Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει συνεχώς τον αριθμό δημοσίων υπαλλήλων τώρα και…

«ΕΞΑΓΟΡΑ» ΨΗΦΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ!

- Οι κυβερνώντες εφαρμόζουν όλα τα ρουσφετολογικά «όπλα» του παλιού πολιτικού συστήματος

- Πρώτος στόχος τους η Ήπειρος, όπου ανεργία και φτώχεια κυριαρχούν…

DHMOSIOI YPALLHLOI

• Όσο ο λαός φτωχαίνει, τόσο η εξάρτηση από την εξουσία… οργιάζει! Γι’ αυτό και οι σημερινοί κυβερνώντες, αφού πρώτα κατάφεραν με το πρόσχημα και της κρίσης λόγω μνημονίων να δημιουργήσουν μια Ελλάδα με ανέργους και επιδοματούχους, τώρα ενόψει του κινδύνου καταποντισμού τους στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανασύρουν πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Το μεγάλο όπλο τους είναι οι διορισμοί στο δημόσιο, αν και αυτό είναι ήδη φορτωμένο με αχρείαστους υπαλλήλους και το μόνο που ίσως τώρα λείπει είναι οι… καρέκλες των ημετέρων.
Ήδη, έως τώρα ο κομματικός στρατός ΣΥΡΙΖΑ από προσλήψεις στο δημόσιο έφθασε… αισίως τις 19.000, με αυτές που αναμένεται να γίνουν μέχρι το Πάσχα, όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής. Όμως… αμέτρητη είναι η εποχική απασχόληση, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ΟΤΑ. Και αυτό με το… πονηρό σκεπτικό των «αρχόντων» του κράτους να δημιουργήσουν ελπίδες σ’ όσους εναγωνίως ψάχνουν για ένα μεροκάματο, καλλιεργώντας τους φρούδες ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα μονιμοποιηθούν. Αυτό είναι πιο εμφανές στην ελληνική περιφέρεια και πολύ περισσότερο στην Ήπειρο, η οποία σταθερά (μαζί με την Δυτική Μακεδονία) κρατά τα σκήπτρα της ανεργίας, «πρωταγωνιστώντας» στην φτώχεια! Με τίποτε δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον οικονομικό πάτο, παρά τις μεμονωμένες φιλότιμες προσπάθειες κάποιων τοπικών παραγόντων.

Δύσκολη η επιβίωση…
Από τους δώδεκα βουλευτές της Ηπείρου, οι οκτώ είναι του κυβερνώντος κόμματος, ενώ οι τρεις απ’ αυτούς κατέχουν σήμερα υπουργικές θέσεις – κλειδιά κι ένας είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν του γεγονότος ότι και ο πρωθυπουργός είναι Ηπειρωτικής καταγωγής, όλοι τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης πολλών Ηπειρωτών ενώ βλέπουν ότι η περιοχή μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!
Αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τον Πρωθυπουργό και τους συντρόφους του. Νομίζουν ότι δεν τους αγγίζουν, γιατί αυτοί έχουν και το «μαχαίρι και το πεπόνι» και το διανέμουν όπως και σ’ όποιους νομίζουν! Θυμίζουν το παλιό σατιρικό σλόγκαν «Κυβέρνηση είμαστε, ό,τι θέλουμε κάνουμε!». Οι παλιότεροι ίσως θα θυμούνται ότι με τέτοια λογική, η κυβέρνηση Ράλλη το 1981 συνετρίβη στις εκλογές, γιατί μοίραζε «βιβλιάρια προικός» σε άπορες κορασίδες και επιταγές στους αγρότες!

Προεκλογικό πάρτι
Το πάρτι των προσλήψεων όμως -σύμφωνα με το «Βήμα» της Κυριακής- δεν ξεκίνησε τώρα, λίγο πριν από την κάλπη, αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι προσλήψεις – τακτικού και έκτακτου προσωπικού, μετακλητών, αιρετών, προέδρων, μελών ΔΣ κ.ά.– έχουν αυξηθεί κατά 84.595 από τον Δεκέμβριο του 2014, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου «Απογραφή».
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 60.692 τον Δεκέμβριο του 2014 συμβασιούχους, έφθασαν στο τέλος του 2018 τις 89.855.

Πρόσχημα το Προσφυγικό
Από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποδίδουν την αύξηση αυτή κυρίως στην αναγκαία αντιμετώπιση του Προσφυγικού, που εντάθηκε από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι διακυβέρνησής τους. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί όμως, οδήγησαν τους θεσμούς να ζητήσουν διευκρινίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία υπογράμμισε ότι υπάρχει σύγχυση, καθώς εντάσσονται και εκείνοι η αμοιβή των οποίων προέρχεται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δεν επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκτός του κανόνα, ήταν 1.455 και το 2018 1.456, οι οποίες «αφορούν προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, προσλήψεις σε συμμόρφωση με αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων, καθώς και προσλήψεις δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής αορίστου χρόνου»!

Για τους μετακλητούς…
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που αφορούν τους μετακλητούς. Τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 1.888, τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν 1.901, στο τέλος του 2016 έφθασαν τους 2.070, το 2017 τους 2.487 και στα στοιχεία του 2018 ο αριθμός των μετακλητών έφθασε τους 2.699. Πρόκειται για μια αύξηση που ξεπερνά τα 800 άτομα.
Η εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση», σε συνδυασμό με τον δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί, ανοίγει τον δρόμο για αρκετές προσλήψεις εφέτος, πλέον των 9.045 που ήταν ο αριθμός των αποχωρήσεων του 2018 και των 8.166 της 3/Κ που ήδη προβλέπονται. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, η προκήρυξη των οποίων αναμένεται να βγει πριν από το Πάσχα, και οι 3.200 θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η προκήρυξη της οποίας αναμένεται μόλις οι Δήμοι υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις. Σύμφωνα με τις προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής, έχουν προκηρυχθεί 1.116 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας.