Από την τεράστια εθνική και οικονομική ζημιά  που προκαλούν  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

ΜΕ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΧΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

- Ο Κ. Τασούλας «καυτηρίασε»  τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και το σκληρό 4ο μνημόνιο • Καταπέλτης για τις αυξήσεις στα διόδια

-  Κομφούζιο χθες στη Βουλή από την εμπρηστική ομιλία βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», κατά του οποίου ασκήθηκε άμεσα ποινική δίωξη

TASOYLAS BOYLH

• Σε Βατερλό της Κυβέρνησης εξελίσσεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τους χειρισμούς της στο «Σκοπιανό» και για την επώδυνη συμφωνία που προσωπικά έκανε ο  Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.
 Συμφωνία την οποία αύριο στις Πρέσπες σχεδιάζουν να την υπογράψουν και έτσι να τη νομιμοποιήσουν.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνονται της συμφωνίας, όχι όμως και εκείνοι  των ΑΝΕΛ που απουσίαζαν από τη Βουλή, καθώς από προχθές που άρχισε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, δήλωσαν ότι είναι μεν αντίθετοι στη συμφωνία, αλλά δεν πρόκειται να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους  στην Κυβέρνηση!
Εκείνο που επισημαίνεται κατά τις αγορεύσεις έμπειρων βουλευτών και πρώην υπουργών Εξωτερικών, είναι ότι αν υπογράψει ο Τσίπρας αύριο τη συμφωνία, αυτή  δημιουργεί νομικές και πολιτικές  δεσμεύσεις  για τη χώρα μας και δεν θα είναι δυνατή πλέον η αλλαγή της.
Οργή λαού…
Τα όσα διαδραματίζονται στη Βουλή, τόσο με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όσο και με την υπερψήφιση του σκληρού Δ΄  Μνημονίου, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχουν προκαλέσει την έντονη οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που  βγάζει «άχτι» απέναντι στην Κυβέρνηση, με έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
«Καυστικός» Κ. Τασούλας
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση  στη Βουλή, του βουλευτή Ιωαννίνων και πρώην Υπουργού Κώστα Τασούλα, ο οποίος «καυτηρίασε» τόσο τη συμφωνία, όσο και το τέταρτο μνημόνιο που πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες η Συγκυβέρνηση   στη «σκιά» του «Μακεδονικού».
Ο κ. Τασούλας συνέδεσε τη χρονική σύμπτωση της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο και της  εξέλιξης του Σκοπιανού ζητήματος με το ενδεχόμενο συγκάλυψης των οικονομικών επιπτώσεων του μεσοπρόθεσμου.  Αν και ο ίδιος, όπως είπε, θεωρεί  «ότι είναι   μια διαδοχική απόδειξη του βαρύτατου κόστους που πληρώνει η χώρα μας από τη σημερινή Κυβέρνηση, ένα κόστος που φτάνει στην αποκορύφωσή του την οικονομική και δυστυχώς στην αποκορύφωσή του και την εθνική, κάτι το οποίο θα περίμενε κανείς να είχε αποτραπεί».
Το Σκοπιανό
«Ασχοληθήκατε με  το Σκοπιανό -τόνισε ο Κ. Τασούλας-  και παίρνετε σήμερα συγχαρητήρια από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, που αρνείται να πάρει θέση στις τουρκικές προκλήσεις, από Αμερικανούς γερουσιαστές, απ’ όλους. Παίρνετε συγχαρητήρια, εσείς, η Κυβέρνηση της Αριστεράς!
Και θυμίζω στην Κυβέρνηση της Αριστεράς, που παριστάνει την ηρωική, ότι στις 18 Αυγούστου του 1950 ο αμερικανικός παράγων στην Ελλάδα, εξανάγκασε σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό Πλαστήρα επειδή απαίτησε από την Κυβέρνηση του Βελιγραδίου και από το Ομόσπονδο κράτος των Σκοπίων να κάνει δήλωση ότι δεν αναγνωρίζει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.
Οι Αμερικάνοι το 1950 έριχναν κυβερνήσεις όταν τους χάλαγες το χατίρι. Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ σήμερα συγχαίρουν τον ΣΥΡΙΖΑ που τους κάνει τα χατίρια στο θέμα το Σκοπιανό. Για να καταλάβετε τι συμφωνία συνάψατε,   ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων είπε ότι “με τη συμφωνία αυτή αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας να λεγόμαστε «Μακεδόνες» και να διατηρήσουμε τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα”. Ο μακεδονισμός είναι το όχημα, όχι απλώς του αλυτρωτισμού, αλλά του επεκτατισμού».
