ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ
Οι Έλληνες του εξωτερικού…
Οι νεώτεροι Έλληνες που ρυθμίζουν την τύχη της χώρας μας βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα αν πρέπει να ψηφίζουν οι Έλληνες της διασποράς, δηλαδή οι απόδημοι Έλληνες. Κανείς πολιτικός μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διατυπώσει πλήρως την γνώμη του ώστε να είναι ενήμεροι οι Έλληνες τόσο εντός της χώρας όσο και οι απόδημοι. Να γνωρίζουν οι νεώτεροι ότι την περίοδο της κατοχής (1941-1944) οι ομογενείς ποικιλοτρόπως βοήθησαν την χώρα. Μάλιστα, δύο αδέλφια, οι Σπύρος και Γεώργιος Σκούρας κινηματογραφιστές, συγκέντρωσαν εκείνη την εποχή 100.000.000 δολάρια και ναύλωσαν δύο πλοία σουηδικά για να μεταφέρουν τα εφόδια στην Ελλάδα. Αλλά αντέδρασε σκαιότατα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τσώρτσιλ και απαγόρευσε την αποστολή αυτή των εφοδίων, όταν μάλιστα ο ελληνικός λαός λιμοκτονούσε. Αυτοί είναι οι Έλληνες του εξωτερικού, που οι πολιτικάντηδες δεν τους δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν!..
«Δεν ήταν η πρώτη φορά»;..
Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό το ευτράπελο από την δημοσιογράφο σ. Ελένη Καλογεροπούλου, ότι: Αυτός ο λακτισμός του ΠΑΜΕτη προς τον ένστολο δεν είναι κάτι που έγινε για πρώτη φορά! Ώστε έχει ξανασυμβεί και εμείς είχαμε την εντύπωση, ότι τόση αγριάδα, τόση βαναυσότητα, τόση απαξία προς τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο δεν την είχαμε ξαναδεί, εκτός από την πυρπόληση της ΜΑΡΦΙΝ, όπου απανθρακώθηκαν τρεις εργαζόμενοι και το έμβρυο που έφερε μία εξ αυτών που κυοφορούσε. Μπορεί να εκτοξεύονται «Μολότωφ», μπορεί να πετιούνται λίθοι και κέραμοι εναντίον αστυνομικών, αλλά από απόσταση, που δίνουν την ευχέρεια να προφυλαχθούν! Αυτό το βάρβαρο λάκτισμα για πρώτη φορά το είδαμε με τόση μανία και τόση δεξιότητα, που μας άφησε άναυδους! Ίσως να θέλησε να καλύψει αυτήν την αγριότητα η σ. Καλογεροπούλου με αυτή της την δήλωση, αλλά δεν καλύπτεται. Πρέπει να επιληφθεί της υποθέσεως αμέσως η Δικαιοσύνη, για την αποφυγή στο μέλλον παρομοίων περιπτώσεων!
Και οι βράχοι σπάνε!..
Συμπαθής πολιτικός έγραψε για τεθνεώτα συμπαθή του άτομο, ότι «Οι βράχοι δεν σπάνε»! Φαίνεται, ότι του διαφεύγει το ποίημα του Γ. Δροσίνη «Ο βράχος και το κύμα», όπου το «κύμα του γιαλού λέει στο βράχο: «Μέριασε, βράχε, να διαβώ»… Και όπως αποδείχθηκε, το αγριεμένο κύμα κατάφερε και έριξε το βράχο στα τρίσβαθα της απεραντοσύνης της θάλασσας! Βεβαίως, στην προκειμένη περίπτωση ο ποιητής με μεταφορική και αλληγορική έκφραση, παρομοιάζει με βράχο την Οθωμανική αυτοκρατορία και με το κύμα, που έγλειψε τις ρίζες του επί 400 τόσα χρόνια και κατάφερε και πραγματοποίησε την αποσάθρωσή του και την καταβύθισή του τους Έλληνες. Ας είναι καλά όμως η επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων που με την συρίτσα τους κατάφεραν να αποτρέψουν την πλέρια διάλυσή του!
Παραποίηση προσευχής…
Το «Πάτερ ημών…» έχει καθιερωθεί ως η προσευχή την οποία υπέδειξε ο Ιησούς Χριστός, όταν ρωτήθηκε από τους μαθητές Του, πώς να προσεύχονται. Τους υπέδειξε λοιπόν την Κυριακή Προσευχή, όχι γιατί πρέπει να λέγεται στις Κυριακές, αλλά γιατί προτάθηκε από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Αυτήν την προσευχή την βρήκε ελαττωματική ο ποντίφικας Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος και βάλθηκε να την διορθώσει, δηλαδή να διορθώσει τον Ιησού Χριστό, ο απίθανος! Καλώς, τον κατηγορούσε ο ΠατροΚοσμάς και υποδείκνυε στους πιστούς να αποφεύγουν τον πάπα της Ρώμης. Ορθώς και στο τελευταίο του ταξίδι στη Σόφια οι Βούλγαροι του έκλεισαν την πόρτα σ’ αντίθεση με εμάς που τον υποδεχθήκαμε φιλοφρόνως με εναγκαλισμούς και ασπασμούς, καθώς, προφανώς η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της φιλοξενίας και δεν θα ήθελαν οι σύγχρονοι Έλληνες να αποστούν από τα νάματα των προγόνων μας!..