ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Υπουργική παράνοια (α)…  

Δεν γνωρίζω πόσο σώα είχε τα φρένα του ο εμπνευστής του νόμου, κατά τον οποίο υποχρεούται και ο άνεργος να καταβάλει τον αναλογούντα εις αυτόν φόρο, σε εκτέλεση της Συνταγματικής διατάξεως, ότι: -Στα έσοδα του κράτους έκαστος εισφέρει αναλόγως των οικονομικών δυνατοτήτων του!
-Έτσι, καθιερώθηκε, ότι πρέπει να εισφέρουν και οι άνεργοι, εφ’ όσον διαθέτουν σπίτι όπου κοιμούνται και δεν καταλαμβάνουν τα υπαίθρια παγκάκια, όχημα Ι.Χ., ασχέτως αν έχει καταθέσει κανείς τις πινακίδες και είναι άγαμος!..
Όλα αυτά συναθροιζόμενα συμποσούνται σε περίπου 10.000 ευρώ τεκμαρτόν εισόδημα και υπολογίζεται φόρος 2.750 ευρώ. Επιπροσθέτως πρέπει να συνυποβάλλει και περί τις 2.750 ευρώ αποδείξεις!
Εδώ γελάμε με την καρδιά μας. Καλά, το σπίτι φαίνεται, το Ι.Χ. επίσης, φαίνεται, το ότι είναι άγαμος /η και αυτό αποδεικνύεται, τις αποδείξεις με τι θα τις αποκτήσει;
Ποιος ανεγκέφαλος στο ρημάδι που λέγεται Υπουργείο Οικονομικών είχε αυτή την επίνευση και τα αράδιασε όλα αυτά;
Και ο μεν εργαζόμενος άγαμος δικαιούται του κοινωνικού μερίσματος με το κατ’ αρχήν εισόδημα των 6.000 ευρώ, έπειτα προσαυξήθηκε στις 7.050 ευρώ και έχει ο Θεός μέχρι τέλους πόσο θα αυξηθεί. Ο άνεργος γιατί στερείται αυτής της προνοίας! Ο εργαζόμενος δεν έχει απίτι, δεν μπορεί να διαθέτει και Ι.Χ.; Αποκλείεται να είναι και άγαμος; Αν αυτό δεν είναι ρατσιστική αντίληψη, τότε τι είναι;
Υπουργική παράνοια (β)…  

Φίλοι αναγνώστες διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω:
Καινά ή κενά δαιμόνια εισάγει η νέα υπουργική απόφαση για την επιβάρυσνη όσων οφειλετών δεν μπορούν να καταβάλουν τον φόρο εισοδήματος ή κάθε άλλη οφειλή και οι οποίοι επιβαρύνονται με υπέρογκους τόκους ή πρόστιμα. Ιδού η απόδειξη:
Όποιος πολίτης οφειλέτης δεν καταβάλλει τον καταλογισθέντα φόρο, τότε επιβαρύνεται με 0,75% τον πρώτο μήνα, με 0,75% τον δεύτερο μήνα και στην συνέχεια με το 10% για τους υπολοίπους μήνες του τρέχοντος έτους!
Τουτέστιν, αν κάποιος οφείλει φόρο 1.000 ευρώ τον πρώτο μήνα επιβαρύνεται με 7,5 ευρώ, όπως και τον δεύτερο μήνα, αλλά τον τρίτο μήνα με 10% θα επιβαρυνθεί με 100 ευρώ οπότε θα πρέπει να καταβάλλει α) 7,5 ευρώ, β) 7,5 ευρώ και γ) 100 ευρώ, ήτοι 115 ευρώ και πάει λέγοντας.
Αν δεν καταβάλλει τον επιβαρυμένο πλέον φόρο των 1.115 ευρώ, τότε το δεύτερο έτος αυτό το ποσό επιβαρύνεται με 20% και το τρίτο έτος με 30%!
Αν αυτό δεν αποτελεί τοκογλυφία, τότε τι ονομασία μπορεί να αποδώσει ο κάθε καλόπιστος πολίτης; Οι εθνοπατέρες μας, που τα έχουν όλα αφορολόγητα έχουν γνώση αυτής της παράνοιας της υπουργικής ή καθεύδουν υπό τον μανδραγόρα; Ιδού η απορία…
Λιβελογραφήματα…  

Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, τα όσα παραθέτει ο καλός και τακτικός συνεργάτης του «Πρ. Λόγου», φίλος και συνάδελφος κ. Αθανάσιος Δέμος από παρατηρήσεις που κάνει σταχυολογώντας τες μετά από επισταμένη ανάγνωση και ανερωτώμαι και λέγω:
Αυτά τα απαράδεκτα, όπως «ο άγιος Βασίλειος απλώνει την μπουγάδα του…», ή τις «23 συνταγές», ή την «καφετιέρα» κλπ. από πού τα αρύσθηκαν οι «συγγραφείς» των σχολικών βιβλίων ή εγχειριδίων και τα παραθέτουν; Γιατί θα μπορούσαν να παραθέσουν κάτι καλύτερο, κάτι ανώτερο, κάτι επωφελέστερο και για τους μικρούς μαθητές ακόμη.
Αλλά, βλέπετε, το «δόγμα» του Κίσσιγκερ δεν επιτρέπει να προβάλλονται δείγματα ανωτερότητος για την ελληνικότητα, για τον ελληνισμό και για την Ορθοδοξία, όπως η αναγνώριση του Μεγάλου Βασιλείου από τον Έρασμο, ο οποίος σε μια έξαρσή του τον θεωρεί ανώτερο και από τον Αριστοτέλη!.. Ναι, ο Μεγάλος Έρασμος, του οποίου το όνομα έχει καθιερωθεί για την σύνταξη προγραμμάτων πανεπιστημιακών για την ανταλλαγή φοιτητών, ανεγνώρισε τον Μέγα Βασίλειο.
Όμως, οι δικοί μας οσφυοκάμπτες, παρατρεχάμενοι και γλοιώδεις τύποι, που περιφέρονται από υπουργό σε υπουργό, προτιμούν να λοιδορούν και να καθυβρίζουν κάθε τι που έχει σχέση τόσο με τον Ελληνισμό όσο και με την Ορθοδοξία, προκειμένου να μην χάσουν τη θεσούλα τους και θεωρηθούν αποσυνάγωγοι κυριολεκτικώς και μεταφορικώς!.. Το «δόγμα του Κίσσιγκερ» καιροφυλακτεί…