Comp 1

Η Δημοτ. Αρχή Μπέγκα ακόμη δεν έχει παραλάβει τις «Γωνιές Ανακύκλωσης»

on .

ANAKYKLOSH KADOI

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η λειτουργία των έντεκα «Γωνιών Ανακύκλωσης», ενημερώνει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο δημοπράτησης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια δράση η οποία προβλέφθηκε από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων στη λογική της ολοκληρωμένης διαχείρισης από τη Δημοτική Αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» στην προηγούμενη θητεία της, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο δημοπρατήθηκε το έργο στην προηγούμενη δημοτική περίοδο (επί δημαρχίας Ελισάφ) έχει δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα.

Δεν είναι λειτουργικοί

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί οι προβλεπόμενοι κάδοι σε 5 από τα συνολικά 11 σημεία, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα λειτουργικοί, καθώς απαιτούνται κι άλλες εργασίες, όπως αυτές τις σύνδεσης με το δίκτυο του ρεύματος, ενώ ο ανάδοχος δεν έχει παραδώσει ακόμα κανένα από τα δύο οχήματα που είναι απαραίτητα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ήδη υπάρχοντα.

Γι’ αυτό και Δήμος καλεί τους πολίτες να μην απορρίπτουν ανακυκλώσιμα ή άλλα απορρίμματα στους κάδους, μέχρις ότου υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Συνεργεία του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει το σφράγισμα των κάδων, καθώς και την αποκομιδή απορριμμάτων πέριξ αυτών, αφού σε ορισμένα σημεία έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Χωρίς δικαιοδοσία…

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, οι οποίες περιλαμβάνονται στο δεύτερο υποέργο, είναι και οι δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για τον τρόπο χρήσης των «γωνιών ανακύκλωσης», κάτι που  θα πρέπει να υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των προμηθειών του πρώτου υποέργου.

Η σύμβαση προβλέπει ακόμα και εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία με ευθύνη του αναδόχου.

Έτσι μέχρι σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει παραλάβει το έργο και δεν είναι στη δική του δικαιοδοσία καμία ενέργεια.

Υπεύθυνος για τη λειτουργία  και συντήρησή τους θα καταστεί μετά και το τέλος της εξάμηνης δοκιμαστικής περιόδου.