Comp 1

Τρεις οι νεκροί στην Ήπειρο στον… βωμό της ασφάλτου!

on .

TROXAIO FANARIA SPASMENA

Δεν πέρασε αναίμακτος ο φετινός Ιούνιος για την οδική ασφάλεια στην Ήπειρο, καθώς στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού σημειώθηκαν δώδεκα τροχαία ατυχήματα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ καταγράφηκαν και δεκαπέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Αξιοσημείωτο είναι πως πέρσι τον ίδιο μήνα είχαν σημειωθεί δέκα τροχαία ατυχήματα στην Ήπειρο, από τα οποία δεν ήταν κάποιο θανατηφόρο, παρά μόνο ένας είχε τραυματιστεί σοβαρά. Η αρχή στα θανατηφόρα τροχαία τον περασμένο μήνα έγινε στις 15 Ιουνίου με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 41χρονου στο 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κορωνησίας – Άρτας, ακολούθησαν ο θάνατος σε τροχαίο ενός 18χρονου κάτω από την αερογέφυρα στη Μπάφρα αλλά και αυτός του 31χρονου τερματοφύλακα της Κρανούλας Χρήστου Σταυρόπουλου που σκοτώθηκε στο 89ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, στο Μαυρούδι.

Τα αίτια…

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, η υπερβολική ταχύτητα και η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 

8.225 παραβάσεις

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 8.225 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.965 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 491 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 557 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 410 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα / αντικανονικό ελιγμό, 304 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 97 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 60 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 18 για φθαρμένα ελαστικά. 

Σημειώνεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 178 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 48 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 747 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.