Comp 1

«Είμαι έτοιμος, ανυπομονώ για τον πρώτο μου αγώνα…»

on .

 NTOYSKOS STEFANOS

Με το χρυσό παιδί της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, τον Στέφανο Ντούσκο, ανοίγει σήμερα η αγωνιστική αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. 

Ο Στέφανος θα δώσει στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας τη μάχη των προκριματικών στο αγώνισμα του Σκιφ Ανδρών και θα επιδιώξει την κατάκτηση της μιας από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στα προημιτελικά. 

Στόχος για τον Γιαννιώτη Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο Πρωταθλητή να φτάσει στον μεγάλο τελικό, κάτι που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο μετά το χρυσό του 2021 στο Τόκιο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ο ανταγωνισμός στο αγώνισμα του Ντούσκου είναι κυριολεκτικά τεράστιος, καθώς συμμετέχουν σ’ αυτό συνολικά 33 επίλεκτοι σκιφίστες, οι οποίοι αποτελούν την «αφρόκρεμα» της παγκόσμιας Κωπηλασίας. 

«Νιώθω έτοιμος…»

Πάντως, ο κορυφαίος Γιαννιώτης κωπηλάτης μιλώντας αποκλειστικά στον «Π.Λ.» λίγο πριν την πρώτη μάχη του στο Παρίσι δήλωσε και έτοιμος και αισιόδοξος. «Ανυπομονώ για τον αγώνα μου. Νιώθω έτοιμος και ευελπιστώ στο καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσο για τον μεγάλο του στόχο, ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας με έμφαση: «Κουβαλάω στην πλάτη μου ένα χρυσό μετάλλιο και θα βάλω τα δυνατά μου να κάνω κάτι αντίστοιχο και στο Παρίσι. Σε κάθε περίπτωση, θα αγωνιστώ για ένα μετάλλιο, ανεξαρτήτως χρώματος». Ο ίδιος πάντως είναι σε καλή φυσική κατάσταση και, αν είναι ευνοϊκός και ο καιρός σήμερα, δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για τον Στέφανο Ντούσκο. Η πρώτη του ήταν το 2016 στο Ρίο όπου κατέκτησε την έκτη θέση στο Τετραπλό Σκιφ Ανδρών. Στο Τόκιο το 2021 πήρε το χρυσό στο Σκιφ, ενώ στο ενδιάμεσο κατέκτησε πλειάδα διακρίσεων σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