Comp 1

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η Ελλάδα είναι μικρή!

• Σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί η Ελλάδα δεν στράφηκε προς άλλες βιομηχανίες φαρμάκων, όπως π.χ., η Γερμανία, ώστε να προμηθευθεί τα απαραίτητα εμβόλια, ο πρωθυπουργός μας, τον αποστόμωσε, λέγοντάς του: «Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και ανίσχυρος και δεν θα μπορούσε να τα βάλει με παντοδύναμες φαρμακοβιομηχανίες, γι’ αυτό και δεν στράφηκε ούτε προς άλλες φαρμακοβιομηχανίες ούτε προς άλλες χώρες! Και ποιος την κατάντησε μικρή και ανίσχυρη; Η Ταϊβάν είναι μία μικρή των όντι χώρα κάπου 32.000 τ.χ. σ’ αντίθεση με τη χώρα μας που είναι τετραπλάσια, δηλαδή έχει έκταση 133.500 τ.χ. αλλά με μεθοδευμένη εργασία έχει φτάσει το ατομικό εισόδημα των Ταϊβανέζων στο ποσό των 50.500 (Στ. Μάνος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18-1-21). Εμείς γιατί μείναμε στο 12.500 ευρώ; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό αν όχι οι κυβερνήσεις που πέρασαν από το Μαξίμου; Να είμαστε μικρή αλλά ισχυρή χώρα!

 Τι έγινε στα φυλάκια;

• Ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου με διθυραμβικές δηλώσεις του επαίνεσε την απόφαση της κυβερνήσεως να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 ν.μ. στο Ιόνιο στα 12 ν.μ. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η επέκταση δεν ακολουθήθηκε από ευθεία γραμμή, διότι όρθωσαν διεκδικήσεις οι «φίλοι» μας Ιταλοί, που αλιεύουν την νομαδική γαρίδα σ’ αυτή την περιοχή δυτικά της Ζακύνθου! Όμως, ο κ. Χατζηβασιλείου, ως Σερραίος θα γνωρίζει, ότι στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα οι Βούλγαροι συνοριακοί μετακινήθηκαν και εγκαταστάθηκαν στα ελληνικά φυλάκια και με τον τρόπο αυτό η ουδέτερη Ζώνη μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας περιήλθε στη δεύτερη, αφού ο έλεγχος για την έξοδο γίνεται στα ελληνικά φυλάκια και από Έλληνες αστυνομικούς και από Βουλγάρους. Όπως και η είσοδος. Αυτό τι σημαίνει, ότι η χώρα μας αύξησε την έκτασή της ή μειώθηκε; Ιδού η απορία!

 Ειλικρίνεια…

• Ο Αλί Αχμέτι είναι σημαίνον μέλος της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων. Αυτός λοιπόν ο Σκοπιανός παράγοντας έκανε την εξής πρόταση: Να χωρισθούν τα Σκόπια σε δύο μέρη αναλόγως του πληθυσμού τους, δηλαδή σε Αλβανούς και σε Σλαβιάνους! Υπολογίζει δε τους Αλβανούς σε 25% περίπου του συνόλου των κατοίκων, άρα δικαιούνται το 25% του εδάφους. Επισημαίνει δε, ότι σήμερα συμφέρει αυτός ο διαχωρισμός τους Σλαβιάνους, διότι μετά μία 20ετία με τον ρυθμό ανάπτυξης που παρατηρείται στους Αλβανούς θα είναι το 30% ή και περισσότερο, ενώ οι Σλαβιάνοι έχουν συρρικνωθεί. Αν δε ο διαχωρισμός αυτός γίνει μετά 30ετία ή 40ετία, τότε οι Αλβανοί ίσως είναι και περισσότεροι από 50%, οπότε θα δικαιούνται το 50% του εδάφους. Άρα, το γοργόν και χάρη έχει! Το γνωρίζουν αυτό οι εφησυχάζοντες ΤσιπροΚοτζιάδες και ΜητσοτακοΔένδιες; Μάλλον όχι!

 Κατάχρηση του «ενώ»!

• Πολλή κατάχρηση γίνεται τελευταίως του συνδέσμου ενώ! Διαβάζουμε ή ακούμε: Υπάρχουν καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ενώ στέλνουν και τα προϊόντα αυτά με ντελίβερι στα σπίτια! Αυξάνονται τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ενώ με ντελίβερι αποστέλουν βιολογικά προϊόντα στα σπίτια! Δεν κινδύνευσαν άνθρωποι, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκρισις. Σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις το ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον συμπλεκτικό σύνδεσμο και, όπως: Και στέλνουν τα προϊόντα αυτά, και με ντελίβερι αποστέλουν τα βιολογικά προϊόντα, και για τα αίτια της πυρκαγιάς… Το είπε κάποιος άσχετος δημοσιογράφος – ρεπόρτερ με την γλώσσα, το άρπαξαν και οι άλλοι, που το βρήκαν πρόσφορο να το χρησιμοποιούν, ενώ είναι εναντιωματικός σύνδεσμος!