«Θα πάω… στη ζούγκλα»!

on .

 Παντού δυσοίωνες ειδήσεις… Δεν μας φτάνουν οι… πύραυλοι του Ερντογάν, που απειλούν τους γείτονες και του… εξασφαλίζουν ψηφοφόρους, δεν μας αρκούν οι μάχες «εκ του συστάδην», που δίνει ο Έλληνας στα… οχυρά των σούπερ-μάρκετ και των πρατηρίων, έχουμε και τις ειδήσεις, με δράση διάφορων ηλιθίων!

Τα δελτία ειδήσεων και όχι μόνο, έχουν γεμίσει από δράσεις και αντιδράσεις υπανθρώπων! Ακούμε καθημερινά για «το βίο και την πολιτεία» κάποιου 36χρονου ή κάποιου 40χρονου, για τις «ρίψεις» οξέων καυστικών επί συζύγων… και εραστών, περνώντας σε δεύτερο πλάνο, η δράση… των ληστών! Όλα… τα νούμερα «παίζουν» στην ελληνική TV.

36χρονος σε ρόλο… πυρπολητή «καίει» στο πρόσωπο τη σύντροφό του! 38χρονη, με το κουζινομάχαιρο, τραυματίζει θανάσιμα τον άντρα της, ενώ εκείνος κοιμόταν! 53χρονος «σπάει» όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης, γιατί εκβιάζει και βιάζει σώμα και ψυχή 12χρονης! (και συνεχίζει με… την επιχείρηση μαστροπείας!)

Όλη η «απανθρωπιά» σε ένα δελτίο ειδήσεων (οι καλές πράξεις είναι ελάχιστες και δεν προσβάλλονται, γιατί… δεν ηδονίζουν!).

Και να έχει και τον αγαπητό Νίκο, το δημοσιογράφο, να μας δείχνει «από ψηλά» τις φυλακές και να… εντοπίζει με ακρίβεια, σε ποιο κελί θα βρεθεί ο καθένας από αυτούς και σε ποια απόσταση… από τη Ρούλα Πισπιρίγκου!

Με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μήπως είναι καλύτερη η κατάσταση στη ζούγκλα; Και θα γίνει, στις μέρες μας, επίκαιρο και… επιθυμητό, όσο ποτέ, το τραγούδι: Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν! 

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.