ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ... 

Η Σκόδρα είναι πόλη της Βορείου Αλβανίας, η οποία μαζί με την περιοχή της είναι η πλουσιότερη της Αλβανίας. Έχει στον ποταμό Ντρίνι (Ντρίνος) τρία μεγάλα υδροϋλεκτρικά εργοστάσια, τα οποία εκτός από την χώρα που τροφοδοτούν με ρεύμα, γίνεται και εξαγωγή. Έτσι οι Σκοδριώτες τόβαλαν μέτι Μωαμέτη να αυτονομηθούν, μια και δεν βλέπουν προκοπή από τον Έντι Ράμα. Εμείς εδώ τι κάνουμε; Σπουδαστής στην Ακαδημία ήμουν, όταν η ΔΕΗ αποφάσισε να μετρήσει τα νερά τόσο στον Αώο όσο και στον Καλαμά για να κατασκευάσει υδροηλεκτρικά φράγματα για παραγωγή ρεύματος. Με τον Καλαμά είχε προβλήματα, άλλοι ήθελαν το φράγμα στη Μενίνα και άλλοι στη Νεράιδα. Τα χωριά ερήμωσαν και τα φράγματα δεν έγιναν και τα νερά χύνονται ανεμπόδιστα στον κόλπο της Σαγιάδος. Πού οφείλεται αυτή η αλλαγή ρότας από την ΔΕΗ και δεν κατασκευάστηκαν τα φράγματα και στον Αώο και στον Καλαμά; Αυτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές έχει η Ήπειρος και δεν τις εκμεταλλευόμαστε! Ευτυχώς που έγινε το φράγμα στον Λούρο με τις συντονισμένες ενέργειες του μακαριστού Σπυρίδωνος!

 ΝΑΟΣ ΩΣ ΕΜΠΟΡΟΜΑΓΑΖΟ...

Συνηθίζεται να γίνεται αρκετές φορές στους ιερούς ναούς κάτι σαν έκθεση εργοχείρων, προσφορά των ενοριτισσών για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του ναού ή άλλων αντικειμένων για τον ίδιο σκοπό. Όμως αυτό δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα κατά τη Θεία Λειτουργία, οπότε κάποιος ενορίτης από το χριστεπώνυμο πλήρωμα στερείται της μεθέξεώς της και αυτό έρχεται σ’ αντίθεση με το θρησκεύεσθαι, όπως μας δίδασκε ο μακαριστός Μιχαήλ Παπάζογλου, καθηγητής θεολόγος στο Γυμνάσιο Αρρένων. Άλλωστε και ο ίδιος ο Χριστός εξεδίωξε βιαίως τους εμπόρους πτηνών και ζώων από τον ναό του Σολομώντος! Παλαιότερα και όχι σε πολύ βάθος χρόνου, τα καταστήματα εστιάσεως άνοιγαν μετά τη Θεία Λειτουργία που ορίζετο περί την 10.30’ πρωινήν. Ας σεβαστούν και οι με τα λειτουργικά της εκκλησίας αυτή την περίπτωση, που αγγίζει τα όρια της πλεονεξίας!

 Ό,ΤΙ ΛΈΕΙ ΘΕΣΦΑΤΟ...

Το είπε και ο πρωθυπουργός στην Βουλή, ότι «στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία που δρουν ανεξέλεγκτα»! δήλωσε ο σ. Χρήστος Μαντάς.
Και άμα το είπε αυτό, ο πρωθυπουργός είναι θέσφατο;
Όχι τίποτε άλλο, έτσι για να συνεννοούμαστε, διότι πολλά λέει ο πρωθυπουργός και για πολλά απ’ αυτά ο ίδιος έχει δηλώσει, ότι έχει αυταπατηθεί ή εξαπατηθεί! Πώς λοιπόν να πιστέψουμε, πως ό,τι λέει είναι θέσφατον; Και το γεγονός ότι πήγε να επισκεφθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μπουτάρη το επικρότησε ως θετικό. Γιατί ο σ. Αλεξάκης δεν πήγε να δει και τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όταν εξερράγη η βόμβα που του έστειλε πεσκέσι ο σ. Γιαγτζόγλου και τον οδήγησε στο Νοσοκομείο, όπου δεν παρέμεινε μία και μοναδική ημέρα, όπως ο σ. Μπουτάρης, που έχοντας λερωμένη την φωλιά του κατευθύνθηκε στην εκδήλωση των Ποντίων, και δεν υπολόγισε τις αντιδράσεις του «ετεροκλήτου» όχλου, όπως θα έλεγε και ο σ. Αλεξάκης; Πώς να ελεγχθούν οι «ετερόκλητοι» όχλοι; Ιδού η απορία!..