ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο... πολέμαρχος!

Βλέποντας τον ηγέτη των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο με την στολή εκστρατείας και τα ποικίλα διακριτικά, θυμήθηκα τον Καπετάνιο, κατά κόσμο Ζαβιτσιάνο, ένα καλοκάγαθο γεροντάκι, που αρέσκετο να φέρει στρατιωτική στολή. Ήταν η περίοδος αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και με την στολή του και την στραταρχική του ράβδο ανεβοκατέβαινε την τότε πλατεία Κωνσταντίνου Ελευθερωτού και περίμενε πότε θα γίνει η έπαρση της Σημαίας το πρωί να σταθεί προσοχή και πότε η υποστολή της το απόγευμα. Δεν ενοχλούσε κανέναν. Αν κάποιος τον κερνούσε έναν καφέ, ευπρόσδεκτα τον αποδέχετο. Τότε στα Γιάννινα είχε έδρα η AMAG (αμερικανική αποστολή ανασυγκροτήσεως), οι αξιωματούχοι της οποίας του χάρισαν μία-δύο στολές με μια σειρά από αμερικανικά υπηρεσιακά διακριτικά όπως αυτά που έφερε και ο Πανοκαμμένος στη στολή εκστρατείας, τις οποίες φορούσε με περισσή ευχαρίστηση. Να που η Ιστορία επαναλαμβάνεται πότε ως τραγωδία και πότε ως φάρσα, όπως επί των ημερών μας από τους... ψεκασμένους!..

Ποια κοινωνική δικαιοσύνη;

Από καιρού εις καιρόν ο σ. Αλεξάκης, ο ολίγον οιηματίας, μας κουφαίνει με δηλώσεις του περί «Κοινωνικής Δικαιοσύνης»!..
Για ποια, όμως, «Κ.Δ.» κάνει λόγο; Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειον απέκλεισαν το Υπ. Υγείας και μακροημέρευσης, γιατί έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν οι μισθοί τους είναι γλίσχροι, έως γλισχρότατοι. Την ίδια στιγμή ο πολύς Πολάκης «αποζημιώνεται» για την θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί!..

Το σύνδρομο των δικηγόρων...

Συχνά-πυκνά βλέπουμε τους δικηγόρους κατά τις αγορεύσεις τους να τα ρίχνει ο ένας στον άλλον και μετά την έκδοση της αποφάσεως οι μεν αντίδικοι κατευθύνονται σε διαφορετικά καφενεία να σχολιάσουν τα όσα έγιναν, οι δε συνήγοροι οδεύουν στο ίδιο καφενείο, κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν εν πλήρει κατανοήσει!..
Ανάλογη περίπτωση είδαμε και μετά την αγόρευση του τε σ. Αλεξάκη και του Κούλη, όπου ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Μητσοτάκη μετά την αγόρευσή του και κάτι του ψιθύρισε, χωρίς να γίνει γνωστή αυτή η στιχομυθία. Προφανώς, του είπε:
- Εγώ θα καταφέρωμαι κατά της ΝουΔου, για να συγκρατήσω τις διαρροές των Συριζαίων και εσύ θα καταφέρεσαι κατ’ εμού και του Σύριζα, για να συγκρατήσεις ανάλογες διαρροές και να απολαμβάνεις και έντονα χειροκροτήματα! Κατάλαβες, ωρέ σύντεκνε;

Η Ελλάς άχθος αρούρης!

Συνήλθαν οι τρεις ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και συζήτησαν τι; Την μεταφορά των υδρογονανθράκων Λεβιάθαν και Αφροδίτης (Κύπρου και Ισραήλ) εις τας Ευρώπας! Πουθενά δεν αφουγκρασθήκαμε και για τα ελληνικά πετρέλαια από τα κοιτάσματα στα οποία κολυμπούμε. Γιατί; Μα γιατί επιτρέπεται στην Αλβανία να αντλεί τα πετρέλαιά της, δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα! Και μετά σου λέει ο σ. Πετρόπουλος ότι δεν έχουμε παραχωρήσει εθνική κυριαρχία. Απλώς παίζουμε το ρόλο του άχθου αρούρη, δηλαδή, του βάρους της γης!..