Πολυμέτωπη η κόντρα μεταξύ παλιάς και νέας Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων

- Αμφισβητήσεις, αιχμηρές βολές και ακυρώσεις έργων από την παράταξη Ελισάφ μετά την παραλαβή της σκυτάλης από τον Θ. Μπέγκα

DHMARXEIO IOANNINON 4

• Καθημερινές πλέον είναι οι αμφισβητήσεις και τα «κατηγορώ» της νέας Δημ. Αρχής Ιωαννίνων για τα… πεπραγμένα της απελθούσας του Θ. Μπέγκα, που φθάνουν μάλιστα μέχρι και την απειλή ακύρωσης σημαντικών αποφάσεων, όπως είναι το έργο του οδοφωτισμού LED (ύψους 3 εκ. ευρώ), η αποκομιδή της λυματολάσπης, η εθελούσια έξοδος στελεχών της ΔΕΥΑΙ κ.α.
Πολλές φορές μάλιστα σε ανακοινώσεις των παρατάξεων οι αλληλοκατηγορίες ξεπερνούν και τα όρια του ευπρεπούς δημόσιου διαλόγου.
Η παράταξη Μπαρτζώκα
Τελευταίο «επεισόδιο» που πυροδότησε την κόντρα, μια ανακοίνωση της συνεργαζόμενης με τη νέα Δημοτική Αρχή Ελισάφ, παράταξης «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα (θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης στο Δήμο, της γνωστής μας ΔΕΥΑΙ), ο οποίος αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση και τις αποφάσεις της προηγούμενης Διοίκησης, αναρωτιόνταν εάν το νόμιμο είναι και ηθικό! Μάλιστα χαρακτήριζε «πολιτικά ανήθικο» ότι την επομένη από την συνάντησή του με τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο Μάκη Χρυσοστόμου και τη διαβεβαίωσή του ότι στο Δ.Σ. θα συζητηθούν μόνο δευτερεύοντα θέματα, κυκλοφόρησε ημερήσια διάταξη με θέμα το πολύ σοβαρό και χρονίζον που αφορά την αποκομιδή της λυματολάσπης, για την οποία κατά καιρούς πολλά έχουν ακουστεί…
Η παράταξη Μπέγκα
Άμεση ήταν η απάντηση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» του Θ. Μπέγκα, που ως συνήθως… πέταξε το μπαλάκι αλλού, αναφέροντας ότι: «ο διαγωνισμός για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από τον τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, κληρονομιά από προηγούμενες δημοτικές περιόδους, μετά τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων και την πολιτική απόφαση που έλαβε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, εξελίχτηκε καθόλα νόμιμα με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων της Επιχείρησης και το μόνο που έρχεται να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του είναι να κατακυρώσει το αποτέλεσμά του…».
Για… προστασία τους!
«Εκτός από νομιμότητα και ηθική – αναφέρει η παράταξη Μπέγκα - με την ολοκλήρωση του εν λόγω διαγωνισμού δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, προστατεύοντας τον μελλοντικό πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ και το νέο Δ.Σ. από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και τους εισαγγελείς.
»Ο κ. Μπαρτζώκας δεν πρέπει να ξεχνά – τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση - ότι η πολιτική όσο και η ποινική ευθύνη για ότι μπορεί να συμβεί στο ευαίσθητο περιβαλλοντικό σύστημα του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων εξακολουθούν να βαραίνουν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο», ενώ για περισσότερα επί του θέματος παραπέμπει στην αίθουσα του κυρίαρχου πολιτικού Οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου, αναφέρει, «η δική μας Δημοτική Αρχή συζητούσε όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου».