήγγειλε ο καθηγητής Νότης Μαριάς. Δύο κυβερνήσεις βρέθηκαν στο τιμόνι της διακυβερνήσεως της χώρας από το 2017 άχρι τούδε, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της Ν.Δ. και οι δύο από ισάριθμο χρονικό διάστημα. Αλλά καμία από τις δύο δεν ενδιαφέρθηκε για την απορρόφηση αυτών των χρημάτων και την αξιοποίησή τους, ήτοι την αγορά Canadair και άλλων μέσω πυρόσβεσης και όταν λέμε «όλοι το ίδιο είναι» διαμαρτύρονται εντονότατα!

Απουσία Αγροφυλακής…

• Τώρα διαπιστώνεται και η έλλειψη της Αγροφυλακής, που ήταν ο φρουρός της υπαίθρου, ο έλεγχος αυτής και η προφύλαξή της από καταπατητές και κακοδιαχείριση. Είδαμε αγροτεμάχια να είναι καλυμμένα είτε από αγριόχορτα είτε είχαν μείνει αθέριστα πρόσφορες εκτάσεις για έκρηξη πυρκαγιών. Αυτόν τον κίνδυνο θα τον απέτρεπε η Αγροφυλακή, διότι οι αγροφύλακες, γνώστες της περιοχής και των κατοίκων της, θα φρόντιζαν να ειδοποιήσουν τους κατόχους αυτών των εκτάσεων να τις αποκαθάρουν από παντός αχρήστου ευφλέκτου υλικού. Καταργήσαμε την Αγροφυλακή και κάναμε μία τρύπα στο νερό!

 Βάναυση συμπεριφορά…

• Ευτυχώς εορτάσαμε και την ημέρα των κατοικιδίων και εκπονήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο σχετικό Ν.Σ. για την προστασία τους. Ωραία! Όμως, πολλοί φιλόζωοι δήθεν μου και τάχατες κοντύνουν την ουρά των σκύλων τους ή και ψαλιδίζουν τα αυτιά τους, δήθεν για να τα ομορφύνουν. Η ουρά των σκύλων είναι το όργανο που εκφράζει την χαρά και την ικανοποίηση προς το αφεντικό τους. Όταν κόβεται η ουρά πώς θα εκφράσουν αυτήν τους την ικανοποίηση; -Δεν είδαμε να λαμβάνεται κάποια μέριμνα για την βάρβαρη αυτή τακτική. Επίσης, δεν αφουγκρασθήκαμε να επιβάλλονται αυστηρές ποινές για όσους εκτρέφουν σκύλους σε άγρια κατάσταση, που είναι λίαν επικίνδυνοι για τους περαστικούς, όπως συνέβη πρόσφατα με υπερήλικα, που τον δάγκωσε εξαγριωμένος σκύλος. Αυτά τα ειδεχθή φαινόμενα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά!