ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Παράνοια βουλευτών μας!

• Τελικά δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες, για τον τρόπο που θα ψηφίζουν οι Έλληνες της Διασποράς. Και εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι μήπως χάσουν την βουλευτική καρέκλα και μείνουν άνεργοι, ή καταστούν τέως! Το πρόβλημα αυτό της ψήφου των ομογενών της διασποράς το έχουν λύσει οι γείτονές μας Αλβανοί για τους Αλβανούς της διασποράς, που πηγαίνουν με το διαβατήριό τους και ψηφίζουν, όπως και οι εξ Ανατολών «σύμμαχοι» Τούρκοι το ίδιο. Πηγαίνουν στα κατά τόπους προξενεία τους και ψηφίζουν. Εμείς τους θέλουμε να έρχονται εδώ να ψηφίσουν και αν δεν μπορούν να έρθουν, να τους μεταφέρουν τα κόμματα, που είναι καταχρεωμένα από τα δάνεια για την μεταφορά ψηφοφόρων. Άραγε είναι βέβαιοι ότι οι μεταφερθέντες θα ψηφίσουν κατ’ επιταγήν; Αστείο πράγμα! Αυτό δείχνει την στενοκεφαλιά των εθνοπατέρων / μητέρων.

Τροχαία και κάμερες… 

• ΙΧής κινούμενος με υπερβολική ταχύτητα και δεν ήταν ο μόνος, κτύπησε μεταφορέα τροφίμων που εκινείτο με το δίκυκλό του. Ο ΙΧής παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και προφανώς ισχυρίστηκε και με ψευδομάρτυρες ότι εκινείτο κανονικά και μόλις είχε αρχίσει το ερυθρό. Στη γειτονική Βουλγαρία, χώρα κατώτερη της δικής μας, που είναι στύλος και άξονας οικονομικής σταθερότητας, στους σηματοδότες έχει τοποθετήσει και κάμερες, ώστε να αποφεύγονται οι διαπληκτισμοί στις περιπτώσεις ατυχημάτων ότι παραβίασε το κόκκινο! Εδώ στην χώρα της ευημερίας αυτό το «εργαλείο» αποδόσεως Δικαιοσύνης είναι άγνωστο και σε περιπτώσεις ατυχημάτων στηριζόμαστε στις μαρτυρίες «αυτοπτών», που εκείνη την ώρα απουσίαζαν από το σημείο του ατυχήματος. Θα μας πουν οι αρμόδιοι, ότι αυτά στοιχίζουν. Για μας στοιχίζουν, για τους Βουλγάρους παρέχονται δωρεάν; Αστείο πράγμα!

 Ανώτεροι των περιστάσεων…

• Οι Πομάκοι, οι κάτοικοι του ορεινού όγκου της Ροδόπης, οι αρχαίοι Ροδοπαίοι ή Αγριάνες, αρχαία ελληνική Φυλή, που συνεξεστράτευσε με τον Μέγα Αλέξανδρο, να λάβουν μέρος στην τιμωρία των Περσών, έδωσαν πρόσφατα την πρέπουσα απάντηση στον Τσαβούσογλου, παρότι αενάως η Ελληνική Πολιτεία τους θεωρεί τουρκογενείς και τουρκόφιλους, ως μουσουλμάνους. Εκεί υπηρέτησε ο συνάδελφος Πέτρος Θεοχαρίδης, δάσκαλος Ελληνόψυχος, που κατόρθωσε να μάθει την πομακική γλώσσα και να συγγράψει ΠομακοΕλληνικό λεξικό, σχολικά βιβλία στην πομακική με την χορηγία του ελληνόψυχου Προδρόμου Εμφιετζόγλου, αλλά το φοβικό κράτος των Αθηνών απαγόρευσε τη χρήση τους και υποχρεώνει τα πομακάκια, αυτά που ο πρωθυπουργός αποκάλεσε Ελληνόπουλα να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα. Η παράνοια σ’ όλη της την έκταση και την έκφανση!

 Ο… φοβερός εξαερισμός!

• Ο εξαερισμός στα εστιατόρια μπορεί να είναι μέτριος. Να είναι ισχυρός. Να είναι απαλός. Όμως δεν μπορεί να είναι φοβερός. Αυτό το αφουγκρασθήκαμε από επιστήμονα που είναι επιφορτισμένος να μας πληροφορεί για τον κορωνοϊό. Η ενημέρωση του κοινού σ’ ό,τι αφορά τον επιδραμόντα κορωνοϊό δεν πρέπει να περιορίζεται στον τρόπο που τελείται η διασπορά του, τις συνέπειές του, την αντιμετώπισή του, αλλά να γίνεται και χρήση της γλώσσας σωστά, ώστε να εκμανθάνεται αυτή από τους ακροατές μαζί με τις πληροφορίες για την επικινδυνότητα του ιού. Διότι οι επιστήμονες που μας ενημερώνουν, εξυπακούεται, ότι εκτός από την επιστήμη τους κατέχουν και την ελληνική γλώσσα σωστά χωρίς τραγικά λάθη ή εκφράσεις τόσο απλές, που καθιστούν την ενημέρωση περιττή!