ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ
Τα ατίθασα νιάτα...
• Μύδροι σε καθημερινή βάση εκτοξεύονται εναντίον της νεολαίας, ότι είναι απείθαρχοι μπροστά στον υφέρποντα κίνδυνο από τον κορωνοϊό. Συνωστίζονται οι νέοι μας, τους κόλλησε αυτή η απεχθής λέξη από το κατάπτυστο βιβλίο της μεγάλης «ιστορικού» Μαρίας Ρεπούση. Και φυσικά συνωστίζονται οι νέοι που παραδείγματα έχουν ολοζώντανα από τον τε πρωθυπουργό, που όταν δημοσίως προβαίνει σε ανακοινώσεις τον πλαισιώνουν κολλητοί και παρατρεχάμενοι για να αποκτήσουν μια σέλφι ως ενθύμιο για κάθε ενδεχόμενο. Δεν φορούν μάσκα οι νέοι, αφού και κάποιοι ηγέτες μας δεν φορούν, οι νέοι από ποίον θα παραδειγματιστούν; Ξενυχτούν οι νέοι μας, καλά ποιον περιμένετε να ξενυχτήσει; Εγώ και οι ομίλικοί μου να ξενυχτήσουμε; Για εμάς βάρεσε 12.05μ πέρασε η δική μας ηλικία. Άλλοι είναι πολλώ κάρρονες, για να θυμηθούμε και κάτι από την αρχαία Σπάρτη…
Αυτό ήταν πρόσκρουση!
• Αφουγκρασθήκαμε το εξής παράδοξο: ότι στο Αιγαίο πέλαγος ελληνική και τουρκική φρεγάτα συγκρούσθηκαν… όταν λέμε σύγκρουση εννοούμε, ότι δύο οχήματα κινούμενα αντιμέτωπα συγκρούονται ή και παραλλήλως αν κινούνται μπορεί να συγκρουσθούν για την προτεραιότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί με την παράλληλη μεν κίνηση και την ταυτόχρονη επαύξηση των ταχυτήτων των δύο οχημάτων. Όταν όμως το ένα (τουρκική φρεγάτα) επαυξάνει την ταχύτητά του για να προσπεράσει την άλλη (ελληνική φρεγάτα) και να στρίψει δεξιά, τότε έχουμε πρόσκρουση. Κάτι που μαρτυρά είτε άγνοια, είτε επίδειξη μεγαλομανίας. Αποτέλεσμα να συμβεί το απευκταίο. Όπως και συνέβη με αρκετά ευμέγεθες τραύμα, καθιστώντας το τραυματισμένο ανήμπορο να συνεχίσει την δραστηριότητα του και την συμμετοχή του στις ασκήσεις, όπως και συνέβη με το KEMAL REIS… Άλλωστε, αυτό έπρεπε να είναι αναμενόμενο. Οι γείτονες μας Τούρκοι δεν βρήκαν την νήσο Μάλτα. Μάλτα γιοκ ανέκραξαν, που σημαίνει, ότι στη Μεσόγειο δεν υπάρχει η Μάλτα…
Ο μόνιμος βραχνάς...
• Μόνιμος βραχνάς του ασφαλιστικού έχει καταστεί η προθυμία των κυβερνώντων να χορηγούν πρόωρες συντάξεις στους εργαζόμενους, κυρίως, του δημοσίου ή των Δ.Ε.Κ. Ποιος έχοντας κάποια ηλικία, για να θυμηθούμε και τον μακαρίτη τον Μένιο, μπορεί να ξεχάσει τον Αλέξανδρο Aκριβάκη της Ολυμπιακής που έδωσε αθρόες πρόωρες συντάξεις, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τόσο την Ολυμπιακή όσο και γενικότερα το ασφαλιστικό σύστημα. Τώρα το κράτος, το γαλαντόμο, προτίθεται να χορηγήσει 15.000 πρόωρες συντάξεις σε μητέρες εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα, επιβαρύνοντας σημαντικά το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και προβαίνοντας σε ρατσιστική διάκριση μεταξύ των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο. Θα πείτε, ότι δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ρατσιστικά συμπεριφέρεται το ελληνικό δημόσιο. Ναι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει αυτή η τακτική να τεθεί στο χρονοντούλαπο του παρελθόντος.
Καφαντάρης και Χαρδαλιάς...
• Ο Καφαντάρης έμεινε γνωστός στη νεωτερική ιστορία γιατί είχε μια μεζούρα με την οποία μετρούσε το μήκος των φουστών και, αν τις εύρισκε κοντότερες από το επιτρεπόμενο, όπως το είχε ορίσει ομού με μόδιστρους, όπως καλή ώρα ο Χαρδαλιάς με τους λοιμωξιολόγους του, και πρόστιμα επέβαλλε και «κούρευε» όσες κυρίες φορούσαν τις εν λόγω φούστες. Ορθώς, λοιπόν η ιστορία επαναλαμβάνεται άλλοτε ως φάρσα και άλλοτε ως μάθημα για όσους ή την αγνοούν ή την διαστρεβλώνουν.