 Πλήγμα για μισθωτούς – συνταξιούχους
Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν όμως η αναφορά του Γιαννιώτη βουλευτή και στο Δ΄ Μνημόνιο: «Το μεσοπρόθεσμο- είπε- είναι ο εκτελεστικός βραχίων του συμπληρωματικού μνημονίου. Το ότι κάθε συνταξιούχος από 1/1/2019 θα χάσει μία έως τρεις συντάξεις και κάθε χαμηλόμισθος θα χάσει ένα μηνιάτικο, από τον συνδυασμό της μείωσης των συντάξεων και της πτώσης του αφορολογήτου, είναι η αποκορύφωση του κόστους του ότι κυβερνάτε τη χώρα».
Διόδια: Η κοροϊδία ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στις «τσουχτερές» αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας στην Ήπειρο:
«Στον νομό Ιωαννίνων- τόνισε-  τα διόδια -ως απόρροια του συμπληρωματικού μνημονίου και της κοροϊδίας του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά το 2014 έλεγε ότι τάχα θα καταργήσει τα διόδια- διαμορφώνονται στο Μαλακάσι στα 2,4 ευρώ από 2,1 ευρώ, στο Δροσοχώρι στα 2 ευρώ από 1,2 ευρώ και στην Τύρια στα 3,4 ευρώ από 2,1 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση 70% μόνο σε έναν νομό, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά ότι θα τα καταργήσει».
Ο από… μηχανής θεός Κ. Μπαρμπαρούσης!
Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, «σημαδεύτηκε» από τις ανοησίες που εκστόμισε από του βήματός της, ο βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας της «Χρυσής Αυγής» Κ. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κάλεσε τον Στρατό να … συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και  τον Υπουργό Άμυνας.
 Η ομιλία του προκάλεσε  έκρηξη στη Βουλή και την καθολική της αποδοκιμασία, μπόρεσε όμως να προσφέρει «επικοινωνιακή ανάσα» στην βαλλόμενη Κυβέρνηση.  Ακολούθησε απόφαση διαγραφής του από τη «Χρυσή Αυγή», αλλά και άμεση άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Αθήνας, για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.  
Αύριο οι υπογραφές
Σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. και αύριο- εκτός απροόπτου-  Τσίπρας και Ζάεφ θα βρεθούν στις Πρέσπες, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και Ν. Ντιμιτρόφ, θα υπογράψουν τη συμφωνία.
 Η συνάντηση θα γίνει κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, καθώς ετοιμάζεται «απόβαση» μακεδόνων στην περιοχή με σκοπό να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα όσα συμφώνησαν Τσίπρας και Κοτζιάς.  Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα σε περιοχή των Σκοπίων.
Πήρε φόρα…
Η δήλωση του Ν. Κοτζιά που έκανε στις αρχές της εβδομάδας, ότι σκοπεύει άμεσα να λύσει και τις διαφορές με την Αλβανία, δίνει τροφή σε σενάρια και υποθέσεις που όλα καταλήγουν στην εκτίμηση, ότι επίκεινται υποχωρήσεις και στα Ελληνο- αλβανικά. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να έχει δεσμευτεί ότι μέσα στο καλοκαίρι θα λύσει (!) και το θέμα της άρσης του εμπολέμου με την Αλβανία και της οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. . Για την Α.Ο.Ζ. θα ακολουθηθεί η διεθνής διαδικασία και λίγο- πολύ δεν πρόκειται να προκληθούν σοβαρές αντιδράσεις.
 Η άρση του εμπολέμου ενδέχεται να προκαλέσει νέα ζητήματα, καθώς ναι μεν ο κ. Κοτζιάς φέρεται να δηλώνει ότι δεν ανοίγει θέμα επιστροφής Τσάμηδων, παρά μόνο επιστροφής ή αποκατάστασης περιουσιών που βρίσκονται υπό μεσεγγύηση μετά τον Πόλεμο. Όμως κανείς πια δεν έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές ικανότητες του Υπουργού Εξωτερικών και στο τι υποχωρήσεις έχει δεχθεί να γίνουν από ελληνικής πλευράς.