ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι αποζημιώσεις…

• Η Γερμανίδα καγκελλάριος Μέρκελ αρνείται διαρρήδην την καταβολή των αποζημιώσεων ένεκα της γερμανικής κατοχής και των θηριωδιών που επέδειξαν τα ναζιστικά στρατεύματα, όπως και την εξόφληση του κατοχικού δανείου, το οποίο είχε αρχίσει να εξοφλεί ο τότε Γερμανός δικτάτωρ Αδόλφος Χίτλερ! Εν μέρει έχει κάποια βάση αυτή της η άρνηση, αφού, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που θα έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εμείς πρώτοι αρνούμαστε να εφαρμόσουμε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τις αποζημιώσεις των θηριωδιών. Απόφαση ιταλικού Δικαστηρίου που δικαιώνει τους Διστομίτες αρνούμαστε να την υπογράψουμε, τόσο επί Νέας Δημοκρατίας (Τσιάρας) όσο και επί ΣΥΡΙΖΑ (Λογοθέτης), οπότε γίνεται πράξη η απόφαση και παρακρατούνται τα δικαιώματα των γερμανικών σιδηροδρόμων, ως μετόχων στους ιταλικούς σιδηροδρόμους! Έχουν την εντύπωση οι κρατούντες ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται τον ύπνο του νηδύμου και δεν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα; Απατώνται και μάλιστα απάτην οικτράν!

Ρίξτε μια ματιά…

• Απευθυνόμενος ο Αλ. Τσίπρας στην οικογένεια της 9χρονης, που όπως έγινε γνωστό λιποθύμησε εξ αιτίας της ασιτίας και προφανώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση ασιτίας, έγινε όμως γνωστή λόγω της λιποθυμίας, προέβη σε βαρύγδουπες δηλώσεις, ότι: «Δεν είμαστε (αντί δεν είστε μόνοι), μόνοι»! Και, φυσικά, σ. Αλεξάκη, δεν είστε μόνοι, έχετε συντρόφους που σας παραστέκονται και σας συντροφεύουν, όμως, δεν ρίχνετε και μια ματιά γύρω σας. Μια συμπαθητική ματιά να δείτε πώς τα γυροφέρνουν οι του πόπολου, που έχουν στερηθεί και αυτού του επιουσίου άρτου. Από λόγια πολλά, αμέτρητα, όμως από έργα… αέρας κοπανιστός. Θα βρείτε δικαιολογία τον COVID-19. Αλλά και επί των ημερών σας το πόπολο δεν ζούσε σε πελάγη ευτυχίας. Και τότε εστερείτο του επιουσίου, παρότι ο μπάρμπα-Αλέκος, ο φραπεδιάρης, έλεγε: «Δεν βλέπω να ψάχνουν στα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο». Μπορεί να μην έψαχναν, αλλά και επί των ημερών σας είχε λιποθυμήσει μία μαθήτρια στην περιοχή της Πάτρας!

Πομάκος εναντίον Ν. Φίλη!

• Αναμενόμενο ήταν να στραφούν οι Πομάκοι, απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων ή Ροδοπαίων εναντίον όσων στρέφονται εναντίον τους με πρωταρχική αιτία και αφορμή τον εκτουρκισμό τους όπως την καθιέρωση ως δευτέρας γλώσσας από το νηπιαγωγείο της τουρκικής, την οποία ο Ν. Φίλης καμαρώνει ότι την καθιέρωσε τοποθετώντας και δεύτερο εκπαιδευτικό στα νηπιαγωγεία που να γνωρίζει την τουρκική. Του τα έσυρε, λοιπόν, Πομάκος μετά την δήλωσή του από του βήματος της Βουλής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε την τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία. Και, γιατί σ. Ν. Φίλη, την τουρκική και όχι την πομακική, που και ομιλείται στα πομακοχώρια και βιβλία έχουν συγγραφεί από τον εκεί υπηρετήσαντα εκπαιδευτικό Πέτρο Θεοχαρίδη και την έκδοσή του είχε αναλάβει ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιατζόγλου, αλλά τελικά η επίσημη Πολιτεία, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη, καθιέρωσε αντί της πομακικής την τουρκική; Αφερίμ!