Συρρίκνωση των δομών με το …καλημέρα βλέπει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση να μεταφερθούν στα ψηφιακά οργανογράμματα των Δήμων, μόνο οι κατειλημμένες οργανικές θέσεις που υπήρχαν στα νομικά πρόσωπα, άσκησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.

Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, με τον τρόπο αυτό καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις των νομικών προσώπων, στις οποίες μπορούσαν να γίνουν διορισμοί ή μετατάξεις.  Θεωρεί πως η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι αλλά αποτελεί την υλοποίηση της κατεύθυνσης για μικρό και επιτελικό κράτος, στο οποίο πλέον υπάρχει εμπειρία: οι λίγοι μόνιμοι υπάλληλοι εποπτεύουν τους εργολάβους που βγάζουν κέρδη από κάθε υπηρεσία.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, μέσω αυτής της απόφασης δημιουργούνται προβλήματα σε εργαζόμενους, που χρειάζεται να μεταταχτούν σε άλλους δήμους, αλλά δεν υπάρχουν πλέον κενές οργανικές θέσεις. Προστίθεται, δηλαδή, ακόμα ένα εμπόδιο, μετά την πλήρωση του 80% των θέσεων που απαιτεί ο νέος νόμος για να φύγει ένας υπάλληλος.  Ακόμα όμως και αν βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα των μετατάξεων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ τονίζει ότι οι νέοι οργανισμοί, που πρέπει να φτιάξουν οι δήμοι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, δε θα μπορούν να δημιουργήσουν τις θέσεις που καταργούνται. Τέλος, ο Σύλλογος ζητά  να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.