Comp 1

Τουρισμός και Γαστρονομία δεν γνωρίζουν σύνορα!

on .

GASTRONOMIA KAKABIA 17 7 24

  • Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη γαστρονομική εκδήλωση «Χωρίς Σύνορα» στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Έλληνες και Αλβανοί σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα… υλικά τους στέλνοντας το μήνυμα ότι ο τουρισμός και η γαστρονομία δεν γνωρίζουν σύνορα. 

Από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι οι διερχόμενοι από το συνοριακό σταθμό είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ολιγόλεπτη στάση και να γευθούν τα νόστιμα εδέσματα εμπνευσμένα από τις κουζίνες των δύο χωρών, που ετοιμάστηκαν με πολύ μεράκι από τοπικά υλικά των Ιωαννίνων και του Αργυροκάστρου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα κα Irida Laci, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρης Σαχαρίδης, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα κ. Μάριος Βεληβασσάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αργυροκάστρου κ. Maksim Hoxha, ‘Ελληνες και Αλβανοί επιχειρηματίες καθώς και δημοσιογράφοι και μέσα από τις δύο χώρες.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση ο συνοριακός σταθμός της Κακαβιάς επιλέχθηκε λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει στον τομέα της μετακίνησης μεταξύ των δύο χωρών αλλά και λόγω των προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζει. Εκατοντάδες Αλβανοί, Βορειοηπειρώτες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι διέρχονται ετησίως από τα σύνορα και επισκέπτονται το Νομό Ιωαννίνων για τουριστικούς, εμπορικούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς και άλλους λόγους, ενώ ταυτόχρονα κύρια αγορά τουριστών για την Ήπειρο αποτελεί η Αλβανία με την προσέλκυση κάθε χρόνο χιλιάδων επισκεπτών. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και του Προξενείου της Αλβανίας στα Ιωάννινα. Διοργανωτές ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Chef’s Club Ηπείρου, η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°.