ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Σεβασμός στα βιβλία!

Αφουγκράσθηκα τον μη πτυχιούχο ΥΠΕΘΠ σ. Φίλη να μας πληροφορεί, ότι απεστάλησαν τα σχολικά βιβλία στις κατά τόπους διευθύνσεις, ώστε από την πρώτη ημέρα να είναι στη διάθεση των μαθητών.
Καλώς, σ. Φίλη και αξίζετε συγχαρητηρίων.
Όμως, σ. Φίλη, πρέπει τα βιβλία αυτά να τύχουν και της αναλόγου προσοχής και σεβασμού τόσο από την θέση των εκπαιδευτικών όσο καιτων μαθητών και να χρεωθούν σε κάθε μαθητή, ώστε στο τέλος της χρονιάς να επιστραφούν για χρήση και από άλλους μαθητές, τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος τα βιβλία των Α’ και Β’ τάξεων του Δημοτικού, για δύο έτη τα βιβλία των Γ’ και Δ’ και για τρία αυτά των μεγαλυτέρων τάξεων Ε’ και ΣΤ’. Από αυτή την λεπτομέρεια δεν εξαιρούνται τα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου και Λυκείου, που πρέπει όλα να χρησιμοποιούνται για τρία ακόμη έτη. Είναι απαράδεκτη η καταστροφή των βιβλίων στο τέλος της σχολ. χρονιάς και μάλιστα σε περίοδο σκληρής, σκληρότατης οικονομικής κρίσεως.

«Κούτσουρα και τούβλα»...

Ρίχνοντας μια ματά στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είδαμε με έκπληξη να εισάγονται στις Παιδαγωγικές Σχολές και επιτυχόντες με βαθμολογία κάτω, πολύ κάτω, από τη βάση, δηλαδή... κούτσουρα και τούβλα. Και το ερώτημα που αδήριτο προβάλλει: Αυτά τα παιδιά όταν