Μαθητές του 2ου Δημοτικού Ελεούσας τα… είπαν με τον Μιχάλη Πλιάκο

on .

PLIAKOS MATHITES

Με παιδικές φωνές γέμισε χθες το πρωί το Δημαρχείο Ζίτσας με αφορμή την επίσκεψη μαθητών της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας. Οι 20 μαθητές συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό τους Βασίλη Παύλου, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο στο γραφείο του και είχαν μαζί του μια ευχάριστη ενημερωτική συζήτηση. 

Τα ζητήματα που έθεσαν οι μικροί μαθητές στο Δήμαρχο αφορούν στη διοικητική οργάνωση του Δήμου, στους τομείς αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του, στη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν καθώς και σε θέματα αθλητικών υποδομών. O κ. Πλιάκος απάντησε με αμεσότητα και τρόπο κατανοητό στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους και τους προέτρεψε  να μάθουν να ενεργούν ως υπεύθυνοι πολίτες διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις τους. «Όλοι μας πρέπει να ενεργούμε ως υπεύθυνοι πολίτες προστατεύοντας τους κοινόχρηστους χώρους, (σχολικές αυλές, παιδικές χαρές, αθλητικές υποδομές, πλατείες) που κινούμαστε και χρησιμοποιούμε γιατί όταν προκαλούμε φθορές είναι σε βάρος μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.   

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη η οποία τοποθετήθηκε πρόσφατα στην πλατεία Δημαρχείου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του  2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας και με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου ενίσχυσαν τη βιβλιοθήκη με βιβλία που δώρισε ο Δήμαρχος.