Έρευνα στον Γοργόμυλο για καταζητούμενο ομογενή!

on .

DALAMANGAS JAMES

• Ως την Ήπειρο και συγκεκριμένα μέχρι τον Γοργόμυλο Πρέβεζας, χωριό καταγωγής της οικογένειάς του, έφτασε η έρευνα που διεξάγει η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», η οποία βοηθάει στον εντοπισμό του πιο επικίνδυνου σύμφωνα με τις Αυστραλιανές Αρχές Έλληνα ομογενή, του Τζέιμς Δαλαμάγκα.

Ο εν λόγω καταζητείται επειδή τον Απρίλιο του 1999 συμμετείχε στη δολοφονία του Έλληνα ομογενή Γιώργου Γιαννόπουλου που έγινε στο Μπέλμορ, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του η Αστυνομία της Αυστραλίας σήμανε παγκόσμιο συναγερμό για τον επικηρυγμένο άνδρα, προσφέροντας μάλιστα ένα σημαντικό ποσό σε όποιον τον εντοπίσει. 

Κρύβεται στην Ελλάδα

Οι αρχές της Αυστραλίας εκτιμούν ότι ο 53χρονος σήμερα Τζέιμς Δαλαμάγκας κρύβεται στη χώρα μας και τον έχουν επικηρύξει με αμοιβή 200.000 δολάρια Αυστραλίας. Οι αυστραλιακές αρχές απευθύνθηκαν στις ελληνικές και ζητούν την βοήθεια των Ελλήνων για να τον εντοπίσουν.

Ο καταζητούμενος έχει ύψος 1.82, καστανά μαλλιά και μάτια και ένα τατουάζ με ελληνικά γράμματα στο δεξί του αντιβράχιο. Ο πατέρας του που ζει στην Αυστραλία λέει πως δεν έχει καμία επαφή όλα αυτά τα χρόνια με τον καταζητούμενο γιο του, κάτι που οι Αρχές δεν πιστεύουν. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από τον Γοργόμυλο Πρέβεζας και της μητέρας του από την Τεμένη Αιγίου.

Πήγαν Γοργόμυλο

Το «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε λοιπόν στον Γοργόμυλο και μίλησε με κατοίκους οι οποίοι γνώριζαν το επώνυμο του καταζητούμενου, αλλά, όπως είπαν, η οικογένειά του δεν έχει επαφή με το χωριό και δεν είχαν δει κάποιον άγνωστο στην περιοχή που θα μπορούσε να είναι εκείνος.

Οι αρχές της Αυστραλίας έχουν φτιάξει μια κατά προσέγγιση απεικόνιση του καταζητούμενου βάση της εξέλιξης της ηλικίας του, για να βοηθήσει τους μάρτυρες για τον εντοπισμό του. Όπως επισημαίνουν, «είναι πολύ σημαντικό να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο. Στην Ελλάδα θα παραγραφεί σε λίγο αυτό το αδίκημα. Πιστεύουμε πως κάποιος εκεί ξέρει πού είναι ο Δαλαμάγκας. Δεν σταματάμε μέχρι να τον βρούμε. Προτρέπουμε τον λαό της Ελλάδας να μας βοηθήσει να βρούμε τον Δαλαμάγκα».