Διαδόσεις

on .

Καφές και… κάλπες!

 Πρωτοχρονιάτικο καφέ στην πλατεία Κολωνακίου ήπιαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Τασούλας αμέσως μετά τη Δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών και λίγο πριν κατευθυνθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο για να ευχηθούν για τη νέα χρονιά στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μεταξύ… καφέ και χειραψιών με θαμώνες της καφετέριας και πολίτες, οι δύο άνδρες φαίνεται πως συζήτησαν και ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα, αν κρίνουμε από τη στάση του σώματος και το ύφος τους. Και επειδή μπήκαμε σε χρονιά εκλογών, βάζουμε στοίχημα πως «το μενού» της κουβέντας είχε και κάλπες! Λογικά ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής, λόγω στενής σχέσης και στενής συνεργασίας με τον Πρωθυπουργό, θα έχει πια πληροφορηθεί την ημερομηνία των εκλογών. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα αποκαλύψει όσα έμαθε, γιατί ο πολύπειρος κ. Τασούλας είναι «σφίγγα» σε τέτοια θέματα!

Κ.Α.

Και… καρναβάλι!

Το έθιμο του καρναβαλιού που το έχουμε συνδυάσει με τις Απόκριες, αναβίωσε φέτος την Πρωτοχρονιά στη Μηλιά Μετσόβου. Ένα έθιμο που το συναντά κανείς αρχή του χρόνου σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, τηρήθηκε στη Μηλιά μαζί με την κοπή της βασιλόπιτας. Κάτοικοι και επισκέπτες έστησαν γλέντι και  έζησαν τη μοναδική εμπειρία του καρναβαλιού που ξεκίνησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, συνεχίστηκε και κορυφώθηκε την Δευτέρα. Η τήρηση του εθίμου στη Μηλιά είναι και ένας τρόπος αύξησης της επισκεψιμότητας στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς πλέον είναι εύκολη η πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού.

Ν.Γ.

Μπροστά στο φακό…

Στη δεξίωση για το νέο έτος, που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, την τιμητική τους είχαν εικονολήπτες και φωτογράφοι, οι οποίοι καλύπτουν τα γεγονότα και μεταφέρουν στην κοινή γνώμη τον παλμό της επικαιρότητας, αλλά δεν φαίνονται. Κλήθηκαν, λοιπόν, όσοι ήταν εκεί, να φωτογραφηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και το Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο (φωτό). Ήταν κι αυτό μια αναγνώριση της δουλειάς τους, που και σημαντική είναι και δύσκολη...

H.M.

Θα ξεπεράσουν;

 Αγωνίζονται στο ΠΑΣΟΚ για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που προκάλεσε η υπόθεση Καϊλή! Τα ποσοστά τους πήραν την κατιούσα και αυτό τους θορύβησε. Τώρα, αν θα πετύχουν να ξεπεράσουν και αυτή την κρίση θα φανεί όπου να ‘ναι… Τελούμε εν αναμονή!

ΜΑΤ 

Σε τρομοκρατούν…

 Οι ειδήσεις της καθημερινότητας σε τρομοκρατούν! Βιασμοί και εγκλήματα μονοπωλούν την επικαιρότητα! Μέχρι και μητέρες σκοτώνουν τα παιδιά τους ή πατεράδες βιάζουν τις κόρες τους… Όσο για τα έργα που προβάλουν τα κανάλια τις βραδινές ώρες, αναπαράγεται τέτοια βία που δεν ξέρουμε αν έχουν σκοπό να εξοικειώνουν τον πληθυσμό με το «κακό»! Αν αυτά είναι τα πρότυπα συμπεριφορών τότε να μην απορούμε από όσα τραγικά γίνονται στην πράξη. Μεγάλο σχολείο η τηλεόραση τόσο για το καλό όσο και για το κακό! Το ΕΣΡ τα βρίσκει φυσιολογικά όλα αυτά;

Θ.

Υπάρχει ενδιαφέρον…

Μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι πτήσεις της άγονης γραμμής Γιάννενα – Ηράκλειο. Μάλιστα, στη στήλη έφτασε η πληροφορία ότι ήδη μία αεροπορική εταιρία κατέθεσε πρόταση προκειμένου να την αναλάβει! Πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή για την περιοχή μας. Η εν λόγω πτήση δεν θα εξυπηρετήσει μόνο Κρητικούς που ζουν στα Γιάννενα ή Γιαννιώτες που θέλουν να πάνε Κρήτη και το αντίστροφο. Θα τη χρησιμοποιούν επίσης πολίτες από όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα που δεν τους βολεύει να ταξιδέψουν αλλού για να πάρουν αεροπλάνο για Ηράκλειο, αλλά και εργάτες γης από την Αλβανία οι οποίοι πηγαίνουν για δουλειά στην Κρήτη. Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη πτήση θα πάει καλά και αυτό είναι προς το συμφέρον της περιοχής μας…

Κ.Α.

