ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η Τασία και ο στάλος...

•  Η σ. Τασία, το έτερον ήμισυ του σ. Δρίτσα, πρωτοτυπία στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑϊκού κυβερνητικού σχήματος, συνεντευξιαζομένη στον ΣΚΑΙ, τόνισε με σημασία, ότι τα πρωινά οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κουμουνδούρου, στην πλατεία Βικτωρίας κ.ά.
Φίλος της στήλης, που έχει γνώση των αγροτικών εργασιών, με πληροφόρησε ότι αυτό το λιάζομαι στην αγροτοποιμενική ζωή αποκαλείται στάλος και γίνεται στη διάρκεια της ημέρας με τον δυνατό ήλιο. Μετά τον στάλο, οπότε χωνεύει ό,τι έχει καταναλωθεί, επέρχεται ο σκάρος και αυτός γίνεται από τις πρώτες βραδινές ώρες ως τα μεσάνυχτα οπότε σταυλίζονται τα ζωντανά για να αρμεχθούν την επομένη. Και ανερωτάται και λέγει:
- Μήπως και οι λαθρομετανάστες τις νυχτερινές ώρες γυρίζουν και τριγυρίζουν όπως τα τρωκτικά για ανεύρεση τροφής; Γιατί, όταν γουργουρίζει το στομάχι ο άνθρωπος γίνεται θηρίο ανήμερο. Γι’ αυτό η σ. Τασία δεν μας είπε τίποτε ποιος θα ταΐζει αυτούς τους ανθρώπους...

40ώροφα κρεβάτια!..

•  Αφουγκρασθήκαμε την σ. Τασία να καταγγέλει, ότι ο Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει, ότι θα κατασκεύαζε 2.500 θέσεις υποδοχής για τους λαθρομετανάστες και δεν κατασκεύασε ούτε μία! Επίσης, με το γνωστό της μειδίαμα, μας πληροφόρησε, ότι για το 2015 αναμένονται περί τις 100.000 λαθρομετανάστες, οπότε αν είχε κατασκευάσει ο Δένδιας τις 2.500 θέσεις έπρεπε να τοποθετηθούν 40ώροφα κρεβάτια για να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο αριθμός των σταλιζομένων τις πρωινές ώρες στις πλατείες. Το πρόβλημα είναι που θα τοποθετούσαν τις καραβάνες του συσσιτίου, που δεν ήτο ανάλογο αυτού που προβλέπεται για την σίτιση των χειμαζομένων Ελληνογενών, το οποίο προβλέπει κουπόνι 70 ευρώ για ατομικό και 200 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Όταν το Ίδρυμα Νιάρχου διαθέτει 100.000.000 ευρώ το κράτος μόλις 203.000.000 ευρώ!

Αλμυρούτσικο το «αλάτι»!

•  Πριν από χρόνια διασκέδαζαν τους τηλεθεατές οι εκπομπές του Γιώργου Μυλωνά με πολιτιστικές αναφορές στη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, εκπομπές οι οποίες εκτός του ότι γίνονταν δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος, ήσαν και υψηλής καλλιτεχνικής αποδόσεως.
Όμως, έχει ο καιρός γυρίσματα και την θέση του Γιώργου Μυλωνά την πήρε ο Λάμπρος Λιάβας με την εκπομπή του «Το Άλας της Γης» το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι αλμυρούτσικο, πολύ αλμυρούτσικο για τα κάτισχνα οικονομικά της τότε ΕΡΤ και της νυν ΝΕΡΙΤ!.. Θα πείτε, ότι το μάρμαρο δεν το πληρώνει μήτε ο αρμόδιος υπουργός, ούτε οι σύμβουλοί του, αλλά μηδέ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, αλλά ο ελληνικός λαός με το τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ως είδος χαρατσίου, γιατί και όλοι οι καταναλωτές ρεύματος δεν είναι και τηλεθεατές της ΝΕΡΙΤ.

«Κλειστή περιοχή» η Ήπειρος!..

•  Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από κλαριτζή στην εκπομπή του Λάμπρου Λιάβα «Το Άλας της Γης», ότι η Ήπειρος είναι κλειστή περιοχή και ότι στην Θεσπρωτία ξανοίγεται λίγο, όπως εκεί στην περιοχή του Τσιαμαντά, όπου ανήμερα του Πάσχα πηγαίνουν οι κάτοικοι με τα τακίμια στα μνήματα και παίζουν το προσφιλές τραγούδι του πεθαμένου όπου συνδυάζεται το πένθος με την χαρά της ημέρας. Αυτό ο κλαριτζής το θεωρεί «άνοιγμα» σ’ αντίθεση με την υπόλοιπη Ήπειρο που την θεωρεί κλειστή περιοχή!.. Αλλά δεν ικανοποίησε την περιέργεια να πληροφορηθούν οι τηλεθεατές πως νοείται ανοικτή περιοχή σ’ αντίθεση με την κλειστή. Είπαμε όμως, δεν άρεσε η δωρεάν εκπομπή του Γ. Μυλωνά, μας έτρωγε η αλμυρούτσικη αυτή του Λάμπρου Λιάβα με όλες τις συνέπειες και τις ιδιαιτερότητές της!..