ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Έλεγχος και αξιολόγηση…

• Μεγάλος θόρυβος γίνεται αν θα δεχθούν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων τον έλεγχο και την αξιολόγησή τους, αν και αυτή η ασυδοσία που επικρατεί στην εκπαίδευση δεν περιποιεί τιμή για τους εκπαιδευτικούς, αφού, γιατί να το κρύψωμε άλλωστε τα περισσότερα γράμματα οι μαθητές τα μαθαίνουν στα φροντιστήρια! Αμέσως μετά την πτώση της χούντας το 1974 η επιθεώρηση των εκπαιδευτικών ετέθη υπό διωγμό με το σκεπτικό ότι οι φασίστες επιθεωρητές διώκουν τους δημοκράτες εκπαιδευτικούς με αφορμή την επιθεώρηση του εκπαιδευτικού Γιάννη Βαγενά. Η Υπουργός παιδείας (Εθνικής) ας καλέσει πέντε εκπαιδευτικούς που έχουν σπουδάσει στις Ανατολικές χώρες και πέντε που έχουν σπουδάσει στις δυτικές και ας ζητήσει τη γνώμη τους, ώστε να μην είναι μονολιθική η απόφασή της. Να πληροφορηθεί πώς γίνεται σ’ αυτές τις χώρες η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Τελεία και παύλα!

Υπότροφοι της ΚΝΕ!.. 

• Προ τριαντακονταετίας περίπου μετέβαινα στη Σόφια, όπου σπούδαζαν τα δυο μου αγόρια. Δίπλα μου στο κάθισμα του αυτοκινήτου καθόταν μία κυρία, ο γιος της οποίας σπούδαζε, επίσης, στη Σόφια. Σε ερώτησή μου αν περνάει τα έτη, με μια απάντηση με καράφλιασε: -Πώς είναι δυνατόν να μην προάγεται, αφού είναι υπότροφος! Υπότροφος; -Ναι υπότροφος από το κόμμα και αν δεν προαχθεί σε κάποιο έτος το κόμμα θα του κόψει την υποτροφία! Και ποιο κόμμα δίνει υποτροφίες, ώστε να ζητήσω κι εγώ για τα παιδιά μου; -Μα πρέπει να είναι μέλη. Να είναι μέλη της ΚΝΕ! Ε, αυτά τα μέλη της ΚΝΕ που σπούδαζαν στο εξωτερικό με υποτροφίες, περνούσαν τα έτη και όχι όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με τις συνεχείς απεργίες και καταλήψεις των Πανεπιστημίων. Αυτούς να καλέσει η κα Υπουργός Παιδείας (Εθνικής) και να τους ρωτήσει πώς φυλάσσονται τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό!

 Το παράδειγμα Ντράγκι!

• Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας, άλλοτε γενικός τραπεζίτης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο κυβερνητικό σχήμα που συγκρότησε τοποθέτησε 18 πολιτικούς και 5 τεχνοκράτες, σύνολο 23! Και η Ιταλία είναι μία χώρα 6 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα με ανεπτυγμένη βιομηχανία και βιοτικό επίπεδο πολύ υψηλότερο από ό,τι η χώρα μας, αφού σ’ αυτήν εργάζονται πολλοί Έλληνες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εύρουν δουλειά στην πατρίδα τους. Εμείς, αιθεροβάμονες, όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου καταφέραμε το ακατόρθωτο να έχουμε τους περισσότερους υπουργούς, αναπληρωτές, υφυπουργούς και επικρατείας, σύνολο 59, χωρίς καν να λάβουμε υπόψη μας, πώς θα μισθοδοτείται αυτός ο κρατικοδίαιτος πληθυσμός, σε μια εποχή ισχνών αγελάδων, τόσο μετά την οικονομική κρίση, όσο και σε καιρό πανδημίας, που βρισκόμαστε συνεχώς σε αποκλεισμό!

 Εμμονή στην αναστολή!

• Πού τους έχουμε, πού τους βρίσκουμε τους πολιτικούς μας το μόνο που σκέπτονται είναι πώς θα κλείσουν τα καταστήματα. Σε τι θα πείραζε αν τα ανθοπωλεία λειτουργούσαν κανονικά με μια ένδειξη στην είσοδο, αναλόγως του μεγέθους του καταστήματος: -«Ένας θα εξέρχεται, ένας θα εισέρχεται»! Ούτε συνωστισμός, ούτε συγχρωτισμός και τα εφήμερα άνθη θα καταναλώνονταν, χωρίς να τίθενται σε αναστολή αυτά τα καταστήματα, να επιβαρύνεται το κοινό με επιδόματα και να καταστρέφονται τα άνθη. Και εκείνα τα click away, click in shop και τα λοιπά ξενόγλωσσα, που αν αυτά προτείνονταν από κάποιον ξένο πολιτικό, θα έβλεπε μαυρίλα στις προσεχείς εκλογές που θα έτριβε τα μάτια του! Εδώ πουλάμε πνεύμα με την ακατάσχετη ξενομανία! Μία κατάσταση απαράδεκτη!