Είπα… ξείπα!

 Έτσι πορεύτηκε σε όλη την πολιτική διαδρομή του! Ποιος είναι; Ο Αλέξης Τσίπρας! Ακόμη και τον έρμο τον ΕΝΦΙΑ που τον χαρακτήριζε ως ένα φόρο παράλογο και, όπως έλεγε το Σεπτέμβρη του 2014, «δεν διορθώνεται αλλά καταργείται» τελικά τι έκανε; Ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε και τα  4,5 χρόνια που είχε την ευθύνη… Όσο για την πρώτη κατοικία καλούσε το Σαμαρά και το Βενιζέλο να μη τολμήσουν  να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και όταν εκείνος ανέλαβε τις ευθύνες νομοθέτησε την ηλεκτρονική διεξαγωγή για να αποφύγει τις αντιδράσεις και ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και ήταν όλοι τους καταχαρούμενοι που θα τιμωρούνταν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές»… Και κάπως έτσι βρέθηκε στο «φρέσκο» ο πρώην συνεργάτης του ο Λαφαζάνης που σήκωσε παντιέρα…

Δεν έχει επίγνωση…

 Ανοίγοντας το δρόμο για τις κρατικοποιήσεις έβαλε στο μάτι και τα περιφερειακά αεροδρόμια. Και ενώ υπερασπιζόταν δήθεν τον δημόσιο χαρακτήρα τους επί των ημερών του 14 αεροδρόμια μεταβιβάστηκαν στη Fraport… Όσο για τη ΔΕΗ, που υπερασπιζόταν δήθεν το Δημόσιο χαρακτήρα της, τη… χάρισε στο υπερταμείο, εκχωρώντας του το 51% των μετοχών της και έτσι άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της. Και η ασυνέπειά του δεν είχε τελειωμό! «Καμία μείωση στις συντάξεις», διακήρυττε… Αυτή υποτίθεται ότι ήταν η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησής του. Και τι έκανε; Με το νόμο του περιβόητου Κατρούγκαλου μείωσε και τις συντάξεις… Και στη συνέχεια εκείνη η «περήφανη διακυβέρνηση» ανάγκασε πολλά στελέχη του να διασπαστούν! 

Χωρίς πλειοψηφία…

 Τότε έμεινε χωρίς πλειοψηφία στη Bουλή και επέλεξε να παίξει τα παιγνίδια του  προκειμένου να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού επάνω σε ένα πρόγραμμα για να αποφύγουμε το Grexit αλλά αμέσως μετά επιχείρησε εκλογικό αιφνιδιασμό και έτσι εξασφάλισε την ανανέωση της θητείας του υποσχόμενος να μη νομοθετήσουν ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα… Υποσχέθηκε τότε να επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ μόνο που αυτά τα… ξέχασε και έριξε το αφορολόγητο κάτω από τα 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορολογούμενοι να πληρώσουν τότε μέχρι 650 ευρώ περισσότερο φόρο… Όταν σήμερα αναμασάει τα ίδια και τα ίδια δείχνει το πόσο «άδειος» είναι και ότι αδυνατεί να μελετήσει και να προτείνει κάτι σημαντικό για τους Έλληνες.

 Θα λύσει τα προβλήματα!

 Αντί να σταθεί σοβαρά και υπεύθυνα επάνω στις ανακατατάξεις που χρειαζόμαστε για να εκσυγχρονιστούμε και εμείς, μελετώντας εναλλακτικές λύσεις και συναινώντας σε όσα προτίθεται να εφαρμόσει ο σημερινός πρωθυπουργός, εκείνος κάνει μόνο αυτό που ξέρει πολύ καλά. Αρνείται κάθε συναινετική πρακτική και νομίζει πως αν βάλει στην άκρη όλα τα κομματικά στελέχη του και προβάλει ως εκπρόσωπό του δημοσιογράφο από μεγάλο κανάλι θα λύσει τα προβλήματά του και δεν θα αναγκαστεί να ψάχνει για προγράμματα… Στο άρπα - κόλα δεν θα πετύχει τίποτε. Και για όσο θα αποφεύγει να αξιολογήσει τα πραγματικά δεδομένα και να βρει υλοποιήσιμες λύσεις, εκεί θα σέρνεται χωρίς να πετυχαίνει κάτι σημαντικό και χωρίς να μπορεί να προτείνει κάτι καλύτερο… Έτσι ήταν πάντα!

Θεανώ Βλάχου