ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Υποβάθμιση λουτρών...

Το διαβάσαμε κι αυτό το παράδοξο, που διακρίνει το ταμπεραμέντο του Έλληνα πολιτικού, ώστε να γίνεται θόρυβος γύρω από το όνομά του έστω και προκαλώντας επικριτικά σχόλια! Ιδού μία πρόσφατη περίπτωση:
Απεφασίσθη η λουτροθεραπεία, η πηλοθεραπεία κ.λπ. των ασθενών και των ΑμεΑ να πραγματοποιείται στα λουτρά του Λουτρακίου Αλ­μωπίας!
Βέβαια, πέφτουν λίγο μακριά, αλλά ο ιαματικός τουρισμός δεν γίνεται αλλιώς. Θα μπορούσαν όμως να επιλεγούν τα λουτρά της Πικρολίμνης του Κιλκίς, που λειτουργούν όλο το χρόνο! Ναι, όλο το χρόνο και όχι περιοδικά, όπως διαβάσαμε για τα λουτρά Πρεβέζης! Γιατί επίσης περιφρονήθηκαν τα λασπόλουτρα και ατμόλουτρα των Καβασίλων και του Αμαράντου; Θυμάμαι, τον μακαρίτη Αχιλλέα Φίλιο, που μου είχε πει:
- Στα λουτρά των Καβασίλων μεταφέρονταν οι ασθενείς, εννοείται προπολεμικώς, μέσα σε κοφίνια (μεγάλα καλάθια που τα χρησιμοποιούσαν για την συλλογή των σταφυλιών) και επέστρεφαν πεζοί!
Έχουμε, λοιπόν, αυτά τα ιαματικά λουρά με τις μοναδικές τους ιδιότητες και δυνατότητες, όπως και του Αμαράντου και προτιμήσαν να μετακινούνται οι ασθενείς και τα ΑμεΑ στα λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας! Αναρωτιέμαι, οι ταγοί μας έχουν συναίσθηση πόσο υποβαθμίζουν τα ιαματικά λουτρά των Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου με τις προχειρότητες και τις απερισκεψίες τους;

ΗOMO SYNDIKALISMUS

Το σωτήριο έτος 1994 μ.Χ. υπηρετούσα στη Νεάπολη της Θεσ­σα­λονίκης. Τότε πρόεδρος των Συλλόγων Δα­σκάλων Ν. Θε­σ/νίκης ήτο ο σύντροφος Ν.Φ., ο οποίος, προφανώς είχε κάποια χρόνια υπηρεσίας! Αυτός ο τότε σύντροφος, εθεάθη να παραβρίσκεται δίπλα στον ευτραφή υπουργό Ν. Φίλη στη Δ.Ο.Ε., και πάλι, προφανώς, στας δυσμάς του διδασκαλικού του βίου παραμένει συνδικαλιστής, μη έχοντας ουδεμία σχέση με την υπηρεσία, με την εκπαίδευση, με τα προβλήματά της, τα οποία γνωρίζει, προφανώς, εξ ακοής και δεν τα ζει ο ίδιος! Γιατί, άλλο πράγμα να είναι μέσα στην τάξη, μέσα στο σχολείο, να ζει κάποιος τα προβλήματα και άλλο να τα αφουγκράζεται από τη θαλπωρή των γραφείων της Δ.Ο.Ε. Έτσι, δημιουργήθηκε ο Homo Syndikalismus σε όλες τις τάξεις! Μία τετραετία, άντε και μία δεύτερη και μετά στις τάξεις του σχολείου να τα ζήσεις τα προβλήματα!

Κενά, αλλά ζεστά έδρανα!

Παρακολουθώντας, όσοι παρακολουθούν το κανάλι της Βουλής, με τη συζήτηση για το πολύ σοβαρό πολυνομοσχέδιο των εφαρμοστικών νόμων του Γ’ Αριστερού Μνημονίου (συμφωνία το αποκαλούν για πλέον εύηχη ονομασία) είδαμε με έκπληξη τα μεν έδρανα να είναι κενά, όσους δε παρευρίσκοντο στη συζήτηση να είναι κατακόκκινοι και αρκετοί να κάνουν αέρα είτε με ριπίδια οι γυναίκες οι δε άνδρες με διάφορα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.), προφανώς λόγω αφόρητης ζέστης, όταν οι ψηφοφόροι τους τουρτουρίζουν από το κρύο, λόγω αδυναμίας να θερμανθούν είτε με πετρέλαιο είτε με καυσόξυλα! Έλεος εθνοπατρίκιοι για την προκλητικότητά σας!