ΣΥΡΙΖΑ: Επικρατέστερη η υποψηφιότητα της Αρτινής Αντιπροέδρου της Βουλής

ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ… ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΟΛΓΑ!

- Συντάσσονται στο πλευρό της όσοι διαφωνούν με τον σημερινό Πρόεδρο Στεφ. Κασσελάκη

- Κρίσιμο στοιχείο η συμμετοχή και οι ημερομηνίες

GEROBASILH KASSELAKHS

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται πλέον η απόφαση της Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στις νέες εσωκομματικές εκλογές.

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου που ξεκίνησε την Πέμπτη, ήταν όχι μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της φαγωμάρας και της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποτέλεσε μια θρυαλλίδα καταιγιστικών εξελίξεων που οδήγησε τον Στέφανο Κασσελάκη από το βήμα του Συνεδρίου να ανακοινώσει την προσφυγή σε τετραπλές εσωκομματικές εκλογές. 

Με τη φράση «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε το γάντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και πηγαίνει σε εκλογές προκειμένου να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της βάσης στο πρόσωπό του πέντε μήνες από την πανηγυρική του επικράτηση επί της Έφης Αχτσιόγλου στον β’ γύρο των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη νέου προέδρου, θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες «εξπρές» και με πιο πιθανή ημερομηνία να είναι η 10η Μαρτίου. Υπενθυμίζεται, δε, πως σε περίπου 15 ημέρες θα πρέπει να στηθούν κάλπες για να εκλεγούν τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και οι νέες Νομαρχιακές Επιτροπές.

Κοινό μέτωπο για Γεροβασίλη…

Παρόλο που με την έναρξη του νέου κύκλου της διάσπασης στο υπό διάλυση κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν διάφορα σενάρια για  κάθοδο στις νέες εσωκομματικές εκλογές για τη διεκδίκηση της αρχηγίας από τον  Διονύση Τεμπονέρα ακόμη και από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο, εν τούτοις τα κορυφαία στελέχη υπερκέρασαν τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και στήνουν κοινό μέτωπο κατά του Στέφανου Κασσελάκη, στηρίζοντας για αντίπαλό του στις εκλογές την Όλγα Γεροβασίλη.

Η Αρτινιά βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής, ένα στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική και κυβερνητική θητεία είναι το πρόσωπο κοινής αποδοχής της εσωτερικής αντιπολίτευσης προκειμένου να τεθεί αντίπαλος του νυν προέδρου στις ερχόμενες διαδικασίες. 

Υπενθυμίζεται πως η Ηπειρώτισσα πολιτικός είχε αντιδράσει έντονα στην κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει προς τα μέλη του κόμματος το επίμαχο ερωτηματολόγιο, ζητώντας ως μια …επίδοξη αρχηγός την σύγκληση των κομματικών οργάνων. Φέρεται επίσης να ήταν από τα μέλη που ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να δώσουν «λευκή επιταγή» στον κ. Κασσελάκη, όταν εκείνος ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη στο πρόσωπό του μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ενώ το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, όλα τα κομματικά μέλη και στελέχη αναμένουν την ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να διεκδικήσει την προεδρία, κάτι το οποίο αν συμβεί θα επαναφέρει την Άρτα και την Ήπειρο ξανά να έχει πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Αλέξη Τσίπρα που κατάγεται από το Αθαμάνιο Άρτας.

Καταλύτης η ομιλία Κασσελάκη

Καταλύτης υπήρξε η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς το «σκηνικό ρήξης», όπως το εξέλαβαν πολλά από τα κορυφαία στελέχη, επέδρασε αποφασιστικά στην φημολογούμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη. Μάλιστα, πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέλαβαν την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως «εμπρηστική» και διχαστική, κλείνοντας ραντεβού υπό άκρα μυστικότητα λίγες ώρες μετά την λήξη των εργασιών της πρώτης μέρας του συνεδρίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με το «Protothema.gr», Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης επιδόθηκαν σε ολονύκτιες διαβουλεύσεις, με στόχο να υπάρξει «ενιαία έκφραση» σε μια κοινή υποψηφιότητα, καταλήγοντας σε αυτή της Όλγας Γεροβασίλη. Πάντως, την υποψηφιότητα της Αρτινιάς γιατρού - πολιτικού είδαν με θετικό μάτι από την πρώτη στιγμή κορυφαία κομματικά στελέχη, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Κάνει πίσω ο Δ. Τεμπονέρας

«Δεν κυνηγάμε οφίτσια, για το κοινό καλό κάνουμε και πίσω» ξεκαθάρισε μιλώντας χθες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας. Η δήλωση αυτή επαλήθευσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, εξέλιξη που επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο για την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

«Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια κι αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία. Πέσαμε στη μάχη μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, στην πρώτη γραμμή όταν όλα τα σκίαζε η φοβέρα, κι αναλάβαμε την ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πάντως και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως δεν ακολουθεί μια προσωπική διαδρομή και δεν έχουν σημασία για εκείνον  οι προσωπικές επιλογές, αλλά οι συλλογικές.