ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ισότητα και Δημοκρατία…
Αφουγκραζόμενος έναν βουλευτή Λέσβου ή Μυτιλήνης δεν ενθυμούμαι καλώς, αγορεύοντα στη Βουλή, έμεινα άναυδος από την άνεση με την οποία μιλούσε περί ισότητας και δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως: Αν νομοθετήσουμε, ώστε να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι (Λ)μετανάστες και (Λ)πρόσφυγες, τότε η ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία θα είναι ευχερέστερη. Άλλωστε πρόκειται για εφαρμογή του δικαιώματος της Δημοκρατίας και της Ισότητας! Ο καλός αυτός Συριζαίος βουλευτής αστόχησε και δεν θυμήθηκε ότι η ισότητα πρώτα απ’ όλα έχει εφαρμογή μεταξύ των Ιθαγενών, δηλαδή των Ελλήνων είτε ζουν εντός της Ελλάδος είτε βρίσκονται στην διασπορά και οι δημοκράτες ταγοί μας στερούν αυτό το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σ’ όσους έχουν αποδομήσει, δηλαδή εφαρμόζουν έναν ρατσιστικό τρόπο αποβολής τους, όπως και στο θέμα της ισότητας αυτό εφαρμόζουν. Τους απασχολούν οι (Λ)μετανάστες και (Λ)πρόσφυγες που θα είναι του χεριού τους και αδιαφορούν για τους Έλληνες της διασποράς!

Εκτουρκισμός της Θράκης…
Δεν είναι μοναδικό φαινόμενο ο εκσλαβομακεδονισμός των Ελλήνων στα Σκόπια, έχουμε και τον εκτουρκισμό των Μουσουλμάνων της Θράκης μας, διότι δεν είναι τουρκογενείς οι Πομάκοι, αρχαίος λαός της Θράκης, οι Ροδοπαίοι ή Αγριάνες, που συμπολέμησαν με τον Μέγα Αλέξανδρο και οι Ρομά, που ντε και καλά πρέπει να διδάσκονται την τουρκική γλώσσα και με την βούλα του επισήμου κράτους. Και το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρόσφατο. Από το 1959 που διορίσθηκα στην περιφέρεια της Κομοτηνής και νωρίτερα η τουρκική γλώσσα διδασκόταν στα σχολεία. Τελευταίως το κακό παράγινε με την τοποθέτηση και Τούρκων δασκάλων και στα νηπιαγωγεία ακόμη, ενώ αυτήν την δουλειά μπορούσαν να την κάνουν εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από την Θράκη που είναι δίγλωσσοι! Και παρότι εκπαιδευτικός που υπηρέτησε σε πομακικά σχολεία κατάφερε και συνέταξε ελληνοπομακικό λεξικό και σχολικά βιβλία στην πομακική γλώσσα που προστατεύεται και από την UNESCO, το ελληνικό κράτος δεν επέτρεψε την χρήση τους στα σχολεία και επιμένει στην τουρκική γλώσσα! Δεν μας φταίει ο Ερντογάν, εμείς μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας!

Εθνικός Ύμνος χωρίς χώρα!
Το πέτυχαν κι αυτό οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος, Α’ Μέρους και Σκοπίων, Β’ Μέρους, να εξαιρεθεί ο εθνικός ύμνος της Μακεδονίας από την Συμφωνία της Λίμνης και να ισχύει για το νέο όνομα, δηλαδή για το Μακεδονικό Έθνος, όπως αυτό διαμορφώνεται από την Συμφωνία αυτή. Ο παλαιός ύμνος περιελάμβανε τέσσερις φορές τη λέξη Μακεδονία δηλαδή: «Σήμερα στη Μακεδονία γεννιέται ένας νέος ήλιος ελευθερίας… Με Μακεδονία ελεύθερη ζεις ελεύθερα»!.. άρθ. 36 παλαιού συντάγματος, διότι σεβόμαστε τους ιστορικούς λόγους της FYROM! Δηλαδή, με το συμπάθειο, αν οι Σκοπιανοί μας ζητούσαν να κατεβάσουμε και τα σώβρακα θα τους κάναμε το χατήρι; Και ο Παύλος Μελάς για ιστορικούς λόγους πρέπει να διδάσκεται, αλλά ο σ. Γαβρόγλου τον πετσόκοψε, όπως και τον Μακεδονικό Αγώνα! Μα οι βιβλιοθήκες και τα αναγνωστήρια είναι γεμάτα από ιστορικά βιβλία, όπου προβάλλει πλουσιοπαρόχως και ο Παύλος Μελάς και ο Μακεδονικός Αγώνας και οι βιβλιοθήκες του κάθε σπιτιού έχουν ιστορικά βιβλία. Λέτε να δοθή εντολή να καταστραφούν αυτά τα βιβλία για να μην ενοχλούνται οι Σκοπιανοί; Δεν αποκλείεται να επανέλθει η Ιερά Εξέταση!

Αγαστή συμφωνία…

Οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι, έπειτα από μακροχρόνιες συζητήσεις, απεφάσισαν να εορτάζουν μαζί τις επετείους του τσάρου Σαμουήλ, γνωστού για τις επιδρομές του στο Βυζάντιο και τις γιορτές των αγίων Ναούμ Αχρίδος και Κλήμεντος! Όπερ έχει δείξαι, ότι Σκοπιανοί και Βούλγαροι έχουν κοινές ρίζες, όπως είχε δηλώσει και ο πρώτος μετακομμουνιστικά πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλιεφ, ότι «Οι Σκοπιανοί είναι πρώτα ξαδέλφια με τους Βουλγάρους η δε γλώσσα που ομιλούν είναι βουλγαρική διάλεκτος»! Φαίνεται τότε πριν από 28 περίπου χρόνια, ο σ. Αλεξάκης είχε το νου του στις καταλήψεις και δεν πρόσεχε τι δηλώνουν σημαντικοί παράγοντες των Βαλκανίων, όπως και ο πρώτος Σκοπιανός πρόεδρος ο Κύρω Γκληγκόρωφ, ότι «Εμείς ήρθαμε στην Βαλκανική 1.000 περίπου χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Μακεδόνες»! Αυτά είναι άγνωστα στους, κακή τη μοίρα ηγέτες μας που τους παρέσχον το όνομα Μακεδόνες, το κράτος τους Μακεδονία, την γλώσσα τους Μακεδονική και τους έδωσαν και ταυτότητα Μακεδόνων; -Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου!