ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

on . Posted in Αθλητικά Λόγια

«ΜΑΔΡΙΛΕΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ» Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

• Μετά τον... υγιεινό περίπατο της Ρεάλ επί... Γερμανικού εδάφους, το βράδυ της Τετάρτης ήταν η σειρά της άλλης μεγάλης ομάδας της Μαδρίτης της Ατλέτικο, να «προελάσει» αυτή τη φορά σε... Εγγλέζικα χώματα...
Το «βιονικό» συγκρότημα που έχει δημιουργήσει ο Αργεντινός τεχνικός Ντιέγκο Σιμεόνε, έκανε μια... χαψιά την Τσέλσι του «φαφλατά» Πορτογάλου Ζοσέ Μουρίνιο, παίρνονας με το «σπαθί» της το εισιτήριο για τον τελικό της 24ης Μαΐου στη Λισαβώνα.
Αυτή τη φορά τα... λεωφορεία, τα... αεροπλάνα και τα... βαπόρια του Μουρίνιο παρουσίασαν έντονα... μηχανικά προβλήματα και οι «ροχιμπλάνκος» τα έστειλαν άρον - άρον για... ΚΤΕΟ, μετατρέποντας «χαλαρά» το 1-0 του Φερνάντο Τόρες στο «εμφατικό» 1-3.
Θα ήταν μέγιστη ποδοσφαιρική «αδικία» να βλέπαμε αυτή την Τσέλσι στον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με τερματοφύλακα τον... 42χρονο Σβάρτσερ πού πας βρε... καϋμένε Μουρίνιο;
Πριν τον αγώνα ο Πορτογάλος δεν έχασε την ευκαιρία να μας υπενθυμίσει ότι παραμένει ο «SPECIAL ONE» και αποκάλεσε τον εαυτό του καλύτερο του Σιμεόνε.
Είμαι σίγουρος ότι ούτε ο ίδιος περίμενε την... καταιγίδα μετά το γκολ του Τόρες και έψαχνε να βρει δικαιολογίες στην απόκρουση του Κουρτουά στην κεφαλιά του Τέρι όπου δεν έγινε το 2-1 για τους «μπλε».
Η «θεία Δίκη» πάντως του αλαζόνα προπονητή ήταν ότι το πέναλτι απ’ το οποίο προήλθε το 1-2, το έκανε ο Ετό, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο σαν αλλαγή.
Κάπως έτσι τελείωσε άδοξα η φετινή Ευρωπαϊκή πορεία των Λονδρέζων και νομίζω... πολύ κράτησε...
Ας όψεται εκείνος ο... ύπνος ο προπονητής της Παρί Σ.Ζ. Λοράν Μπλαν που έχασε... μόνος του την πρόκριση στον προηγούμενο γύρο μ’ εκείνη την ήττα 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Την Τετάρτη ο Σιμεόνε του έδωσε απλά μαθήματα για το πώς κερδίζονται τέτοια παιχνίδια και θα το ξαναγράψω ότι ο «Τσόλο» είναι με διαφορά ο καλύτερος τεχνικός της φετινής χρονιάς.
Έχει φτιάξει μια τρομερή ομάδα «μαχητών» που όταν βγαίνει μπροστά στην επίθεση, σου δίνει την αίσθηση ότι παίζει με... παραπάνω παίκτες στο γήπεδο εξ’ αιτίας των επίστευτων αλληλοκαλύψεων και των ασταμάτητων τρεξιμάτων που έχει.
Σε καμία περίπτωση δεν έφθασε τυχαία στον τελικό, ενώ κρατάει στα χέρια της και τον τίτλο της Ισπανικής Λίγκας, θέλοντας δύο νίκες στα τρία ματς που μένουν μέχρι το τέλος.
Κάποιοι υποστήριξαν μετά το ματς, ότι ο Σιμεόνε πήρε τα... σώβρακα του Μουρίνιο...
Εγώ θα προσθέσω ότι στην βαλίτσα του έβαλε και το... χαλάκι απ’ το μπάνιο του Πορτογάλου, τα... πόμολα απ’ τις πόρτες και τον... σκύλο του...
Στον τελικό λοιπόν του «Ντα Λουζ» για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θ’ αναμετρηθούν ομάδες απ’ την ίδια πόλη και αναμφισβήτητα μέχρι τις 24 Μαΐου ολόκληρη η Μαδρίτη θα βρίσκεται σε γενικό «ξεσηκωμό»...
Η σπουδαία Ρεάλ σαφέστατα είναι το «φαβορί», κυρίως λόγω της μεγαλύτερης πείρας που έχουν οι παίκτες της σε τέτοια καθοριστικά ματς.
Όμως με τη «δίψα» και το... γυαλισμένο μάτι που έχουν φέτος οι παίκτες της Ατλέτικο, τα πάντα είναι πιθανά...
Η «μονομαχία» των πάγκων με τους Αντσελότι - Σιμεόνε προμηνύεται συγκλονιστική και η ποδοσφαιρική υφήλιος θα απολαύσει ένα πραγματικά τεράστιο παιχνίδι από δύο κορυφαία συγκροτήματα...