ΚΕΝΑ ΚΑΙ…ΑΓΚΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ!

on .

PAS GIANNINA LOGO

Τις τελευταίες ημέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών περνούν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς την προσεχή Πέμπτη 29 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το πρώτο ραντεβού και η έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας ενόψει της ερχόμενης σεζόν 2023-24. Στα Γιάννενα έφτασε  ο προπονητής Θανάσης Στάικος, ενώ βρίσκονται ήδη στην πόλη και ορισμένοι παίκτες όπως ο Ρουμάνος Μπάλαν και ο Ουρουγουανός Τζίνο που δεν έφυγε καθόλου και προτίμησε να κάνει εδώ διακοπές. Πλήρης «άπνοια» στα μεταγραφικά, χωρίς στελέχωση και το τεχνικό επιτελείο. 

Μπορεί το καράβι που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα να απέκτησε νέους καπετάνιους  καθώς μετά τον θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη ανέλαβαν τη διοίκηση οι γιοί του Παναγιώτης και Γιάννης, ωστόσο δεν θα έλεγε κανείς ότι μέχρι στιγμής έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. 

Έχει περάσει ενάμιση μήνας από το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα και εκτός της παραμονής Στάικου δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι θα στελεχώσουν το τεχνικό επιτελείο μετά το τέλος της συνεργασίας με τον βοηθό προπονητή Μπάμπη Πενταρβάνη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκο.

Στα δύο ονόματα που έχουν μπει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι αυτά του Πέτρου Στοΐλα και του Δημήτρη Λόντου.

Το βιογραφικά Στοΐλα - Λόντου

Ο Πέτρος Στοΐλας είναι γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου του 1981 στις Σέρρες. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA Pro.   

Έχει διατελέσει προπονητής ΑΕ Χρυσού, στη Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Σερρών, αλλά και σκάουτερ στην Εθνική Παίδων Ελλάδας.

Ο Στοΐλας έχει διατελέσει βοηθός προπονητής, αλλά και υπηρεσιακός προπονητής στον Πανσερραϊκό,  αλλά και σε αρκετές ομάδες της Super League 2. Στη Σπάρτη, στα Τρίκαλα,  στον Πανσερραϊκό και στην Κέρκυρα, όπου ήταν βοηθός του Δημήτρη Σπανού. Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Κώστας Βασιλακάκης τον πήρε βοηθό του στη Δόξα Δράμας, για να ακολουθήσει ο Λεβαδειακός και μετά ένα δεύτερο πέρασμα από τη Δράμα. 

Πρώτος προπονητής έγινε στον Πανσερραϊκό, σε δύσκολες περιόδους για τη σερραϊκή ομάδα, ενώ στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2021 ήταν ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Θανάση Στάικο στον πάγκο της Ερμιονίδας όταν ο κόουτς ήρθε στα Γιάννινα για βοηθός τότε του Ηρακλή Μεταξά. Την περσινή σεζόν ήταν πρώτος προπονητής στον Πανδραμαϊκό, ωστόσο τον Μάρτιο του 2023 απολύθηκε πληρώνοντας την κακή πορεία της δραμινής ομάδας. 

Ο Λόντος είναι γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου 1982. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έχει μεταπτυχιακό στην άσκηση και την υγεία. Προπονητικά είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Α. 

Ξεκίνησε προπονητικά από ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ένωση Αγίων Αναργύρων της Αθήνας, ήταν προπονητής φυσικής κατάτασης αρχικά και στη συνέχεια πρώτος προπονητής. Ακολούθησαν αρκετές αθηναϊκές ομάδες που ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης όπως ο Αίαντας Σαλαμίνας, ο Άρης Αμφιάλης, το Νέο Ηράκλειο, ο Φωστήρας, η Τρίγλια Ραφήνας, ο Ηλυσιακός και ο ΠΑΟ Ρουφ.

Τον Νοέμβριο του 2018 πήγε στη Σαντορίνη και τον Πανθηραϊκό, ενώ η Σαντορίνη 2020. Τον Γενάρη του 2021 ανέλαβε αναλυτής στον Ιωνικό. Τον τελευταίο χρόνο ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης στον Αίαντα Σαλαμίνας. 

Όσον αφορά τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων στο τραπέζι είναι το όνομα του Βαγγέλη Λάππα, αλλά όσο περνούν οι ημέρες «δυναμώνει» και το όνομα του Δημήτρη Διαμάντη. 

Στον... πάγο οι μεταγραφικές κινήσεις 

Παρελθόν αποτελούν οι Τσιντώτας (ανακοινώθηκε από τον Ατρόμητο) και Μορέιρα (οδεύει προς Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού) που τελείωσαν τα συμβόλαια τους, ο Πήλιος που πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ και ο Τζίμας που ήταν δανεικός και γύρισε στον ΠΑΟΚ. Τα συμβόλαια των Κόντε και Αθανασίου ναι μεν έχουν λήξει και αυτά ωστόσο πρόθεση της ΠΑΕ είναι να ανανεωθούν.

Από εκεί και πέρα ο Στάικος έχει εισηγηθεί την αποχώρηση των Μπιλμπάο, Νίνη, Σταματελόπουλου και Ράντου οι οποίοι όμως έχουν συμβόλαιο με τον ΠΑΣ με πιο δύσκολη την περίπτωση Μπιλμπάο μιας και οι χρηματικές απολαβές των υπολοίπων δεν είναι απαγορευτικές για τα αδέλφια Χριστοβασίλη ώστε να γίνει συναινετική λύση του συμβολαίου. 

Τα τηλεοπτικά «φρενάρουν» τις μεταγραφές

Ενίσχυση της ομάδας θέλει ο κόσμος, το ίδιο και ο προπονητής αλλά και εδώ υπάρχει φρένο και αυτό έχει να κάνει κατά μεγάλο ποσοστό με τα τηλεοπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες και φέτος τα παιχνίδια της γιαννιώτικης ομάδας θα τα δείχνει η NOVA, ωστόσο η καθυστέρηση της συμφωνίας οφείλεται στο ότι η διοίκηση προσπαθεί να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος που θα μπορεί να έχει ο ΠΑΣ. Με βάση λοιπόν το ότι ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία στα τηλεοπτικά και δεν έχει μπει ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά κάποια ανακοίνωση συμφωνίας με παίκτες.

Οπότε ο Θανάσης Στάικος στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας φαίνεται ότι θα έχει τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν μέχρι τώρα στο δυναμικό της ομάδας συν κάποιους νεαρούς από την Κ 19.