«Βουτιά» 5-6 βαθμών από σήμερα της θερμοκρασίας

on .

KAYSONAS THERMOMETRO ZESTH

• Στους 39 βαθμούς Κελσίου «σκαρφάλωσε» χθες ο υδράργυρος στην πόλη των Ιωαννίνων, που είναι μια από τις υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού.

Η ζέστη κατά διαστήματα ήταν πολύ έντονη, ενώ και το αεράκι που κατά τόπους φυσούσε κάθε άλλο παρά δροσιστικό ήταν. Από σήμερα όμως η θερμοκρασία θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά, η ανώτερη εκτιμάται στο λεκανοπέδιο να είναι κοντά στους 33 βαθμούς  αν και πάλι δεν θα λείψουν τα 35αρια στο λεκανοπέδιο, ίσως και σε κάποιες άλλες περιοχές στις οποίες επίσης συνηθίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες.

Από αύριο Κυριακή και για τις επόμενες τουλάχιστον τρεις ημέρες θα επανέλθει η «κανονικότητα» στη θερμοκρασία, καθώς οι ανώτερες τιμές στη διάρκεια της ημέρας θα κινούνται περί τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αύριο δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και βροχή κατά τόπους. Ο καιρός όμως, είναι αρκετά ευμετάβλητος με αποτέλεσμα οι προγνώσεις να επικαιροποιούνται πολύ συχνά.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι οι βροχές που αρχικά αναμένονταν για Δευτέρα- Τρίτη το απόγευμα σε περιοχές του Λεκανοπεδίου να μετατίθενται – με τις χθεσινές προβλέψεις- για την Τετάρτη, χωρίς όμως να αποκλείονται βροχές ή και μπόρες στο πρώτο διήμερο της εβδομάδας και στα ορεινά.