Το Πάσχα πλησιάζει, στο «φουλ» οι μηχανές…

Πανστρατιά στα Γιάννενα για μια πιο νοικοκυρεμένη πόλη!

Την Κυριακή οι υπηρεσίες του Δήμου θα πλύνουν τους κεντρικούς πεζόδρομους • Καιρός να απολυμανθούν και οι κάδοι…

DROMOS PLYSIMO APOLYMANSH 14 4 20

• Μάχη με τον χρόνο και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη των Ιωαννίνων, κυρίως στο θέμα της καθαριότητας, δίνει η Δημοτική Αρχή Μπέγκα, η οποία όμως θα πρέπει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σ’ αυτόν τον τομέα. 

Το Πάσχα πλησιάζει, τα Γιάννενα θα υποδεχθούν πολλούς επισκέπτες και δεν θα πρέπει αντικρίζουν σκουπίδια, μπάζα, ξερά κλαδιά δίπλα σε κάδους, αλλά και γενικά έλλειψη καθαριότητας σε κεντρικά σημεία! Πράγματι, τον τελευταίο καιρό γίνεται μια προσπάθεια για να… μαζευτεί κάπως η κατάσταση, τόσο με το θέμα της καθαριότητας, όσο και με τις λακκούβες, προχωρώντας σε κάποιες παρεμβάσεις. Δεν είναι όμως αρκετές για ν’ αλλάξει άμεσα η εικόνα, καθώς η πόλη ήταν παρατημένη στην τύχη της για πολύ καιρό, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα σχεδόν παντού!  

Πλύσιμο πεζόδρομων

Πάντως, αυτή την Κυριακή, 21 Απριλίου ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προγραμματίσει εργασίες καθαρισμού των πεζόδρομων στο κέντρο της πόλης! Όπως έγινε χθες γνωστό, από τις 6 το πρωί συνεργεία του Δήμου θα βρίσκονται «επί ποδός» και θα προβούν τόσο στον καθαρισμό όσο και στο πλύσιμό τους, με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα αλλά και την ασφάλειά τους.

Προκειμένου η παρέμβαση να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα και σε χρόνο που δεν θα επηρεάσει σημαντικά πολίτες και καταστηματάρχες, ο Δήμος ενημερώνει αυτές τις μέρες τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται στους πεζόδρομους να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα. Ο καθαρισμός – πλύσιμο θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους πεζόδρομους της πόλης, πάντα σε συνεννόηση με τις επιχειρήσεις.

«Ξεκινάμε το πλύσιμο των πεζόδρομων από το δίκτυο που υπάρχει στο κέντρο των Ιωαννίνων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το Δήμο Ιωαννιτών. Θα ξεκινήσουμε από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, με στόχο να παραδώσουμε μέσα σε λίγες ώρες καθαρούς τους πεζόδρομους στους πολίτες και τους καταστηματάρχες….», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μάκης Χρυσοστόμου. Και έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα προβεί στον καθαρισμό όλου του δικτύου των πεζοδρόμων που υπάρχουν στον αστικό ιστό της πόλης, σε μια προσπάθεια συνολικής αναβάθμισής τους!

Και τους κάδους!

Η παραπάνω πρωτοβουλία, αν και θεωρείται αυτονόητη για να διατηρείται μια πόλη καθαρή, δυστυχώς για τα Γιάννενα δεν ήταν. Βέβαια, ας έχουν υπόψιν τους οι υπηρεσίες του Δήμου ότι δεν θα πρέπει ο καθαρισμός να περιοριστεί μόνο στους πεζόδρομους, αλλά να επεκταθεί και σε ΟΛΟΥΣ τους κάδους απορριμμάτων, που θα πρέπει άμεσα - και πάντως πριν το Πάσχα - να απολυμανθούν.