Τα Γιάννενα τιμούν τον Πολιούχο Αγ. Γεώργιο

on .

AGIOS GEORGIOS PLATEIA PARGHS

  Με λαμπρότητα και χωρίς τα περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων ετών θα τιμήσουν φέτος τα Γιάννενα τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων θα βρεθεί ο Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου επί της πλατείας Πάργης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου στις 7 π.μ.. Στις 4 μ.μ. θα γίνει η μεταφορά της Εικόνας του στην Κεντρική Πύλη του Κάστρου, όπου και μαρτύρησε, θα ακολουθήσει δέηση και στις 5 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Ιωαννίνων όπου βρίσκεται ο τάφος του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας στον φερώνυμο ναό της Πλατείας Πάργης και στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου. 

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, αύριο, Τρίτη και ώρα 7 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ναό του και στις 10:30 π.μ. θα ακολουθήσουν η λιτανεία των Λειψάνων του Αγίου και η εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Στις 5 μ.μ., της ίδιας ημέρας θα γίνει Ιερά παράκληση στον Σεπτό Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Τέλος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, μεθαύριο, Τετάρτη, στις 7 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στις 5 μ.μ. θα ακολουθήσουν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου και επιστροφή των λειψάνων του στον Ναό του Πολιούχου στη Πλατεία Πάργης.