ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ
Περί βίαιων συμπεριφορών!..
Στις βίαιες συμπεριφορές μαθητών και φοιτητών αναφέρθηκε η Υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως, ότι θα παταχθούν. Αλλά δεν μας ενημέρωσε, πώς αυτές οι βίαιες συμπεριφορές θα παταχθούν. Τα ανθρωπιστικά μαθήματα έχουν εξοβελισθεί από τα σχολεία και την θέση τους έχουν λάβει ετερόκλητα μαθήματα (sic), όπως διαφημίσεις, συνταγές φαγητών και ποτών και άλλα θέματα, που είναι άσχετα με την εκπαίδευση και την ανθρωπιστική Παιδεία, η οποία δεν μεταδίδεται και δεν ενστερνίζεται από την μία μέρα στην άλλη. Απαιτείται μακροχρόνια προσπάθεια, σωστό παράδειγμα από τους εκπαιδευτικούς, που δεν αρνούνται την αξιολόγησή τους, ώστε να γίνουν τύπος και υπογραμμός για τους μαθητές και φοιτητές. Άλλως αυτές οι βίαιες συμπεριφορές θα πολλαπλασιάζονται και θα γίνονται περισσότερο βίαιες. Στην Παιδεία πρωτεύει το καλό παράδειγμα και η προβολή σωστών χαρακτήρων ανθρώπων, που δυστυχώς, μετά την μεταπολίτευση έχουν εκλείψει!
«Ενοχλητικές» οι παρελάσεις!
Άρχισαν τα όργανα για τις επικείμενες παρελάσεις, λόγω της 28ης Οκτωβρίου, που πρέπει να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους γιατί όχι και την ζωή τους, προκειμένου να διασφαλίσουν την ελευθερία την δική μας. Όμως, αυτό φαίνεται, ότι δεν αρκεί για τους εθνομηδενιστές, που δεν θέλουν να χαλάσουν την ζαχαρένια τους. Κύριος οίδε ποιους εξυπηρετούν αυτές οι αρνητικές τακτικές των αρνητών κάθε εθνικού, γιατί όχι και θρησκευτικού εθίμου. Είδαμε όμως την Αμάλ, αυτό το ξόανο, να το περιβάλλουν με αμέριστη, τιμητική έκφραση, που αρνήθηκαν να δείξουν για μακροχρόνια έθιμα, όπως η περιφορά του επιταφίου, η ρίψη του Τιμίου Σταυρού κατά τον αγιασμό των υδάτων, κλπ. Είδαμε, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, την βάρβαρη εκδήλωση ραβδισμού των μουσουλμάνων τόσο στον Πειραιά, όσο και στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, χωρίς κάποιος να αντιδρά. Μόλις όμως γίνεται λόγος για θρησκευτική ή εθνική εκδήλωση αμέσως επιβάλλεται η ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού. Αλλοίμονο!
Τριπολιτσά και 1955!
Οι «φίλοι» μας και «σύμμαχοί» μας Τούρκοι αναμιμνήσκονται το τι συνέβη στην πτώση της Τριπολιτσάς από τους επαναστατημένους Έλληνες κατά το 1821. Δεν αναμνήσκονται το τι έπραξαν στην Κάσο, στην Χίο, στα Ψαρά, στο Μεσολόγγι, στο Αρκάδι και σε τόσα άλλα μέρη. Ακόμη δεν αναμιμνήσκονται το τι έπραξαν στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη, όπου χωρίς αιτία και αφορμή προέβησαν σε πογκρόμ προς τους Ρωμιούς (Έλληνες), καταστρέφοντες τις περιουσίες, καίγοντας και κατεδαφίζοντας εκκλησίες, βιάζοντας Ρωμιές και εξαναγκάζοντας τους Ρωμιούς όσους δεν πρόλαβαν να εξανδραποδίσουν να πάρουν των ομματιών τους πρόσφυγες προς την χώρα μας! Αναμιμνήσκονται, λοιπόν, την Τριπολιτσά και ξεχνούν άρτι γεγονότα, όπως το Σεπτέμβριο του 1955 και τον Απρίλιο του 1964, που αποτελείωσαν ό,τι δεν είχαν καταστρέψει το ’55!..
Για το δημογραφικό…
Εν έτει 2015 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη μικροβιολόγου για κεντρικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Έλαβαν μέρος ιατροί του κλάδου και πέτυχε ιατρός η οποία είχε την ατυχία να έχει δύο παιδιά 6,5 και 8,5 ετών και απεκλείσθη εν έτει 2021, δηλαδή μετά 6ετία από την προκήρυξη και την έκδοση των αποτελεσμάτων. Και όσοι πληροφορήθηκαν αυτή την εξέλιξη ανερωτήθηκαν: Αυτήν την 6ετία, που πέρασε πώς λειτούργησε το εν λόγω νοσοκομείο; Αυτήν την περίοδο μας κυβέρνησαν δύο διαφορετικά κόμματα, που μάλλον είχαν τις αυτές αντιλήψεις. Και γιατί αποκλείσθηκε αυτή η ιατρός, αφού στην προκήρυξη δεν αποκλείονταν γονείς με ανήλικα τέκνα; Αυτό δεν είναι μέγα εμπόδιο στην επίλυση του δημογραφικού ή θα στηριχθούμε στο «μπόλιασμα» κατά την πρωθυπουργική έκφραση;